Olivia Palermo Street Style
Foto: Getty Images | Olivia Palermo.
Eurowoman

Modeuge for dig

Copenhagen Fashion Week: Her er modeugens events, hvor du står øverst på gæstelisten

Copenhagen Fashion Week er lige om hjørnet, om hvis du troede, at du forgæves skulle forsøge at få en bid af den inspirerende uge, så tro om igen. Vi har samlet de events, du kan komme med til, så den københavnske modeuge også kan fylde din kalender op.

Af Kristian Hindø-Lings 26.jan.2018 Mode

Du er hverken model, designer eller kendis, og du kan heller ikke lade som om, at du er en vigtig blogger og snige dig ind på en pressetilladelse bag et par tilpas store solbriller.

LÆS OGSÅ: Sådan skal din bolig ud i 2018

Men ingen panik, du kan sagtens støve det moderigtige fodtøj af alligevel og feste løs i modeugen. Der er nemlig masser af begivenheder, som du kan deltage i, lige meget hvem du er eller gerne vil være.

Her kommer et udpluk af vores favoritter

Hvad? Pop-up shop og fremvisning af Saks Potts' nye kollektion

Hvor? Andersen’s, Bredgade 28, 1260 København K

Hvornår? Torsdag d. 1. februar kl. 10-20 og fredag d. 2. februar kl. 10-20

Pris? Begivenheden er gratis og kræver ingen tilmelding

Hvad der i efteråret 2013 startede med én pels i fire farver, har givet barndomsveninderne Cathrine Saks og Barbara Potts en enorm, og verdenskendt, succes med mærket Saks Potts. Den unge designerduo har skabt pelse båret af både Rihanna og internationale moderedaktører lige siden, og nu kan du se, hvad der bliver det næste skridt, når de i kunstgalleriet Andersen’s inviterer på udstilling af de nye kampagnebilleder og videoinstallation samt mulighed for at købe ekslusive sager fra den nye kollektion.

Hvad? Viktor&Rolf x Zalando

Hvor? Nobis Hotel Copenhagen, Niels Brocks Gade 1, 1574 København

Hvornår? Mandag d. 29. januar kl. 18-19:30

Pris? Begivenheden er gratis og du kan tilmelde dig her

Siden 1993 har det hollandske makkerpar Viktor Horsting og Rolf Snoeren skabt avantgarde-kollektioner, der har fået modepressen til at falde ned af stolen i begejstring. Nu samarbejder de for første gang med Zalando om en kollektion af skøre, sjove og ikke mindst skønne stykker tøj, der både tæller T-shirts, kjoler og nederdele. Glæd dig til et enestående show på det nyåbnede Hotel Nobis, lidt godt til ganen og naturligvis en lækker goodiebag.

Hvad? Modebiblioteket

Hvor? Østerbro Bibliotek, Dag Hammarskjölds Allé 19, 2100 København

Hvornår? Tirsdag d. 30. januar kl. 11

Pris? Begivenheden er gratis og kræver ingen tilmelding

Hvis du elsker mode, elsker biblioteker og elsker fordybelse, Så er Mads Nørgaard og det kreative bureau, Moons seneste idé en god nyhed for dig. De har nemlig skabt et bibliotek dedikeret til mode.

– For mig er biblioteker en af hjørnestenene i vores samfund – til fordybelse, til orientering og til inspiration. Men alle biblioteker kan ikke have alle bøger, og jeg bifalder derfor idéen om at give enkelte biblioteker særlige interesseområder, for netop at kunne kvalificere disse dyder yderligere, siger Mads Nørgaard i en pressemeddelelse.

Biblioteket kommer til at være en del af Østerbro Bibliotek, og du er inviteret til åbning af Modebiblioteket den 30. januar. Kom og se det nye interiør, det nye design og den nye indretning, der langtfra ligner det traditionelle bibliotek.

Hvad? The CFW Fashion Market

Hvor? WestMarket, Vesterbrogade 97, 1620 København V

Hvornår? Lørdag den 10. februar kl. 11-16

Pris? Begivenheden er gratis og kræver ingen tilmelding

Kom med til CFW Fashion Market, hvor en række brands og stilikoner vil sælge ud af deres lagre og personlige garderober. Overskuddet går til Red Barnets Barn til barn-projekt, og der vil være goodiebags og en ”talk” om bæredygtige materialer, bæredygtigt forbrug og hvordan du sammensætter din egen garderobe mere bæredygtigt.

Hvad? My Story over Lunch: Malene Malling

Hvor? Apollo, Charlottenborg, Nyhavn 2

Hvornår? Lørdag den 27. januar kl. 12

Pris? 195 kr. inkl. let med og en goodiebag og du kan tilmelde dig her

Mød ejer og grundlægger af Malling Publications og tidligere udgiver af et af Danmarks mest kendte magasiner, Cover, Malene Malling, der er et kendt navn i den danske modebranche. I dag er Malene kreativ direktør for Vera Moda og et bevis på, hvor langt du kan nå med hårdt arbejde og talent. Kom med til frokost på Apollo Bar, hvor Malene fortæller sin historie om at gå fra at være interesseret i mode til at blive et førende navn i branchen.

Hvad? Mai Svanhvit show

Hvor? Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K

Hvornår? Tirsdag d. 30. januar kl. 10-11

Pris? Begivenheden er gratis og kræver ingen tilmelding

De to kvinder, Maiken Bille og Svanhvit Þóra Sigurdardottir var en del af Copenhagen Fashion Weeks ”New Talent Scene” sommeren 2017, og viser nu deres efterårs- og vinterkollektion 2018 i Grand Teatret. Bæredygtigheden er i førersædet, men samtidigt er ønsket, at skabe et elegant og sofistikeret alternativ til hvad du ellers finder, på bøjlerne.

Hvad? Apair Streetshow

Hvor? Ny Østergade 3, 1101 København K

Hvornår? Lørdag d. 3. februar kl. 14-15

Pris? Begivenheden er gratis og kræver ingen tilmelding

Skobutikken Apair ruller endnu engang løberen ud, og inviterer alle til modeshow på gaden med champagne, god musik og dansere. Kom og se, hvordan Apairs forårs- og sommerkollektionen 2018, der lander i butikkerne nu, ser ud og bliv i godt humør.

Hvad? CFW New Talent Scene præsenterer Sur Le Chemin, By Signe og Forét

Hvor? The CFW New Talent Scene, DK Company, Kanonbådsvej 10, 1437 København

Hvornår? Tirsdag den 30. januar kl. 15

Pris? 50 kr. og du kan tilmelde dig her

Oplev modeugen fra første række, når Copenhagen Fashion Week og Boozt inviterer dig til CFW New Talent Scene-showet, hvor designtalenter og brands, der arbejder med bæredygtig produktion vil vise deres nye kollektioner og konkurrere om et mentor- og coachingforløb med Kasper Staalsø, Strategy og Brand Director hos Boozt.

Hvad? HAV – en udstilling af Tommy Ton

Hvor? Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, 1067 København K

Hvornår? Lørdag d. 27. januar kl. 12-17

Pris? Begivenheden er gratis og kræver ingen tilmelding

Tag forbi Nikolaj Kunsthal, og se udstillingen HAV, skudt af den verdenskendt streetstyle-fotograf, Tommy Ton. Tommy var med på Færøerne, da 11 deltagere fra designkonkurrencen Blue Fashion Challenge viste deres kreationer frem – alle skabt af havbaserede materiale, som skind af fisk, og sæl, samt et nyt viskosemateriale, der er skabt af tang. Mon det er fremtiden?

Hvad? TALK: Er fremtidens metervarer fundet under havet?

Hvor? Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, 1067 København K

Hvornår? Søndag d. 28. januar kl. 14-15

Pris? Begivenheden er gratis og kræver ingen tilmelding

I forbindelse med udstillingen HAV kan du også opleve en paneldebat, hvor hovedomdrejningspunktet er havets potentiale.

– Hvordan kan man bruge materialer anderledes? Hvordan ser fremtidens nye materialer ud? Skal vi til at lave kæmpe tangskove på Færøerne i stedet for at fælde træer, eller hvordan kan vi løse de bæredygtige udfordringer? Det er den debat, vi vil tage op, siger Suzi Christoffersen, stifter af Closed Loop, til Fashion Forum.

God fornøjelse!

Hvad? Se Mykita og Maison Martin Margielas seneste samarbejde

Hvor? MYKITA, Grønnegade 43, 1107 København K

Hvornår? Fredag d. 2. februar kl. 15-17

Pris? Begivenheden er gratis og du tilmelder dig på fanny@agencyv.com

Vil du se, hvad Mykita og Maison Martin Margielas seneste samarbejde byder på? Så tag forbi Mykita-butikken i København. De holder nemlig et preview-event for dig.


Henter...