Figner

Foto: Getty Få tips til eftermiddagssnacken.

Hvilken eftermiddagssnack er bedst, når jeg vil holde mit blodsukker stabilt?

Klokken rammer 15 - og det samme gør trangen til sødt. Men hvad er bedst at snacke, hvis du vil holde blodsukkeret stabilt? Vi har spurgt eksperten.

Hvilken eftermiddagssnack er bedst, når jeg vil holde mit blodsukker stabilt?

En snack, som ikke har et for højt indhold af sukker, men som derimod er rig på protein og fibre. Det hjælper med at holde blodsukkeret stabilt og give kroppen en mæthed, som holder længere. Et par eksempler på sådan en snack er:

  1. En håndfuld blandede mandler og tørrede figner (eller andet tørret frugt).
  2. Et bæger Cultura naturel med topping.
  3. En bar med kostfibre og protein.

Læs også: Fokus på sportsdrikke og energibarer

Er juice sundere end sodavand?

Hvis du kigger på indholdet af sukker og kalorier, indeholder mange juicer de samme mængder som sodavand, dog er det frugtsukker i juice og raffineret sukker i sodavand. Med frugtsukkeret følger ofte vitaminer, mineraler og fibre, hvorimod det raffinerede sukker udelukkende er tomme kalorier, altså uden vitaminer og mineraler.

Derfor kan man argumentere for, at der er mere sundhed i en juice. Men det kommer så igen an på, hvordan juicen er produceret. Er den presset, så du kun får juice og ingen vitaminer eller fibre, eller er den produceret på en måde, hvor det hele kommer med, altså skræl med mere. Desuden er det også væsentligt, om juicen udelukkende er lavet på frugter, eller om der er en mængde grøntsager, som ofte har et højere fiberindhold og lavere frugtsukkerindhold.

Men ligesom med alt andet, handler det om alt med måde, du skal altså hverken slukke tørsten i juice eller sodavand, men nyd et glas en gang i mellem. 

Eksperten

Sofie Bentzen er Cand.scient i Humanernæring og kvinden bag bloggen Healthjunkie.com.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kost, Snacks og Sund livsstil