Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce
Foto: Betina Hastoft

Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce - opskrift fra Hendes Verden

Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce

Skøn opskrift på Danmarks national ret - stegt flæsk med persillesovs. Det er faktisk ikke besværligt at lave en god gang stegt flæsk til en hyggelig valgaften - eller en aften, hvor du bare vil gå all in på mormor-maden. Her får du opskriften:

clock 40 minutter
printer Print
plate 4 personer

Stegt flæsk med persillesauce
750 g svinebryst, stege el. kogestykke i ½ cm tykke skiver
salt og peber


Persillesauce:
25 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl kogende mælk
3-4 spsk. hakket persille
½ tsk. sukker


Tilbehør:
kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder

Sådan laver du stegt flæsk

  1. Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side.
  2. Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min.

    PRØV OGSÅ: Ovnstegt hamburgerryg med kål og peberrodscreme

  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt lidt mælk ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring.
  4. Smag saucen til med persille, sukker, salt og peber.
  5. Servér med kogte kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Stegt flæsk og Hovedret