Trin for trin: Landkylling i porre-kartoffelsuppe
SPONSORERET indhold

Trin for trin: Landkylling i porre-kartoffelsuppe

Af: Mette Mølbak Foto: Christian Mogensen
19. jan. 2011 | Mad | ALT for damerne


1. Sæt den klargjorte kylling over i koldt vand og kog den op-



2. Skum suppen, tilsæt suppevisken samt peberkorn og skru ned for varmen.



3. Kog hønen ca. 45 – 60 min. alt efter størrelse. Stik evt. en stegenål i låret. Kommer der klar saft ud, er kræet færdigt. Hvis ikke, så giv den lidt mere. Si suppen.



4. Sauter de groft skårne kartofler, skalotteløg, hvidløgsfed og porrer i smør og oliven olie. Det er vigtigt, at de ikke tager farve, så pas på med varmen.



5. Kom hvidvin og sherryeddike på og kog ind til det halve. Tilsæt bouquet garni, bacon, hvor sværen er skåret af og suppen. Kog suppen ca. 20 min ved svag varme under låg til grøntsagerne er møre.



6. Skær baconkødet i ½ cm tykke skiver og herefter på tværs, så man får små ”bjælker” som steges sprøde i eget fedt ved moderat varme.



7. Fjern bouquet garni og baconsvær og blend suppen med creme fraichen, hvorefter den sies. Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.



8. Pluk kødet af den kogte kylling. 


“Server suppen med tilbehøret: Kylling, kartofler og porre i ringe, som skal være varmt ved servering.”

TIP! Klip evt. lidt purløg over suppen.