Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Syltede gulerødder
Foto: Anders Schønnemann Syltede gulerødder

Syltede gulerødder

Syltede gulerødder

Disse gulerødder er gode i alt fra snacks til hovedingrediensen i en sprød salat. Du kan bruge lagen til alle slags rødder. Er det en grovere rod, eller en stor gulerod, kan du skære dem i mindre stykker eller give dem et opkog, inden du sylter.

Print

1 stort glas

6 dl lagereddike
4 dl sukker
2 dl vand
4-5 små chilier
2 dildskærme eller 1 spsk dildfrø
1 spsk sorte sennepsfrø
1 stort bundt små gulerødder

Sådan gør du

Kom eddike, sukker og vand i en gryde, og kog det op. Sukkeret skal være smeltet og lagen helt kogende.

Tilsæt chili, dild og sennepsfrø, og lad det koge med i 1 minuts tid.

Skræl gulerødderne, og kom dem i den kogende lage. Kog op i et minut, og hæld hele balladen på skoldede sylteglas.

Sørg for, at gulerødderne er helt dækkede af lage – brug evt. et stykke krøllet madpapir til at holde dem nede. Luk låget, og lad gulerødderne trække 2-3 dage inden brug.

Gulerødderne kan holde sig i flere uger (og sikkert måneder), når de står køligt, mørkt og uåbnet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Syltning