Stor påskehare

Sjovt hjemmebag til påske: Sådan bager du en påskehare

Her får du en flot og festlig opskrift på en hjemmebagt påskehare, der med garanti vil gøre lykke til påske. Du kan servere haren til morgenmad, eller som et sjovt indslag til påskefrokosten. Den lækre hjemmebagte påskehare bages som fuldkornsboller eller som et brød, du former til en hare. Når den er bagt, pynter du den med fjer, bånd og glasur - og fylder dens mave med fine påskeæg. Bruger du påskeharen til en påskefrokost kan det være en fin måde at servere de hårdkogte æg på. Eller fyld den med blødkogte æg og brug til påskebrunch. Bager du den fine påskehare til eftermiddagskaffen, så kan du skifte de 'rigtige' æg ud med flotte chokoladepåskeæg. Ligegyldigt hvad du gør, så er vi sikre på, at den fine hjemmebagte påskehare vil gøre stor lykke. Opskriften får du her:

(8 personer)

Total:2 timer 45 minutter

Arbeidstid:2 timer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl vand
  • 175 g fintreven gulerod
  • 2 dl yoghurt
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • ca. 850 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Pynt:
  • påskeæg eller hårdkogte farvede æg, glasur og sølvkagekugler samt bånd og fjer

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Rør gulerod, yoghurt, olie, salt, fuldkornshvedemel og 200 g af hvedemelet i. Lad det trække 15 min. tildækket.
  2. Tilsæt resten af hvedemelet. Lad dejen hæve 1 time tildækket et lunt sted.
  3. Form en hare med en fordybning i maven. Lad den efterhæve 15 min.
  4. Pensl med æg, og bag haren ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.
  5. Lav en hvid glasur af flormelis og lidt vand.
  6. Kom det i en sprøjtepose, og pynt harens hoved som på billedet.
  7. Giv haren øjne af sølvkagekugler. Kom æggene i harens mave, og pynt med fjer og bånd.