
Perlebygotto
Karljohansvampe egner sig rigtig godt til denne ret, men kan du ikke skaffe dem, kan du sagtens bruge en blanding af forskellige svampe.
4
Ingredienser
- 250 g perlebyg
- 300 g svampe
- 1 løg
- 3 persillestilke
- 3 fed finthakkede hvidløg
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl hvidvin
- 5 dl kogende vand
- 100 g revet Vesterhavsost
- salt og friskkværnet peber
- 8 spsk hakkede persilleblade
Sådan gør du:
- Skyl perlebyggen grundigt i koldt vand. Rens svampene med en børste og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget. Pluk bladene af persillestilkene og gem dem til senere. Hak stilkene fint. Sauter svampe, løg, persillestilke og hvidløg i olivenolie i nogle minutter. Tilsæt derefter perlebyg og sauter videre i 3-4 minutter ved medium varme. Tilsæt hvidvin og lad det simre, til hvidvinen er kogt ind. Tilsæt kogende vand, bring grydens indhold i kog og lad det simre i 25 minutter, mens du rører jævnligt i gryden. Tjek, om perlebyggen har fået nok, den må gerne have lidt bid, men skal ikke være hård. Bland osten i og smag til med salt og peber. Drys persille over og server straks.
- Tips: Rens svampe med en børste i stedet for vand.