Nike hijab
Foto: PR

Nike hijab

Nike er aktuelle med ny hijab til træning

Nike lancerer en ny trænings-hijab, og det skaber glæde hos atleterne. ”Det er en påmindelse for muslimske kvinder om, at vi kan opnå alt i verden,” siger skateren Zahra Lara.

Vi skrev allerede sidste år, om Nikes to nye kollektioner til kurvede kvinder og kvinder, der bærer hijab. Og nu er Nikes Pro Hijab kommet i butikkerne.

"En veldesignet sportshijab inspirerer mig til at nå nye højder og løbe længere distancer. Og jeg tror på, at den kommer til at inspirere piger over hele verden til at følge deres passion for sport.” siger løber Manal Rostom, som fornyligt gennemførte New York Marathon i Nikes Hijab. 

Den nye trænings-hijab er kommet til verden ved at Nikes designere har haft møder med topatleter, som kunne sætte ord på de problemer, der forekommer i forbindelse med at bære en traditionel hijab under træning. Ud fra disse samtaler, gik designerne i gang med at designe en prototype på en sportshijab.

Protypen fik en række atleter til test, bl.a. Amna Al Haddad, en vægtløfter fra Emiraterne, Zahra Lari, som er professionel skater fra Emiraterne, og motionsløberen Manal Rostom fra Dubai for at afprøve hijabben i deres sportsgrene. De mange kvinders input blev brugt til at gøre hijabben lettere, blødere og mere åndbar. Efter yderligere tests af detaljerne og udførelsen var Nike Pro Hijab færdig.

Fægteren Ibtihaj Muhammad var den første til at afprøve Nike Pro Hijab kort efter i august 2017.

”Det gik virkelig op for mig, hvor meget den traditionelle hijab, som jeg brugte tidligere, havde hindret min ydeevne. Pludselig kunne jeg høre, jeg var ikke så varm, og det føltes, som om min krop kunne køle sig selv ned hurtigere og bedre. Nikes Pro Hijab vil hjælpe med at fremme diskussionen om hijabber, om muslimske kvinder i sport og om at gøre al slags træning mere inklusiv” siger Muhammad.

Hun er ikke alene om den tanke. 

For den professionelle skater Zahra Lari er Pro Hijabben et symbol på styrke. ”Det er en påmindelse for muslimske kvinder om, at vi kan opnå alt i verden,” siger hun. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning