10 gode grunde til at tage til Ibiza
SPONSORERET indhold

10 gode grunde til at tage til Ibiza

Af: Lane Markholt-Hansen
26. jun. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Uspoleret natur, turkisblåt vand, eksklusive spa-get-aways og restauranter med virkelig god mad – der er mange gode grunde til at holde ferie på Ibiza. Faktisk har øen så meget at byde på, at du sagtens kan leve med at dele flyver med festglade teenagere.

Kort om Ibiza
• Hører til de Baleariske Øer, en spansk øgruppe i Middelhavet
• Er på størrelse med Bornholm.
• Har omkring 125.000 fastboende indbyggere.
• Byder på sol og 30 grader fra juni til september.

1. Magiske strande
Langs Ibizas 210 km lange kystlinje finder du nogle af Europas smukkeste strande, små grotter og klipper. Et naturligt landskab med krystalklart, turkisfarvet vand – et paradis for badende. Officielt har øen 56 officielle strande, men du kan fortsat finde øde bugter og laguner, hvor du kan tilbringe hele dagen i eget selskab. Undgå dog strandene nær byerne. Blandt de smukkeste strande er Cala D'Hort på sydvestkysten. Stranden er 100 meter lang og har udsigt til den imponerende ø Es Vedra, der tårner 400 meter op i horisonten midt i det turkisblå hav. Fascinerende og mystisk på samme tid. Vil man være i ro og fred, er Cala S'Errat på nordkysten et godt bud. En lang ensom vej fører frem til en parkeringsplads, hvorfra I må gå det sidste stykke ned af bjerget for at nå den dejlige, lille strand med få solsenge og en mindre bar, der byder på mad, drikke og skygge.

LÆS OGSÅ: Miniguide til magiske Istanbul

10. Luksusliv
Ibiza er veludrustet, når det gælder boutique-hoteller og spa-get-aways. Prøv f.eks. The Giri Residence på nordøen, der regnes for at være blandt verdens 100 bedste hoteller. Det intime hotel har fem skønne suiter, pool, spaafdeling og køkken med privat kok. Man kan også blive forkælet på Atzaro i San Joan. En renoveret landbrugsejendom danner rammen for denne luksus-spa, der tilbyder en lang række behandlinger, fire pools og middelhavs-fusionskøkken. Vil I have mere plads, er der mange muligheder for at leje huse på Ibiza i alle prisklasser. Prøv f.eks. på Atraveo.com eller den mere luksuriøse Villarentalibiza.com.

Thegiri.com, Alcalde Jaume Mari Roig 3

Atzaro.com, Ctra. Sant Joan KM 15, Santa Eulalia del Rio

2. Es Cubells

Es Cubells er en af de mindste landsbyer på øen, centrum består af en kirke og to barer, men er absolut et besøg værd. Byen er placeret på kanten af en enorm klippe, hvorfra I kan nyde en af Ibizas smukkeste udsigter. På grund af byens afsides beliggenhed og begrænsede størrelse er stedet omgivet af ro og fred. Det kan anbefales at prøve den lille lokale restaurant, der har kig ud over hele bugten og serverer god, traditionel spansk mad. Man kan også sætte sig på kanten af klippen og nyde den blå horisont, mens børnene boltrer sig på en af Europas bedst beliggende legepladser.

LÆS OGSÅ: Oplev Libanons hovedstad Beirut

3. Den gamle bydel
Får du behov for en kulturel indsprøjtning, er en tur til øens såkaldte hovedstad Ibiza by en god idé. Det gamle område Dalt Villa ligger smukt over byen og har en fantastisk udsigt. I finder ikke bare historie og monumenter, men også restauranter i høj kvalitet, festlig aftenstemning og specielle butikker. En af de hyggeligste restauranter hedder el Bistro. Her spreder værten god stemning om de spisende turister, mens de lokale kigger forbi til en drink, inden natten starter. Dalt Villa er omringet af en bymur, hvor det kan anbefales at tøffe rundt og fare vild i de små smalle stræder og opleve de imponerende udsigter og historiske monumenter.

El Bistro, Calle De Sa Carrossa, 15, Ibiza by.

LÆS OGSÅ: Tag til idylliske Cotswolds i England

4. Opvartning på stranden
Turen til stranden kan sagtens udvikle sig til en fest. I hvert fald hvis I tjekker ind på de eksklusive beachclubs. I den mest eksklusive ende ligger The Blue Marlin på Cala Jondal, der med mad af høj kvalitet, eksklusive, minimalistiske omgivelser og høj musik mest minder om en club – ikke mindst om aftenen, når festen for alvor starter. På den lavvandede sandstrand Ses Salines ligger flere hyggelige strandklubber side om side. Her lejer du restaurantens strandstole og parasoller og bliver betjent af restauranten dagen lang til tonerne af de nyeste musikudgivelser fra øens kendte steder. Prøv f.eks. Jockey Club eller Malibu Beach Club. En sikker favorit er også El Chiringuito på Sa Cavallet-stranden. Her er du garanteret god stil, god stemning og god mad. Børnene kan have det sjovt i børnehjørnet, hvor restaurantens barnepiger laver ansigtsmaling, tegner og klippe-klistrer med dem.

Bluemarlinibiza.com, Cala Jondal.
Jockeyclubibiza.com, Ses Salines.
Ibizamalibu.es, Playa Ses Salines.

5. Charmerende landsbyer
Ibiza byder på mange små, hyggelige landsbyer, der stadig i mere eller mindre grad er upåvirkede af det hektiske turistliv, man møder i byerne. Her får I snarere en fornemmelse af, at tiden er gået i stå. Få en kølig drink på torvet i Santa Gertrudis midt på øen, der er så lille, at man sagtens kan orientere sig efter en enkelt rundtur i byen. Gå på opdagelse i de mange små butikker. Kig f.eks. ind i Te Cuero, en fantastisk butik, der er fyldt op med alt i læder fra klassiske bælter og punge til rejsetasker. Alt er smukt håndlavet. Det er også lige uden for Santa Gertrudis, at du finder bolig-mekkaet Sluiz – en butik i et kæmpe lagerlokale, der som Aladdins hule er fyldt op med inspirerende interiør fra hele verden: marokkanske teglas, mexicanske tæpper og asiatiske tekstiler – derudover er der både restaurant og bar, hvis shoppingen kræver en pause.

Te Cuero, Pl. de la Iglesia s/n, Santa Gertrudis.

6. Mad på mange måder
På Ibiza finder du både typisk traditionel spansk mad, hvor aioli med brød er obligatorisk, og spændende mad fra resten af verden. Det er oplagt at prøve en af de små traditionelle fiskerestauranter på strandene, hvor du kan sidde med tæerne i sandet, mens du indtager frisk, lokal fisk. Can Pujol, den sidste restaurant i San Antonio-bugten, kan anbefales. Prøv deres special mixed grill. Skal det være mere sofistikerede omgivelser, kan loungerestauranten Aura anbefales. Restauranten serverer middelhavsinspireret mad med fokus på lokale ingredienser. Underholdningen står verdens mest kendte dj's for. Aura ligger på en landevej inde i landet, men er absolut en køretur værd, når mad, design og musik skal gå op i en højere enhed. Er man i nærheden af den lille landsby San Llorenc, der består af en kirke og en håndfuld huse, må man afgjort indtage et måltid i den magiske restaurant La Paloma, der i en lille citronlund serverer autentisk italiensk mad i stearinlysenes skær. Børnene vil elske havens lille legeplads.

Can Pujol, Ctra. de Port des Torrent, Sant Antoni de Portmany.
Auraibiza.com, Ctra. San Juan 13,5 KM, San Lorenc.
Palomaibiza.com, Avinguda de Pere Matutes Noguera.

7. Formentera
Et must, når du besøger Ibiza, er en afstikker til ø-paradiset Formentera, hvis strande er blandt de højest rangerede i verden på grund af det rene vand og skønheden. Efter 45 minutter sejlads fra Ibiza by ankommer I til byen Savina, hvorfra man kan sejle videre i en mindre båd langs Illettes-stranden. Her venter det fineste hvide sand og turkisblåt, rent vand, der varierer i farvetone afhængig af tidspunktet på dagen. Hop af på den lille ø Espalmador, der i bedste Robinson Crusoe-stil er ubeboet og noget af det nærmeste, man kommer Maldiverne eller Bahamas på disse breddegrader. På vejen tilbage kan det anbefales at spise frokost på Illettes-stranden, f.eks. på den berømte restaurant Juan Y Andrea, hvor også spanske popstjerner, kongelige og politikere holder til.

Juanyandrea.com, Playa Illetas, Formentera.

8. Cafe del Mar
En smuk solnedgang hører til en rigtig ferie på Ibiza. I den sammenhæng er strandbaren Cafe del Mar ved Calo des Moro i San Antonio ikke til at komme udenom. Her serveres drinks i strandsandet til stemningsfuld loungemusik, mens solen langsomt går ned. Hundredvis af mennesker samles hver aften og klapper solen ned. Vil I have lidt af stemningen med hjem, fås den på cd'er med samlinger af de mest populære numre spillet af stedets dj's.

Cafedelmaribiza.com, San Jordi de Ses Salinas, Sant Antoni de Calonge

9. Dj's og fester
Ibiza er kendt som hjemstavn for klodens absolut største sommerfest. Natklubdiskoteker som Pacha, Space og Amnesia er kendt i hele verden for deres vilde fester, der varer natten lang. Flere kendte dj's gæster hvert år øen og de store diskoteker og skaber den helt specielle Ibiza-clubbing-stemning. Skal man ikke selv med ud i natten, kan det være en stor oplevelse at drikke en kop aftenkaffe på havnepromenaden i Ibiza by, hvor diskotekerne markedsfører deres fester med optog med musik og glade, dansende, mennesker.

Pacha.com, Avenida 8 de Agosto, Ibiza by.

Spaceibiza.com, Playa d'en Bossa, Sant Josep de Sa Talaia.

Amnesia.es, San Antonion Road, San Rafael.