Tomatsild med kaperscreme og peberrod
Foto: Thomas Hergaard

Tomatsild med kaperscreme og peberrod - opskrift fra Hjemmet

Tomatsild med kaperscreme og peberrod

Intet frokostbord uden sild. Her i en variant med kaperscreme og peberrod.

printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Trækketid: et par timer
300 g norske kryddersild (f.eks. Norrøna)
1 3/4 dl lagereddike
35 g brun farin
2 modne tomater (i stykker)
1 /2 løg (hakket)
ca. 1 cm peberrod (revet)
lidt salt
1 dl cremefraiche 38%
2 spsk kapers
Tilbehør: rødløg (i ringe)
Pynt: evt. salatblad og tomat

  1. Kog eddike med brun farin, tomat, løg, peberrod og salt i 5 min.
  2. Blend lagen og si den. Lad den blive kold.
  3. Rør cremefraiche med lagen og kapers.
  4. Skær afdryppede sild i mindre stykker. Hæld cremen over.
  5. Lad sildene trække et køligt sted nogle timer.
  6. Anret med rødløg og evt. salatblad og en tomatbåd.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk, Sild og Hovedret