Marie Brodersen

Foto: Luka Roné Få et smugkig i Marie Brodersens fantastiske gaderobe.

Grafisk designer Marie Brodersen: Det gør det enkelt at klæde sig på om morgenen

Som grafisk designer er Marie Brodersen optaget af farver, former og gode kompositioner, og det smitter af på hendes garderobe. Hun tænker altid meget over, hvordan hun klæder sig, og har en forkærlighed for fine sæt, lækre accessories og festlige kjoler.

Stil

"Elegant, enkel, tidløs og klassisk med fokus på gode kompositioner, farver og match. Jeg bruger altid tid på mit outfit lige meget hvilken dag, det er, for jeg trives bare bedst med at se ordentlig ud. Jeg er jo mit første indtryk udadtil i forhold til mit arbejde som selvstændig grafisk designer og art director." 

Inspiration

"Jeg er meget inspireret af arkitektur og indretning og plejer at rejse meget og nogle gange endda med det ene formål at blive inspireret. Jeg elsker rum og den måde, bygninger skaber rum udenfor og indenfor. Jeg boede i Buenos Aires i en periode, da jeg studerede, og det ændrede min stil for altid. Jeg kunne ikke længere udelukkende gå i sort. Det blev simpelthen for trist efter at have boet i en by med så mange farver og former. Nu er mit yndlingssted at finde stilinspiration – både til min stil og til mit arbejde – Milano Design Week. Der bliver man virkelig blæst bagover æstetisk og farvemæssigt." 

sort_sæt.png
Der gemmer sig en del sæt i Maries garderobe. Dette er fra Zara, og støvlerne fra Massimo Dutti.

Favoritdesigner

"Jeg elsker både det enkle og det vilde, så det er en kombination af The Row, Jill Sander, Carolina Herrera, Acne, Cos og Arket." 

Hverdag

"En yndlingsuniform er et sæt. Hvis taske og sko matcher dertil, har jeg det ekstra godt. Og så måske en enkelt lille, fin detalje – det kan være en opsigtsvækkende ørering eller lidt perlemor i øjenkrogen." 

Fest

"Jeg elsker at dresse mig op til fest og kan have alt fra bukser og sæt til kjoler og nederdele på. Min festgarderobe er nærmest min yndlingsgarderobe, og det piner mig, at coronatiden gør, at jeg slet ikke får til lov at bruge den. Da mine venner og veninder begyndte at holde bryllupper for nogle år siden, skruede jeg virkelig op for indkøbet af festkjoler, og jeg fortryder ikke én af dem." 

Læs også: Kunstner og Bagedyst-vinder Frederikke Legaard: "Den får alle til at ligne en million"

skjorte.png
Skjorte fra Six Ames, støvler fra Zara og taske fra Coccinelle.

Mest & flest

"Jeg har flest sæt, bukser og rullekraver. Sættene gør det enkelt at klæde sig på om morgenen. Hvis jeg har travlt og ikke har gennemtænkt et outfit, når jeg lægger mig til at sove, tager jeg altid et sæt på. Du har allerede så stor en del af dit outfit klaret via et sæt, og jeg elsker jo at matche, og det gør jeg automatisk med sættet." 

Igen & igen

"Arket og Cos. Jeg elsker deres snit og kvaliteter. Jeg har mit tøj derfra i hundrede år og er så glad for det. Og så holder jeg altid øje online med Zara. Her kan man gøre mange scoops på sæt-fronten." 

Undertøj

"Bodystockings fra Wolford er altid på min ønskeliste til fødselsdage og jul, og jeg bliver glad hver gang, jeg får en. Min ældste må være over syv år, og den er stadig som ny."   

Marie_Sandro_sæt.png
Marie i et farverigt sæt fra Sandro.

Jeans

"Mine hvide jeans fra Arket. De har den skønneste pasform og passer godt til min krop, selvom de stumper lidt. Det er svært at finde jeans, der sidder godt på mig med min højde. Derfor bliver jeans heller aldrig mit førstevalg, når jeg vælger tøj. Det hænger nok også sammen med, at jeg godt kan lide at være pænt klædt på. Jeans kan hurtigt blive lidt for hverdagsagtige for mig." 

Sko

"Jeg elsker en god, klassisk støvle med kant. Jeg har slidt to par fra Zara op, og jeg ville ønske, jeg kunne købe dem igen. De er lige mig og går til alt. Før i tiden gik jeg aldrig i høje hæle, men mine kollegaer på mit forrige job hos Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Institute overbeviste mig om, at min højde var min styrke, og at jeg bare skulle fyre den af. Så nu har jeg næsten altid hæle på til fest og elsker det." 

Smykker

"Jeg går næsten altid kun med øreringe, og gerne de samme. Til fest skifter jeg ofte til et par vildere statement-øreringe for at pifte mit outfit op. Dem kan jeg godt finde på at have med i tasken en fredag, så jeg er klar til drinks lige efter arbejde." 

tasker.png
Blå tasker fra Prüne, den grønne er fra et marked i Spanien, og skoene er fra Zara.

Tasker

"Jeg skifter taske ret ofte. Jeg slider dem simpelthen op. I øjeblikket går jeg med en Coccinelle, men jeg elsker også at bruge mit farverige, mexicanske plastiknet som taske." 

Shopping

"Jeg tænker over, om jeg kan bruge det hele eller store dele af året. Og hvis det er til festgarderoben, tænker jeg over, om jeg vil bruge det igen og igen – også selvom folk har set det én gang. Jeg shopper online, når det gælder tøj, og primært hos Arket, Cos og Zara. Derudover shopper jeg på rejser. Jeg elsker at gå i butikker i andre lande og byer, f.eks. i Maje og Sandro i Paris – der finder jeg næsten altid et nyt yndlingspiece." 

Største samling

"Sæt, fordi jeg føler mig virkelig godt tilpas i dem, festkjoler, fordi jeg elsker at gøre noget ekstra ud af mig selv, og rullekraver, fordi de både er varme, pæne og klassiske." 

Læs også: PR Manager hos Ganni om kreativitet: “Det er noget, der opstår i hovedet og kommer ud af hænderne”

kjole.png
Et festligt look. Kjole fra Asos og sko fra Zara.

Tendenser

"Rene snit og linjer vil for altid være mest mig. Det klæder mig, så jeg har også let ved at shoppe. Og så elsker jeg, når der er farver. Det er der ikke så meget af i øjeblikket, desværre. Min drøm er en blå Yves Klein-vinterfrakke." 

Bedste køb

"Det må være et sæt, jeg købte i New York i 2014, og som nok er det, der har høstet flest komplimenter gennem tiden. Og så har min mørkegrønne vinterfrakke og min cognacfarvede dunjakke, begge fra Acne, været med mig i nu henholdsvis fire og syv sæsoner!" 

Fejlkøb

"Alt, jeg køber på lagersalg." 

smykker.png
Øreringe fra & Other Stories, læbestift fra Chanel og armbånd fra Kurt Nielsen. Halskæden er en gave.

Aldrig uden

"Jeg har nogle items fra Elise Gug og Camilla Stærk tilbage fra min gymnasietid. Elise Gug laver ting, der holder for evigt og sidder så smukt. Camilla Stærk laver opsigtsvækkende og skulpturelle ting – næsten små kunstværker i skønne materialer. Jeg bruger ikke tingene hvert år, men kommer aldrig til at skille mig af med dem. Når jeg skiller mig af med ting, er det dog altid til min lillesøster. Så på en måde forbliver det lidt hos mig, fordi jeg ser hende give det nyt liv. Det er den bedste følelse." 

God stil

"Tænk over kompositionen af det, du tager på. Hvis du har et par løse bukser på, så miks dem med en stram top. Og lad der være en eller anden form for match og idé med outfittet. På den måde kommer der harmoni."

Marie_i_sæt.png
Marie i et sæt fra Cos, strik fra Arket og støvler fra Zara.
kjoler.png
Kjoler fra Maje.
resume_kjole.png
Kjole fra Resumé.
rødt_sæt.png
Sæt fra Arket, solbriller fra Gucci og støvler fra Jonak.

Marie Brodersen

  • 32 år
  • Arbejder som selvstændig grafisk designer
  • Bor på Nørrebro i København, men har lige købt lejlighed med sin kæreste på Frederiksberg
Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Livsstil, Tøj og Stil