Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce
SPONSORERET indhold

Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn opskrift på Danmarks national ret - stegt flæsk med persillesovs. Det er faktisk ikke besværligt at lave en god gang stegt flæsk til en hyggelig valgaften - eller en aften, hvor du bare vil gå all in på mormor-maden. Her får du opskriften på verdens bedste stegte flæsk - selvfølgelig med persillesauce til:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
16. nov. 2021 | Mad | Hendes Verden
4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

Stegt flæsk med persillesauce
750 g svinebryst, stege el. kogestykke i ½ cm tykke skiver
salt og peber

Persillesauce:
25 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl kogende mælk
3-4 spsk. hakket persille
½ tsk. sukker

Tilbehør:
kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder

Sådan laver du stegt flæsk

  1. Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side.
  2. Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min. 

    PRØV OGSÅ: Ovnstegt hamburgerryg med kål og peberrodscreme
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt lidt mælk ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring.
  4. Smag saucen til med persille, sukker, salt og peber.
  5. Servér med kogte kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder

Stegt_flaesk_med_persillesauce-1b60fa5a5edd44a4bbdfeabecc5d47b4.jpg

Anbefalet til dig