rigeste modeller kendall jenner
SPONSORERET indhold

Disse ben tilhører verdens bedst betalte model – og hun er 23 år

Der er både nye og ”gamle” ansigter på Forbes’ liste over modeller med den højeste indtjening i 2018 – og førstepladsen går til en 23-årig amerikansk kvinde fra en populær familie.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
18. dec. 2018 | Mode | Eurowoman

”Lille spejl på væggen dér, hvem er smukkeste - og bedst betalt - i verden her?”

Sådan kunne den velkendte remse fra eventyret Snehvide lyde i en 2018-version, hvor særligt ti modeller kan svare ”ja” til at være indehavere af verdens mest populære og indtjenende udseender.  

De ti kvinder hev nemlig tilsammen over 743 millioner kroner ind på bankbogen over en periode på 12 måneder, hvilket gør dem til de ti bedst betalte modeller i verden i 2018, viser en opgørelse fra det amerikanske erhvervsmagasin Forbes

LÆS OGSÅ: Disse pop-dronninger styrer: Se verdens 10 bedst betalte kvindelige musikere i 2018 

Men det er nu langt fra blot det ydre, der tæller. Disse kvinder er ikke kommet til deres imponerende høje indtægter via masser af "skønhedssøvn". Nej, de er også benhårde forretningskvinder, der har formået at udvide deres brands.

Se hele listen her:

10. Doutzen Kroes – 8 millioner dollars (over 52 millioner danske kroner)

Den 33-årige hollandske supermodel kan være glad. Efter et års ”pause” er hun igen tilbage på listen over verdens ti højest betalte modeller. Det skyldes bl.a., at hun har landet lukrative kontrakter med både kosmetikgiganten L'Oréal og luksusmærket Piaget, der fremstiller ure og smykker.

Doutzen Kroes til Paris Fashion Week som  L_Oreal Paris nye ansigt i september  2018.jpgDoutzen Kroes til Paris Fashion Week 2018 som L'Oreal Paris nye ansigt tilbage i september. (Foto: Getty Images)

8. Joan Smalls – 8,5 millioner dollars (over 55 millioner danske kroner)

Tilbage i 2011 vakte det opsigt, da Joan Smalls blev den første latinamerikanske model, der kunne skrive under på en kontrakt med kosmetikmærket Estée Lauder. Hun kom til verden i 1988 i Puerto Rico, og her i 2018 kan hun nu prale af at dele 8. pladsen over de mest velbetalte modeller i verden.  

GettyImages-1027528638.jpgJoan Smalls på catwalken for designer Tom Ford under årets New York Fashion Week. (Foto: Getty Images)

8. Bella Hadid – 8,5 millioner dollars (over 55 millioner danske kroner)

På den delte 8. plads finder vi også den yngste kvinde på listen, 22-årige Bella Hadid, der er ansigt for mærker som Dior Beauty, Bulgari og Tag Heuer. Den amerikanske model er bl.a. kendt for sine palæstinensiske rødder – og hendes model-storesøster Gigi Hadid. 

LÆS OGSÅ: Bella Hadid: ”Jeg er stolt af at være muslim”

Bella-Hadid_Dior-Pre-Fall-2019_November-30-2018-Tokyo,-Japan.pngBella Hadid til Diors Pre Fall 2019-show i Tokyo, Japan. (Foto: Getty Images)

7. Gigi Hadid – 9,5 millioner dollars (over 62 millioner danske kroner)

Et lille ”million”-stykke over sin lillesøster finder vi da også 23-årige Gigi Hadid, der startede år 2018 ud med op til flere kontrakter med high fashion-modehuse som Valentino, Moschino, Versace og Fendi, samt sportsmærket Reebok. Ved siden af alt det nåede hun også (endnu) et samarbejde med designeren Tommy Hilfiger og at lave sine egne kollektioner for Maybelline, Messika Jewelry og Vogue Eyewear.

LÆS OGSÅ: Kom tæt på Gigi Hadid: Modellen der skød til tops via Instagram

Gigi Hadid til Marc Jacobs-festi december 2018 i New York.jpgGigi Hadid til Marc Jacobs-fest i december 2018 i New York. (Foto: Getty Images)

5. Gisele Bündchen – 10 millioner dollars (over 65 millioner danske kroner)

Selvom den 38-årige brasilianske superstjerne officielt gik på pension fra catwalken i 2015, var hun verdens bedst betalte model på Forbes’ liste fra 2007 og helt frem til 2016. Sidste år delte hun en andenplads, og i år må en af verdens muligvis smukkeste pensionister så ”nøjes” med en delt femteplads på årets liste.

Gisele Bundchen til gala i maj 2018 i New York.jpgGisele Bundchen til gala i maj 2018 i New York. (Foto: Getty Images)

5. Cara Delevingne – 10 millioner dollars (over 65 millioner danske kroner)

Den 26-årige britiske model, der er kendt for et sæt yderst dragende øjenbryn, kan i de senere år også bryste sig af at have fået hul igennem til en begyndende karriere som skuespiller – altså ved siden af modeltjansen, hvor Cara Delevingne er ansigt for bl.a. Rimmel, Tag Heuer og Dior Beauty.

Cara Delevingne til et Teen Vogue-arrangemnet i december 2018 i Los Angeles, California.jpgCara Delevingne i hvidt til et Teen Vogue-arrangement i december i Los Angeles, California. (Foto: Getty Images)

3. Rosie Huntington-Whiteley – 11,5 millioner dollars (over 75 millioner danske kroner)

Den 1,75 meter høje supermodel, Rosie Huntington-Whiteley, er god til at udvide sine indtægtsområder. På hendes visitkort står der - udover model - også skuespiller i både to Transformers-film og den Oscar-vindende Mad Max: Fury Road fra 2015. Størstedelen af den 31-årige brites millioner i 2018 er dog rullet ind efter et populært samarbejde med butikskæden Marks & Spencers, som hun har designet undertøj, make-up og parfumer for under eget navn.

LÆS OGSÅ: Hun har 6,8 mio. følgere på Instagram, er Victoria's Secret-model - og nu er hun også gravid

Rosie Huntington-Whiteley i oktober 2018 i Los Angeles.jpgRosie Huntington-Whiteley i oktober 2018 i Los Angeles. (Foto: Getty Images)

3. Chrissy Teigen – 11,5 millioner dollars (over 75 millioner danske kroner)

Hun elsker at lave mad og tjener penge på kogebøger og køkkenudstyr i eget navn, hun får USA til at grine som vært i det populære tv-program Lip Sync Battle, og så ser hun blændende ud foran et kamera. Chrissy Teigen rummer mange talenter, og det vidner hendes indtægt i 2018 i den grad også om. Nå ja, og så elsker hendes mand, sangeren John Legend, at skrive den ene kærlighedsballade efter den anden til hende, som naturligvis bliver store hits – vi er slet ikke misundelige... 

Chrissy Teigen blev æret ved årets Glamour Women Of The Year Awards i november 2018 i New York.jpgChrissy Teigen blev æret ved årets Glamour Women Of The Year Awards i november i New York. (Foto: Getty Images)

2. Karlie Kloss – 13 millioner dollars (over 85 millioner danske kroner)

Selvom det ”kun” bliver til en andenplads, er det omvendt stadig det bedste resultat for amerikanske Karlie Kloss, der startede sin modelkarriere allerede som 14-årig, og siden blev omtalt som "The New Body". Årets fyldige pengepung skyldes, at den 26-årige model bl.a. er blevet ansigt for mærker som Swarovski, Adidas og Estée Lauder.

Karlie Kloss til gala i New York deceber 2018.jpgKarlie Kloss til gala i New York i december 2018. (Foto: Getty Images)

1. Kendall Jenner – 22,5 millioner dollars (over 148 millioner danske kroner)

Et alligevel ret imponerende stykke foran sine kollegaer på denne liste finder vi 23-årige Kendall Jenner. Udover at være medlem af Kardashian-klanen topper hun listen over velbetalte modeller i 2018, hvor hun bl.a. har landet kontrakter med mærker som Estée Lauder, Adidas og Calvin Klein. Derudover kan hun glæde sig over at gå ud af år 2018 med nu over 100 millioner følgere på Instagram. Pænt godt gået af den unge model/amerikanske reality stjerne!

LÆS OGSÅ: Kendall Jenner er netop set i dansk mærke – kan du gætte hvilket?

Kendall Jenner til #REVOLVEAWARDS i november 2018 i Las Vegas.jpgKendall Jenner til #REVOLVEAWARDS i november 2018 i Las Vegas, hvor hun blev kåret som Icon of the Year, (Foto: Getty Images)

LÆS OGSÅ: Kardashian-søstrene smider tøjet for Calvin Klein

Kendall Jenner bedst betalte model.jpgFotograferne følger med, hvor Kendall Jenner træder frem. Her under Cannes Film Festival 2017. (Foto: Getty Images)

Anbefalet til dig