
Tærte med blåbær og citroncreme
Citron og blåbær i skøn forening.
Ingredienser
Af Mai Knauer
Grundmørdej:
150 g smør
½ dl flormelis
4 dl hvedemel
1 æg
½ spsk vand
Citroncreme:
40 g smør
2 hele pasteuriserede æg
75 g sukker
1 økologisk citron
Pynt:
250 g blåbær
20 g flormelis
Sådan gør du
Mørdej: Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. Bag den i ovnen 15-20 minutter, og lad den afkøle helt.
Citroncreme: Imens laves citroncremen. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Tilsæt æg, sukker, saften og fintrevet skal fra citronen. Skru op for varmen, og pisk godt, indtil cremen koger op. Tag gryden af blusset, og hæld cremen i en skål. Fortsæt med at piske indimellem, indtil cremen er helt afkølet.
Fordel den afkølede citroncreme over den bagte mørdejstærte. Pynt med de friske bær, og stil kagen i køleskabet, til den skal serveres. Pynt med flormelis lige inden servering.