Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce
Foto: Betina Hastoft

Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce - opskrift fra Hendes Verden

Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce

Skøn opskrift på Danmarks national ret - stegt flæsk med persillesovs. Det er faktisk ikke besværligt at lave en god gang stegt flæsk til en hyggelig valgaften - eller en aften, hvor du bare vil gå all in på mormor-maden. Her får du opskriften:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 40 minutter
plate 4 personer

Stegt flæsk med persillesauce
750 g svinebryst, stege el. kogestykke i ½ cm tykke skiver
salt og peber

Persillesauce:
25 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl kogende mælk
3-4 spsk. hakket persille
½ tsk. sukker

Tilbehør:
kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder

Sådan laver du stegt flæsk

  1. Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side.
  2. Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min. 

    PRØV OGSÅ: Ovnstegt hamburgerryg med kål og peberrodscreme
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt lidt mælk ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring.
  4. Smag saucen til med persille, sukker, salt og peber.
  5. Servér med kogte kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Stegt flæsk, Svin og Hovedret