Saltede citrusfrugter

Saltede citrusfrugter

Verdens enkleste konservering, oprindeligt en marokkansk specialitet lavet med de helt særlige små, aromatiske, marokkanske citroner. Men det er mindst lige så godt med andre citrusfrugter.

Ingredienser

  • 1 kg citrusfrugter
  • 1 håndfuld groft salt pr. frugt
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du

  1. Skær et dybt kryds i frugterne fra bunden, men ikke helt igennem. Prop så meget salt, der kan være, ind i hver frugt. Pak dem tæt i et stort sylteglas, så de ligger i spænd. Drys resten af saltet over, dernæst olivenolien, og fyld på med kogende vand. Olien lægger sig som et lufttæt lag øverst, det er vigtigt, at der ikke stikker frugt op igennem. Vent et par måneder med at bruge af dem, tag den op med en ren gaffel, og sørg for, at de altid er under olien. De færdige frugter holder sig, til du har brugt dem.
  2. Salte citroner kræver kun en ting: stor tålmodighed, for frugterne er flere måneder om at blive klar til brug. Når citrusfrugterne har stået i nogle måneder, får de en helt anden konsistens. Det hvide i skrællen bliver klart, og så kan de bruges overalt idet salte køkken, hvor man gerne vil have intens citrussmag og salt: i saucer, salsa, kylling og fisk, salater, taginer, og i en cremolata i stedet for frisk citro. Hele frugten kan spises, både som den er, og når den er stegt med i en ret. Hvis man vil, kan man udvande den lidt først for at tage noget af saltet, ellers skal man bare regne med, at frugten leverer det salt der skal bruges i en ret.
  3. Brug de saltede citroner til eksempelvis Tagine med pomerans