5 nye caféer i København, du skal kende
Foto: Instagram

5 nye caféer i København, du skal kende

Der kommer hele tiden caféer til den brede vifte af kaffetilbud i København. Vi har taget et kig på de mest indbydende, nye caféer lige nu. Du finder både den lille intime kaffebar, hotspottet i Indre by og stedet med de parisiske referencer.

ATELIER SEPTEMBER
Før i tiden blev der langet antikviteter over disken i Atelier Septembers lokaler. Men siden 11. oktober er det dagens ret, kaffe og læskende drikke. Det har ændret sig siden kokken Frederik Bille Brahe rykkede ind i de flotte lokaler i Indre by, men navnet er det samme som før.

Kortet varierer efter sæsonens friske grønt, og der bliver dagligt bikset en ny "plat du jour" sammen. De serverer lækre små salater, morgenmad og snacks a la grapefrugt og drikke som kold, grøn te med agurk. Et herligt, stemningsfuldt og hypet lille sted at sætte sig med arbejdet eller stille sulten.

Gothersgade 30, 1123 Kbh K
Mandag til fredag 7-19 

lørdag 10-16 
Lukket søndag 

RIST
Det virker som det mest selvfølgelige at den lille, hyggelige kaffebar Rist skulle slå dørene op på Værnedamsvej for to måneder siden. Tidligere lå der en bagelshop, men med Rist har Frederiksbergs hyggeligste gade fået endnu en perle.

Indretningen er berlinerrå, kaffen fra Coffee Collective og betjening er afslappet næsten venskabelig, når ejeren står og brygger din kaffe. Du kan stille sulten i lækre avocadomadder og andre småanretninger, der bliver lavet i det lille tekøkken, men det er ikke her, du skal komme med en glubende appetit. 

Værnedamsvej 4B, 1619 Kbh V 
Man-fredag: kl. 7.30-18
Lørdag: kl. 9-18
Søndag: kl. 9-17 

AUTO
Navnet på Auto er hentet i lokalernes historie. Tidligere husede de nemlig et autoværksted. Meget er sket siden, og nu er det blevet til en sprit ny café. Når du træder ind, tænker du måske, du har set stedet før, og det er heller ikke helt forkert. Det er nemlig samme person, der står bag indretningen her, som hos Taxa i Stefansgade. Bænkene langs væggene ligner til forveksling, vinduespanelere er mørke og den irgrønne farve går igen. Eneste forskel er Autos lækre, lyse plankegulve og kæmpe vinduer, der får stedet til at fremstå lyst og nordisk.

Menukortet har de to steder i høj grad til fælles. Og hurra for det, det betyder nemlig, at du også her kan få deres skønne limonade, der guld værd på især varme sommerdage!

Griffenfeldsgade 22, 2200 København N 
Man-torsdag: kl. 8-24
Fredag: kl. 8-02
Lørdag: kl. 10-02 

THE UNION KITCHEN
På Union Kitchen bryster de sig af at kunne to ting. Lave god morgenmad og kødboller, som deres undertitel kækt lyder: Breakfast and balls.

Stedet er åbnet af samme ejere, som står bag den populære cocktailbar The Union, og indretningen her er på én gang rå og overraskende med gamle avisudklip, franske stole og et kæmpe rundbord til de helt store sammenkomster. En ekstra bonus er, at The Union åbner tidligt, hvis du vil svinge forbi og klare morgenkaffen der. 

Store Strandstræde 21, 1255 København K
Man-ons 07.30-17.00
Tors 07.30-23.00
Fredag 07.30-24.00
Lør 08.00-24.00
Søn 08.00-17-00

DEN PLETTEDE GRIS
Bag denne lille, kuriøse kaffebar står ingen ringere end designeren Henrik Vibskov. Og som vi kender det fra hans designs, så er kaffebaren her farverig og anderledes med træ og pangfarver fra gulv til loft - lidt som at træde ind i en af hans installationer.

Den plettede gris åbnede i april i forbindelse med lanceringen af det kulinariske mekka på Papirøen, Cph Street Food. Men til forskel fra sin nabo serverer grisen kun drikkevarer; kaffe, øl, vin og vand. Det tætteste, du kommer på fast føde her, er isen, der også serveres. Alt i alt et godt sted at slukke tørsten i solen.

Trangravsvej 5, 1436 København K
 Mandag - fredag: 9 - 18

LÆS OGSÅ: 10 nye restauranter i København, du skal kende

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Café og København