5:2 Kuren
5:2 Kuren betyder, at man kan tabe sig op til et halvt kilo om ugen.

Fastekur: 5 fordele ved 5:2 Kuren

5:2 Kuren hvor man faster to dage om ugen, er den seneste slanketrend, der samtidigskulle gavne din sundhed. Se fem fordele ved at leve efter de simple principper og bliv klogere på, hvad5:2 Kurenegentlig kræver.

Principperne for 5:2 Kuren
Fem dage om ugen spiser du normalt (undgå at grovæde), og to dage om ugen spiser du en fjerdedel af dit kaloriebehov. Det vil sige 500 kalorier til kvinder (mænd må få 600 kalorier).

De 500 kalorier kan du fordele hen over dagen, som det passer dig, men du rådes til ikke at småspise dagen igennem, da pointen er, at du skal faste.

På fastedagene handler det om at opnå mest mulig mæthed for færrest kalorier. Det betyder, at du skal spise proteinrigt og holde dig til fødevarer, der har et lavt glykæmisk indeks (GI), hvilket vil sige, at de ikke får dit blodsukker til at stige for meget. Det kunne f.eks. være en kombination af hvid fisk eller kylling uden skind sammen med grøntsager eller frugt med et lavt GI som f.eks. jordbær.

De to fastedage kan du lægge i ugen, som det passer dig. Du skal altså ikke nødvendigvis faste to dage i træk. Dog rådes du til at finde et rytme.

Når du har tabt dig det, du vil, kan du nøjes med at faste en gang om ugen.

5 fordele ved 5:2 Kuren
1. Du taber dig cirka et halvt kilo om ugen.

2. Du mindsker risikoen for at udvikle en række aldersrelaterede sygdomme som f.eks. kræft.

3. En række reparations-gener bliver aktiveret i kroppen.

4. Bugspytkirtlen får en pause, hvilket øger insulinfølsomheden og dermed reducerer risikoen for at udvikle fedme, diabetes, hjertekar-sygdomme og problemer med indlæring og hukommelse.

5. Du slipper for at tælle kalorier hver dag, og du kan stadig spise det, har lyst til det meste af tiden – i modsætning til, hvis du er på en "almindelig" slankekur.

LÆS OGSÅ: 8 opskrifter til 5:2-kuren

Tip til fasten
• Lad der gå lidt tid, før du spiser morgenmad. Ofte forsvinder sultfornemmelsen af sig selv.

• Sørg for at have noget at lave, så din hjerne har noget andet end mad at tænke på.

• Drik en masse vand. Når du faster, får du ikke længere væske gennem din kost, hvilket betyder, at du skal drikke mere.

• Lad være med at læse madopskrifter eller se madlavningsprogrammer, når du faster – det er selvpineri.

• Husk, sulten bliver ikke værre og værre i løbet af en dag. Den går og kommer.

Du skal ikke faste, hvis ...
...du er gravid, prøver at blive det, har type 1 diabetes, har en spiseforstyrrelse, er for tynd, er et barn.

Er du syg, skal du kontakte din læge, før du går i gang med at faste.

LÆS OGSÅ PÅ Fitliving.dk: Slank med 5:2 diæten

Kilde: 5:2 Kuren

5:2 Kuren

Læge og tv-vært Michael Mosley har sammen med journalisten Mimi Spencer skrevet bogen "5:2 Kuren", der har været den mest sælgende bog i England i første halvdel af 2013, kun overgået af Dan Browns "Inferno".  Kuren går kort og godt ud på, at du i fem dage om ugen spiser, som du plejer, mens du i to dage kun indtager 500 kalorier om dagen. Michael Mosley anledning udviklede han 5:2 Kuren, som han selv lever efter i dag.
Se, hvad vi ellers skriver om: Slankekur og 5:2 kuren