Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Thai oksekød

Thai oksekød - opskrift fra Hendes Verden

Thai oksekød

Super nem thaimad, du kan lave i en fart. Suppler med ris eller nudler, hvis du gerne vil strække maden lidt.

plate 4 personer
printer Print

2 løg
250 g champignon
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk. reven frisk ingefær
1 spsk. olie
400 g hakket oksekød
10-12 % fedt
1-2 tsk. sambal oelek
2 tsk. sukker
2 spsk. oystersauce
salt, peber
Desuden:
1 romainesalat
1 rød peber
4 forårsløg
Tilbehør
æggenudler

  1. Hak løgene, og skær champignonerne i skiver. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien. Svits kødet med. Tilsæt champignoner, og svits også dem med. Tilsæt sambal oelek, sukker og oystersauce.
  2. Lad retten snurre ca. 10 min. Smag til med salt og peber.
  3. Fordel blade af romainesalaten i et fad. Kom kødretten i. Pynt med strimler af peberfrugt og snittet forårsløg.
  4. Energi pr. person: 2130 kilojoule (510 kcal) Energifordeling: Protein: 31 g – 25 % Kulhydrat: 62 g – 49 % Fedt: 14 g – 26 %

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Nem aftensmad, Thai-mad og Hovedret