TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Wienerschnitzel med dildkartofler
Foto: Thomas Hergaard

Wienerschnitzel med dildkartofler - opskrift fra Hjemmet

Wienerschnitzel med dildkartofler

Wienerschnitzel er noget at det mest populære, hvis det skal være rigtig lækkert. Her serverer vi det lækre kød med friske dildkartofler. Uhm...

printer Print
plate 4 personer

Koge/stegetid: 10 min.
4 kalve- eller skinkeschnitzler
salt og peber
1 æg
100 g rasp
50 g smør
Dildkartofler:
800 g kartofler
2 dl cremefraiche
1 bundt dild, salt og peber
Tilbehør: grønsager (f.eks. gulerødder)

  1. Krydr kødet med salt og peber og panér i æg/rasp.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver eller både. Damp dem møre under låg i 1½ dl letsaltet vand – ca. 8 min. Tag låget af og kog vandet næsten væk. Tilsæt cremefraiche og fintsnittet dild og smag til med salt og peber.
  3. Steg schnitzlerne på en pande med smør 3-4 min. på hver side og servér med kartofler og grønsager.
  4. Tip: Kun cremefraiche 38% kan tåle at koge. Bruger du 18% eller 9%, så tag gryden af varmen, før du rører cremefraichen i.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Dansk mad og Hovedret