TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

rejse tips
Foto: Birgitta Wolfgang og Maria Nielsen

rejse tips

Få 3 kvinders bedste rejsetips

Savner du inspiration til en sund sommer? Nyd kostblogger Luise Vindahls yndlingsrestauranter. Tag med coach Pernille Melsted til de bedste steder i New York. Og se, hvor yoga entusiast Karen Pallisgaard helst træner.

COACHEN: Storby, vand & god mad – så er min lykke gjort

Pernille Melsted er skyggecoach, passionista -og vild med storbyer. Få hendes bedste tips til, hvordan man kommer helt ned i gear på ferien.

Pernille Melsted 42, coach med speciale i skyggearbejde og forfatter til bestselleren „Find din passion på 4 uger”. I august kommer hendes nye bog.

Hvad er dit yndlingsferiested i Danmark?
-Der er ingenting, der slår København om sommeren bare det at cykle gennem byen på en sommeraften er fortryllende. Jeg bor selv på Islands Brygge, og om sommeren er her alt, hvad du begærer.

Hvad er dit yndlingsferiested i udlandet?
-Der er mange. Jeg vil hellere på otte weekendture end at rejse væk i længere tid. Jeg elsker europæiske storbyer som Paris, London, Berlin, Barcelona og hele den amerikanske vestkyst. Jeg er vild med byer med vand, og så er min lykke gjort, hvis der også er god mad.

Hvad er din favoritstorby?
-New York. Jeg har boet der i tre år og elsker den. Det er en stor by og alligevel overskuelig. Du kan gå hele dagen og have oplevelsen af, at du har været i hele verden. Og så kan du få god mad anytime.

Hvordan kommer du bedst ned i gear?
-En god seng, blødt tøj og god roomservice, så behøver jeg ikke mere. Sidste år var jeg i Sydengland for at skrive i en uge. Der var smuk natur med æsler, får og heste lige uden for vinduet, og det lå så langt ude, at der ikke engang var en pub. En landlady lavede morgenmad, frokost, afternoon tea og aftensmad til os, og der gik det op for mig, hvor meget jeg kommer ned i gear, når jeg ikke skal tage stilling til mad, indkøb og oprydning. Det var den ultimative forkælelse.

Hvilken rejseoplevelse har givet dig allerstørst indsigt?
-For ti år siden var jeg på en uges meditaitonskursus hos Deepak Chopra uden for San Diego. Jeg havde lige sagt mit job op i New York og fundet ud af, at jeg var gravid, så det var point of no return. Og helt perfekt at være stille, meditativ og mig, mig, mig. Det endte med, at jeg ringede til faren og sagde, at jeg flyttede hjem til ham i Danmark.


PERNILLES YNDLINGS HOTELLER
W-HOTEL i Barcelona er lyst, lækkert og helt ned til stranden. Se w-barcelona.com
SANDERSON i London. Spaen er som at komme i himlen. Se sandersonlondon.com
THE STANDARD, NY. Byens bedste udsigt. Se standardhotels.com


EKSPERTENS BEDSTE FERIETIPS
1. Gå dig mere nærværende
Når jeg lander et nyt sted, tager jeg gummisko på, og så går jeg. Jeg elsker fornemmelsen af at gå uden at vide hvorhen og bare være i nuet uden at have hovedet nede i et kort.
2. Hold ferie ved vandet
Jeg elsker vand  og byer ved vandet. Det mest beroligende i verden er at gå langs vandet, lytte til vand og se på vand.
3. Tag en eftermiddagslur
En eftermiddagslur er den allerbedste måde at få slappet af på  uanset om det er i skyggen under en parasol på stranden eller under en blød dyne på hotellet.

MADBLOGGEREN: „Jeg elsker dansk sommermad”

Hvor ligger de bedste restauranter  og hvor får man verdens lækreste mad? Spørger du kvinden bag den populære vegetarbog Green Kitchen Stories, Luise Vindahl, er svaret så forskellige steder som Vietnam, London & Gilleleje. Få hendes bedste rejsetips her.

Luise Vindahl 29, har sammen med kæresten David Frenkiel den populære vegetarblog Green Kitchen Stories. De har også udgivet bestsellerkogebogen „Green Kitchen Stories”.

Hvad er dit yndlingsferiested i Danmark?
-Jeg har boet i Stockholm de seneste fem år, så mit yndlingssted i Danmark er nok København, hvor jeg boede sidst  det føles ligesom at komme hjem for mig. Når man elsker sund mad, er København også fantastisk, fordi du kan gå på opdagelse i de mange nye spisesteder eller bare sidde ved vandet og spise. Jeg er også vild med Nordsjælland, hvor jeg kommer fra. Jeg er født i Helsingør og har familie både i Hornbæk og Gilleleje, og her er bare rigtig smukt om sommeren. Hver sommer skal jeg en tur ud til kysten og sidde ved vandet og spise friske fisk og asparges.

Hvad er dit yndlingsferiested i udlandet?
-Vi er ved at lægge sidste hånd på vores nye kogebog „Green Kitchen Travels”, som udkommer i efteråret. Bogen handler om mad fra hele verden, og derfor har vi rejst intensivt over hele verden det seneste år som inspiration. Madmæssigt er Vietnam helt klart en af mine favoritter, fordi deres mad er så frisk, lækker og anderledes eksotisk med krydderier, kokos og masser af friske grønsager.

Hvilken mad forbinder du med ferie?
-Sommermad. Jeg elsker dansk sommermad med gode råvarer som jordbær, kirsebær, blommer og alle de andre pluk-selvfrugter, majs og svampe. God mad, der er let at lave. Når du kommer hjem efter at have været på stranden hele dagen, griller du måske lige lidt grønsager, laver en salat eller spiser koldskål med jordbær. Det er superlækkert.

Hvilken storby har den bedste mad?
-New York er en af mine favoritter, fordi de altid går til ekstremerne også inden for mad. De eksperimenterer meget og går 100 % ind i noget med suppecaféer, grødcaféer, juicebarer og smoothiebarer. Det er superfedt, og jeg lærer altid noget nyt af at være der. New York har også masser af trendy brunchcaféer, hvor der altid er noget anderledes på tallerkenen. Og så er det supernemt at leve sundt der med de mange street kitchens.

Hvor vil du helst spise i hele verden?
-I New York er min yndlingsrestaurant The Butcher’s Daughter, som er en salat- og smoothiebar. Her er bare så fint, det er lidt ligesom at sidde i en urtehave, og der er ikke noget på kortet, jeg ikke kunne tænke mig. Skal det være lidt finere, er jeg vild med Ottolenghi i London, som serverer mellemøstlig mad med et moderne tvist. De har meget vegetarisk mad, men også kylling og fisk, og det er superlækkert.„

Hvor får man en helt særlig madoplevelse?
…-Sydindien har fantastisk lækker mad, og der er så meget at vælge imellem. Jeg har ikke besøgt andre lande, der havde så mange forskellige smage og varianter af alting. Og så er det superfedt at være i et varmt land, hvor du kan bestille dosaer, som er stærkt krydrede indiske pandekager til morgenmad.

Hvad er din vildeste rejseoplevelse med mad?
…-Jeg har rejst i hele verden, arbejder med mad og synes generelt, jeg er meget åben over for nye indtryk, men da vi besøgte Marokko, følte jeg virkelig, at jeg blev taget med bukserne nede. Alt var så intenst og på sin helt egen måde. Det var en superfed oplevelse at lære at lave mad af nordafrikanske kokke.

LUISES
YNDLINGSSPISESTEDER
NEW YORK. The Butcher’s Daughter på 19 Kenmare St i New York er den fineste juicebar med den ene lækkeri efter den anden på menukortet. Se thebutchersdaughter.com
LONDON. Ottolenghi på 2122 Warwick Street i London er en lækker mellemøstlig restaurant, som leger med krydderierne på en ny måde. Se ottolenghi.co.uk

EKSPERTENS BEDSTE FERIETIPS

1. Hav en rejseblender i tasken
Uanset hvor du rejser hen, er det muligt at få friske råvarer, og har du en rejseblender i taksen, kan du altid lige lave en sund shake, og så har du kop & blender i et.
2. Udforsk landets originale mad
Nyd de friske råvarer, landet byder på. Er du f.eks. et sted, hvor der vokser mangoer i baghaven, så udnyt det. Det giver et kæmpe boost af vitaminer og mineraler.
3. Research på Instagram
Før storbyrejser følger jeg altid kendte, lokale Instagrammere for at få tips til de bedste steder at spise morgenmad, drikke kaffe osv. Så har jeg altid en liste klar.

YOGAENTUSIASTEN: Livsglæde & livskvalitet er det, der holder os sunde

Balance er kodeordet, når yogaentusiast og forfatter Karen Pallisgaard rejser ud i verden. Og hun er faldet pladask for den magiske stemning, skønhed og glæde på Bali. Her er hendes bedste rejsetips til dig, der er vild med yoga.

Karen Pallisgaard 34, yogalærer, journalist, forfatter til „Begynderyogabogen” og redaktør på begynderyogabloggen.dk, som guider til lettilgængelig hverdagsyoga


Hvad er dit yndlingsferiested i Danmark?
-Min barndomsby Gevninge, en lille flække uden for Roskilde. Der er så kedeligt, at jeg altid kan finde ro. Der er skønne skove, naturområder og min familie.

Hvad er dit yndlingsferiested i udlandet?
-Bali. Uden tvivl Bali. Jeg har aldrig besøgt noget sted så mange gange i træk. Jeg elsker den magiske stemning, yogaen, skønheden, sundheden og glæden der.

Hvad rejser du aldrig uden?
-Ud over min yogamåtte har jeg altid en notesbog med, fordi det er en sanseeksplosion at rejse, og det a€fføder altid en masse nye ideer. Jeg rejser heller aldrig uden triphalapiller eller –pulver  min fordøjelse har det nemlig med at fucke op, når jeg rejser langt.

Hvad er din favoritstorby?
-Madrid. Jeg elsker alt spansk. Men når alt kommer til alt, er New York den bedste by. Den har alt, hvad jeg elsker af kunst, kulturliv, yoga samt innovative, kreative og progressive mennesker.

Hvad er dit bedste tip til en aktiv ferie?
-Gå! Drop off€entlig transport, og gå i stedet  det er den bedste måde at komme under den lokale hud på, og så er det god motion. Derudoverˆ er yogamåtten et hit. Den kan man rulle ud på hotellet og lave et par solhilsner igennem, inden man skal ud på eventyr. Men jeg går ikke så meget op i at holde formen  hverken på ferien eller hjemme. Balance er kodeordet. Jeg tror på, at lidt af det hele er sundt for livsglæden og livskvaliteten. Det er den, der holder os sunde.

Hvad er dit favorityogasted?
-The Yoga Barn på Bali. Det huser fantastiske internationale lærere, alle former for yoga og så er det et skønt sted at møde nye mennesker.

Hvad er din vildeste yogarejseoplevelse?
-Jeg tog en af mine yogalæreruddannelser ude i den mexicanske ørken. Her boede vi en måned i små telte omgivet af ørken, hvor man kunne høre slangerne hvisle lige udenfor om natten. Der var udendørskøkken, udendørstoiletter og bad, vi afleverede vores mobiltelefoner og fik ingen kaff€e … i en måned! Det var altså vildt for en tryg københavner

KARENS
YNDLINGSYOGASTEDER
BALI. Byen Ubud på Bali er internationalt samlingssted for yogis og helt magisk.
COSTA RICA. Santa Teresa i Costa Rica er blevet ret stor på yogascenen og har den fedeste surf/chill-stemning.
INDIEN. Jeg elsker Kovalam i Sydindien, hvor den ayurvediske læge dr. Unni holder nogle fantastiske helbredsboostende forløb.

EKSPERTENS BEDSTE FERIETIPS

1. Bevæg dig hver dag
Sørg for at få rørt kroppen hver dag, når du er på ferie. Du kan f.eks. gå, svømme eller lave yoga.
2. Sørg for at få slappet af
Restitution er den bedste forkælelse for nervesystemet  og et roligt nervesystem påvirker samtidig vægten positivt.
3. Træk vejret
Tag nogle pauser indimellem, hvor du fokuserer på at trække vejret dybt og roligt det hjælper desuden på fordøjelsen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide