Fit Living tester 5 pulsure
SPONSORERET indhold

Fit Living tester 5 pulsure

Er du træt af det stramme pulsbælte, når du træner? Så skift til et træningsur, der måler pulsen via dit håndled. Vi har testet fem pulsure.

Af:: Morten Solli Foto: PR
07. jun. 2018 | Sundhed | Fit living

FITBIT IONIC

PRIS: 2.500 kr.

FUNKTIONER: Måler pulsen via håndleddet, GPS, søvnregistrering, skridt- og kalorietæller, svømmetempo, interval-timer, 24/7-pulsmåling, smart-alarm.

VURDERING: Fitbit Ionic er behageligt og let at have på armen. Pulsmålingen viser en afvigelse på 2 procent, hvilket er det næstbedste i testen. Derimod kan tempovisningen ikke følge med: Man løber for eksempel helt op til 20-30 sekunder langsommere pr. minut pr. kilometer sammenlignet med to af de andre ure. Selve navigationen på uret foregår via en touch-screen med en super god opløsning. Fitbiten kan ikke kobles til et eksternt pulsbælte. Urets app giver et godt overblik over træningen.

KONKLUSION: Som smartwatch med træningsfunktioner er uret let at bruge og sjovt og med en super skærm som sit særlige fortrin. Andre ure byder dog på mere, når det kommer til pulsinformation.

LÆS OGSÅ: 9 smarte tasker til løbeturen

GARMIN FORERUNNER 235

PRIS: 1.699 kr.

FUNKTIONER: Måler pulsen via håndleddet, skridttæller, mulighed for upload af ruter, 24/7-pulsovervågning. GPS og kalorietæller. Pulsbælte kan tilkobles.

VURDERING: GPS-signalet indlæses hurtigt, og uret registrerer din puls ganske godt. Nøjagtigheden ligger på en afvigelse på 3,5 procent i forhold til kontrol-pulsbæltet. GPSen er lidt længe om at finde tempoet i forhold til konkurrenterne, derimod trækker muligheden for personlig tilpasning af urets indstillinger op. Urets rem er også et plus – det er meget behageligt at have på. Menuen er mindre indlysende end nogle af de andre ure, for eksempel må du lave tre menuvalg for at afslutte en session. Mobilappen er indholdsrig med et suverænt overblik.

KONKLUSION: Trods enkelte tekniske indsigelser får du med Garmin Forerunner de træningsinformationer, du har brug for. Puls- og tempomålingen er middel.

POLAR M430 - TESTVINDER

PRIS: 1.449 kr. hos outnorth.dk . (sponsoreret)

FUNKTIONER: Kan måle din puls via håndledet, GPS, søvnregistrering, skridttæller, 24/7-pulsovervågning, kalorietæller. Muligt at tilkoble et pulsbælte.

VURDERING: Pulsmålingen er testens bedste med en afvigelse på bare 1,7 procent sammenlignet med kontrol-pulsbæltet, ligesom uret responderer hurtigt på pulsstigning og -fald. Skærmen har en god opløsning, og uret er nemt at tage i brug med letforståelige menuer. Det er nemt at indføre omgangstider, og undervejs på turen får du en tilbagemelding på, hvordan træningen skrider frem. Pulszonerne er centrale i Polar-menuen: Du får både at vide, hvor længe du har været i en zone, og om du er på vej ud ad en. Til uret hører appen Polar Flow, der er en overskuelig og nem app med mange detaljer om puls, tempo og andre træningsdata – det trækker dog ned, at synkroniseringen skal gøres manuelt – på andre ure foregår det automatisk via Bluetooth. På den anden side er det batterisparende at gøre det manuelt.

KONKLUSION: Uret mangler en god farveskærm samt touch-teknologi, men alligevel er det vores førstevalg, fordi det er så brugervenligt, bedst til at måle din puls og bedst til at prioritere den nyttigste viden under og efter træning.

LÆS OGSÅ: 5 høretelefoner, der optimerer din træning

TOMTOM RUNNER 3 CARDIO

PRIS: 1.000 kr.

FUNKTIONER: Håndleds-pulsmåler, GPS, skridttæller, rute-upload, 24/7-pulsovervågning, smart-alarm tilknyttet ens mobil, kan kobles til et pulsbælte.

VURDERING: Træningsuret følger pulsen rigtig godt selv under intervaltræning med hurtig pulsforøgelse. Den gennemsnitlige afvigelse i forhold til pulsbæltet lå på 3 procent. I forhold til GPS-signalet hænger det lidt i bremsen, så det korrekte tempo vises forsinket. Menuen er letforståelig, dog er indstillingsmulighederne begrænsede. Du kan for eksempel ikke få vist tempo og puls på samme tid. Omgangstider og intervalsessioner kan du godt indstille, men menuen til det er indviklet. Appen TomTom Sports giver dig en let og enkel oversigt.

KONKLUSION: Pulsmålingen er god, men uret kommer lidt til kort, hvis du vil have data, der understøtter din løbetræning.

SUUNTO SPARTAN TRAINER WRIST HR

PRIS: 2.000 kr.

FUNKTIONER: Måler din puls via håndleddet, GPS, søvnregistrering, skridttæller, upload af ruter, 24/7-pulsovervågning, kompas, højdemåler, kalorietæller, smartalarm, navigation, stifinding.

VURDERING: I sammenligning med pulsbæltet gav Suunto-uret en afvigelse på hele 23 procent. Testen blev foretaget under intervalløb, og uret viste en gennemgående alt for høj puls. En kontroltur i et moderat løbetempo viste en afvigelse på 12,2 procent. Begge tal viste langt større afvigelser end de andre ure i testen. Målingen bliver dog mere præcis efter, man har varmet op, og pulsen er jævn, men slet ikke nær så præcis som de andre ure – især klarer uret ikke hurtige stigninger og fald i pulsen særligt godt. Urremmen er behagelig, men selve uret stort og tungt. I forhold til at tilpasse og skræddersy urets menu er mulighederne mange, det kan vi lide – det gøres på urets tilhørende app. Herfra kan du også planlægge dine træningssessioner og føre logbog. Uret er det eneste i testen, der ikke arbejder med pulszoner – hvilket er ret mærkeligt, da du kan logge om så meget andet.

KONKLUSION: Suunto-uret har et størrre repertoire end de andre ure og vældig mange avancerede af slagsen, og det redder den fra en lavere karakter, for pulsmålingen er altså ikke god nok. Er du vild med uret, så køb det tilhørende pulsbælte med og brug det. Så har du glæde af et ur med mange funktioner.

Anbefalet til dig