3 desserter, som smager af sommer
Søde sager, som du kan nyde med god samvittighed hele sommeren – uhm …
Ingredienser
1. Minipavlova med is & bær
Marengs:
2 æggehvider
125 g sukker
1 tsk hvid eddike
Topping:
8 kugler yoghurtis eller sukkerfri is
125 g friske hindbær
2 spsk usaltede pistacienødder
2. Nøddekurve med bær
Kurve:
125 g bløde dadler, uden sten
25 g nødder, f.eks. mandler eller hasselnødder
15 g mørk kakaopulver
Creme:
6-7 spsk græsk yoghurt eller drænet yoghurt
1 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
skal fra 1 økologisk citron
Topping:
150 g friske bær, f.eks. blåbær, brombær, hindbær
3. Vanilje panna cotta
Panna cotta:
5 dl fløde 18%
1 tsk ren vaniljepulver
3 spsk sukrinmelis eller honning
4 blade husblas
Topping:
150 g friske jordbær
citronmelisse
Sådan gør du:
1. Minipavlova med is & bær
Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk, indtil det bliver til en skinnende og helt stiv marengs. Vend til sidst eddike i. Fordel fire store skefulde marengs på en bageplade med bagepapir. Lav en lille fordybning i hver marengs, og bag dem i ca. 30 minutter. Sluk ovnen efter 30 minutter, og lad dem stå endnu 30 minutter i den slukkede ovn.
Inden servering pyntes marengsene med kugler af is, friske hindbær og finthakkede pistacienødder.
Energi pr. person: 210 kcal, fedt 11%, protein 8%, kulhydrat 81%
2. Nøddekurve med bær
Kom dadler, nødder og kakao i en foodprocessor, og blend, indtil massen er blendet helt fint. Del massen i 4 dele, og kom hver del i en muffinform af papir. Pres det ud i formene, så det bliver til en lille kurv. Stil dem i fryseren i ca. 1 time.
Rør yoghurt sammen med vaniljepulver og citronskal, og smag til.
Inden servering fordeles cremen i daddelkurvene og pyntes med friske bær. Server med det samme, da det smager bedst, hvis kurvene serveres kolde.
Energi pr. person: 190 kcal, fedt 29%, protein 9%, kulhydrat 62%
TIP! Du kan også bruge daddel/nøddemassen til konfekt og trille dem til kugler. Tilsæt evt. lidt revet citronskal til massen.
3. Vanilje panna cotta
Bland fløde, vanilje og sukrin/honning i en gryde, og lad det koge op. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Når fløden koger, vrides husblassen fri for vand og piskes i den varme fløde. Fordel cremen i portionsforme, og stil formene på køl i ca. 3-4 timer eller til næste dag. Pynt desserten med masser af friske bær og evt. finthakket citronmelisse inden servering.
Energi pr. person: 255 kcal, fedt 71%, protein 6%, kulhydrat 23%
TIP! Laver du desserten med f.eks. sukrin, får du en sukkerfri dessert, og ønsker du en mere kalorielet dessert, så brug en blanding af fløde 9% og mælk.
Tip: Du kan pifte din panna cotta op med revet citron- eller appelsinskal.