
Foto:
Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce - opskrift fra Hendes Verden
Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce
Skøn opskrift på Danmarks national ret - stegt flæsk med persillesovs. Det er faktisk ikke besværligt at lave en god gang stegt flæsk til en hyggelig valgaften - eller en aften, hvor du bare vil gå all in på mormor-maden. Her får du opskriften på verdens bedste stegte flæsk - selvfølgelig med persillesauce til:
preparation
Total: 40 minutter
plate
4 personer
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
Stegt flæsk med persillesauce
750 g svinebryst, stege el. kogestykke i ½ cm tykke skiver
salt og peber
Persillesauce:
25 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl kogende mælk
3-4 spsk. hakket persille
½ tsk. sukker
Tilbehør:
kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder
Sådan laver du stegt flæsk
- Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side.
- Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min.
PRØV OGSÅ: Ovnstegt hamburgerryg med kål og peberrodscreme - Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt lidt mælk ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring.
- Smag saucen til med persille, sukker, salt og peber.
- Servér med kogte kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder
TIP:
De fleste er gode til at bruge alt og peber, men også et lille drys sukker er med til at afrunde saucen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Stegt flæsk, Svin og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: