Perlebygotto

Perlebygotto

Karljohansvampe egner sig rigtig godt til denne ret, men kan du ikke skaffe dem, kan du sagtens bruge en blanding af forskellige svampe.

4

Ingredienser

  • 250 g perlebyg
  • 300 g svampe
  • 1 løg
  • 3 persillestilke
  • 3 fed finthakkede hvidløg
  • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl kogende vand
  • 100 g revet Vesterhavsost
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 spsk hakkede persilleblade

Sådan gør du:

  1. Skyl perlebyggen grundigt i koldt vand. Rens svampene med en børste og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget. Pluk bladene af persillestilkene og gem dem til senere. Hak stilkene fint. Sauter svampe, løg, persillestilke og hvidløg i olivenolie i nogle minutter. Tilsæt derefter perlebyg og sauter videre i 3-4 minutter ved medium varme. Tilsæt hvidvin og lad det simre, til hvidvinen er kogt ind. Tilsæt kogende vand, bring grydens indhold i kog og lad det simre i 25 minutter, mens du rører jævnligt i gryden. Tjek, om perlebyggen har fået nok, den må gerne have lidt bid, men skal ikke være hård. Bland osten i og smag til med salt og peber. Drys persille over og server straks.
  2. Tips: Rens svampe med en børste i stedet for vand.