Knibeøvelser

Foto: Bulls Press Knibeøvelser er godt for mange ting...

Knibeøvelser

Knib dig til et bedre sexliv

Af en eller anden grund har knibeøvelser haft noget lidt 70’er-agtigt over sig, men de kan give dig et bedre sexliv.

Af en eller anden grund har knibeøvelser haft noget lidt 70’er-agtigt over sig. Men det er på tide at gøre op med koblingen mellem hår under armene og bækkenbundstræning, for knibeøvelser er vejen til et bedre sexliv lige nu og et virkelig effektivt middel til at forebygge inkontinens på den lange bane.

– Ligesom dine mavemuskler er anderledes, når du er 70, end da du var 14, så forandrer alle dele af din krop sig gennem livet. Det gælder også bækkenbunden – og den bliver endda yderligere belastet af fødsler og graviditet, siger Cathrine Stenz, der er fysioterapeut med speciale i bækkenbund og underliv på Hvidovre Hospital.

En af de store gener, knibeøvelser kan afhjælpe, er inkontinens, og faktisk anslår Kontinensforeningen, at op mod 300.000 danske kvinder er ramt af inkontinens i en eller anden grad.

Birgitte Baht og Rosemarie Wedell-Wedellsborg står bag sundhedsloungen Props and Pearls i København, der arbejder med kvindesygdomme som brystkræft og underlivsproblemer.

– Vi møder mange kvinder, som løber meget – og som måske bare har vænnet sig til, at når de løber fem kilometer, så kommer de til at lække lidt. Eller kvinder, der bare er holdt op med at løfte deres børn, fordi de ved, at et pludseligt løft gør, at de har svært ved at holde på vandet. Og det skal man altså ikke bare vænne sig til – det kan man sagtens gøre noget ved, siger Birgitte Baht.

LÆS OGSÅ: Her er alle dine erogene zoner

Få stærkere orgasmer med knibeøvelser
Props and Pearls står også bag hjemmesiden Knibnu.dk, hvor kvinder kan få masser af tips til en stærkere bækkenbund. Blandt andet kan man finde et 21-dages knibeprogram, hvor man også træner at knibe, mens man bevæger sig.

– Det er rigtig godt at øve sig i at holde et knib, mens man for eksempel løber eller går op ad trapper. For så kan man få det integreret i sin hverdag, siger Rosemarie Wedell-Wedellsborg og forklarer, at knibeøvelser ikke kun handler om sygdom og inkontinens.

– Der kan også være fordele for dit sexliv i og med, at du mærker dit underliv bedre og mere, siger hun.

Fysioterapeuten Cathrine Stenz er enig i, at knibeøvelser kan have en effekt.

– Knibeøvelserne øger blodgennemstrømningen, og det betyder, at du muligvis kan fornemme en orgasme lidt kraftigere end ellers, siger hun og tilføjer, at der desuden er lavet undersøgelser, der viser, at kvinder med en stærk bækkenbund selv vurderer, at deres orgasmer og seksuelle ophidselse er stærkere i forhold til vurderingen hos kvinder med en svagere bækkenbund.

LÆS OGSÅ: Her er den ultimative orgasmeguide

Lad være med at stresse
Men der er ingen grund til at få dårlig samvittighed over alle de knib, du allerede har misset. Cathrine Stenz mener, at det i bund og grund handler om at være bevidst om sin bækkenbund.

– Det er ikke sådan, at man skal stresse over ikke at få lavet de knibeøvelser hele tiden, hvis man ikke har nogen problemer eller fejler noget, der er relateret til de muskler. Men det er vigtigt at vide, hvordan man gør – og så skal man huske, at det faktisk slet ikke er så svært, siger hun. Cathrine Stenz oplever, at mange kvinder tror, det er meget anstrengende at knibe.

– Folk tror, de skal bruge balder, lår og mavemusklerne. De tænker, at ”nu skal der virkelig knibes igennem”, men det er faktisk bare en lillebitte bevægelse. Musklerne svarer i tykkelse til de muskler, du har i læberne – så hvis man forestiller sig, hvor meget man skal anstrenge sig for at bruge munden, så får man et billede af, hvor stort et arbejde det er, siger hun og forklarer, at en korrekt udført knibeøvelse svarer til at holde en lille prut inde. Og det kan de fleste jo finde ud af.

 
Gå ikke glip af de seneste artikler! Tilmeld dig ALT for damernes nyhedsbrev her.

Knib rigtigt

Det anslås, at 68 procent af alle kvinder træner bækkenbunden forkert. Så start med at få ordentlig fat og mærk din bækkenbund. Smid bukserne og brug et spejl, så du kan se, om du gør det rigtigt.

Brug endetarmen som udgangspunkt – som om du holder på en lille prut – og husk at knibet skal være horisontalt og ikke vertikalt.

Hold knibet i syv sekunder, og start så forfra.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex og Sund livsstil