Foto: Foto fra Apropos Concept Store

7 grunde til, at du skal tage til Hamborg

Du har allerede hørt, at Hamborg bliver kaldt det nye Berlin. Og det passer, som Eurowoman kunne konstatere på vores besøg i byen.

Ligesom Berlin er det nemt og billigt at komme dertil med fly eller tog, og ligesom Berlin rummer Hamborg fuldstændig forskelligartede kvarterer og oplevelser, som gør opholdet til en helt særlig oplevelse. Et ekstra plus er, at byen er af overskuelig størrelse med cirka to millioner indbyggere og nem at komme omkring i, hvilket gør den perfekt til en weekend- eller til en forlænget weekendtur.

Her får du vores guide til syv ting, der er værd at opleve i Hamborg.

1. Shopping - Jungerfernstieg
Den smukke og shoppingvenlige boulevard Jungerfernstieg skal opleves. I en shoppingens bermudatrekant mellem Jungfernstieg, Fuhlentwiete og Neuer Wall møder du kendte og elskede modehuse som Jil Sander, Louis Vuitton og Georgio Armani. Gå heller ikke glip af et møde med Tom Ford, Valentino eller Louboutin i Apropos Concept Store på Neuer Jungerfernstieg med det sigende slogan: We don’t do fashion, we are fasion. Liu Jo er et andet fint stop på ruten, hvis man er til et italienske brand, der både er feminit og sporty. Gør også et stop på den traditionsrige Alster-Pavillon og nyd udsigten over Hamborgs Alster-søer, som boulevarden fører hen til. I december måned finder du naturligvis også mere elle rmindre stilfulde julemarkeder med den tyske specialitet: varm glühwein.

 

Illustration af butikken på Instagram. 

Pink revolution - flashy new #sokate pumps from #louboutin #louboutinheels #pink #louboutinbag #ss16 #apropos_store

Et billede slået op af APROPOS The Concept Store (@apropos_store) den 20. Nov 2015 kl. 1:46 PST

Lyserøde Louboutin-drømme fra Apropos Concept Store. 


2. Berliner-stemning – Schanzenviertel-kvarteret
Ligesom i København, er det gamle arbejderkvarter blevet hipt. På en almindelig lørdag ses øko-entusiaster, second hand-jægere og vinyl-elskere i kvarteret, som også har masser af hyggelige caféer, som bliver mere festagtige hen mod aftenen. Hvis du er til de store japanske designere som Comme des Garçons og Yohji Yamamoto i second hand-versionen er Bluesleeve stedet for dig. En af indehaverne, som til forveksling ligner sidstnævnte designer i en yngre udgave - om end han er fra Malaysia, sidder klar til at hjælpe dig på sin bambusmåtte i en sky af røgelse og meditativ musik. Du finder også keramik, solbriller og andre uundværlige japansk inspirerede sager i butikken. Området var tidligere meget punket, og der er stadig mere eller mindre antiautoritære tendenser i fx street art, som du kan se eksempler på her

#bluesleeveselect, #marktstrasse, #schanze, #fashion, #styling, #denim, #hamburg, #vintage, #japanisch, #keramik, #einrichtung

Et billede slået op af bluesleeve (@bluesleeveselect) den 24. Feb 2015 kl. 8:56 PST

 

3. Kunst – Hamburger Kunsthalle 
Tag en kunstpause på Kunsthalle Hamburg. Et godt tip til ikke at blive totalt udmattet af kunstmuseer på en weekendtur er at gå efter særudstillingen. Særligt denne særudstilling, som kan ses til 10. februar, bør du se. Den giver en fornemmelse af Hamborgs maritime storhedstid, hvor skibe ikke bare fragtede turister eller tonsvis af containere, men rent faktisk kunne ses og høres overalt på søerne og i havneområdet. Emil Noldes liv rummer også i sig selv en spændende fortælling om en mands op- og nedture samt nazisympatier, der ikke skånede hans kunst fra at få stemplet ’degenereret kunst’ af nazisterne. Oven på den oplevelse er det rart at kunne trække sig tilbage til museets restaurant ’The Cube’ med panoramavinduer og udsigt over Alster-søen (en af Noldes favoritmotiver).
Hamburger-Kunsthalle.de 

Emil Nolde i Hamburger Kunsthalle.

Hamburger Kunsthalles reaktion på Instagram på en bebudet højrenationalistisk demonstration. 

4. Natur – Altster-søen 
På en solrig dag, eller i den blå time, bør du afse tid til en gåtur om en eller begge Alster-søer, der tager cirka tre timer at komme hele vejen omkring. Du kommer nemt til dem på gåben fra centrum af byen. Langs med søerne er caféer og restauranter, og måske kommer du også forbi den smukke blå moské. En bådtur i de smukke omgivelser er også en mulighed.

Foto: Hamborg Turisme

5. Fest – St. Pauli og Reeperbahn 
En dragqueen med et følge af tilhængere, en aflukket gade for prostituerede, hvor kun potentielle kunder har lov at komme ind, og en stripklub for kvindelige gæster. Det er tre af de steder, som St. Pauli-kvarteret med den berømte Reeperbahn-gade byder på en helt almindelig dag. Området har mildt sagt ikke det bedste ry længere, men engang (for meget længe siden) var det et hotspot for unge upcoming musikere som The Beatles. Kvarterets løsslupne stemning kommer sig af, at det var her sømændene fra ind- og udland festede, når de lagde til i Hamborg.

I dag er bliver det gamle arbejder-, prostitutions- og festkvarter presset fra flere sider af Hamborgs pengemænd- og kvinder, som er på jagt efter byggepladser i den attraktive by. Skal du besøge området, kan det i høj grad anbefales at gøre det i selskab med den lokale guide Sebastian fra Hamburg Steps. Han er en ung fyr, som bor i kvarteret og har stærke holdninger til bevarelsen af den særlige ånd, der nok mest minder om Vesterbro i København – før byfornyelsen. Hvis du gerne vil se kvarteret, uden nødvendigvis at have lyst til at slutte dagen på et larmende værtshus med en dürumrulle i gabet, er der mere stilige muligheder. På restauranten ’The East’ får du lækre cocktails, champagne og sushi. 
East-hamburg-de 

 

6. Spise – Parlament 
Når du fortæller nogen, at du skal til Hamborg, vil de helt sikkert nævne restauranten ’Die Bank’. Den er et oplagt spisested, der, som navnet antyder, er grundlagt i en tidligere bank med alt, hvad det indebærer af oppulent interiør og en duft af penge. En anden restaurant i historiske omgivelser, som er værd at besøge, og som er tæt knyttet til temaet penge, er restauranten Parlament. Den ligger i kælderen på Hamborgs politiske magtcentrum: Rådhuset. Med sine 647 lokaler er det større end selveste Buckingham Palace og ærligt talt minder det lidt om et slot. Maden er traditionel på den gode måde, og det giver en helt særlig stemning at ankomme til restauranten om aftenen, når Europas største rådhus er oplyst, så man kan se alle bygningens arkitektoniske finesser og krummelurer. Restauranten blev totalt renoveret i 2007 og under dens majestætiske hvælvinger kan man godt føle sig en lille smule magtfuld – og sulten efter en curry wurst. Hovedretter fås for mellem 20-30 euro. 
Parlament-hamburg.de

7. Drinks – Bar 1910 
Bar 1910 ligger i hotel Reichshof Hamborg og har fået sit navn efter det år hotellet blev grundlagt. Du behøver ikke at være gæst på hotellet for at besøge den stemningsfulde bar, der giver en følelse af at være med i Mad Men – uden cigaretterne – selvom interiøret egentlig er i art deco-stil og dels er bevaret, dels genskabt i den glade 20’er-stil. Her er klassiske cocktails, stilfulde bartendere og blød musik. For at komme til baren, skal du igennem hotellets lobby, som i sig selv er imponerende med marmorsøjler, forgyldt stuk og moderne lysekroner. Hotellet er en del af Hiltons Curio-koncept, Curio by Hilton, som løfter traditionsrige hoteller på særlige lokationer eller med en særlig historie til moderne standarder med respekt for den oprindelige stil og atmosfære. Hotellet har en central beliggenhed og er tæt på banegården, så det er et godt bud på luksuriøs overnating. Læs mere her
Reichshof-hotel-hamburg.dk/bar-1910

Mmmh sieht das lecker aus! It's Bellini Time in der Bar1910 🍸🍸🍸#citiesbycurio #beintrigued

Et billede slået op af Paulo Zenz (@metropolischt) den 3. Okt 2015 kl. 2:12 PDTMere inspiration finder du i disse blogs om Hamborg – visse kræver lidt tyskevner eller en god fantasi: Mylovelyhamburg.meYourlittleblackbook  og Spottedbylocals.com.

 

Eurowoman var inviteret til Hamborg af Curio Collection by Hilton, som Reichshof Hamborg er en del af.

Hvad skal man se i Hamborg?

  1. Shopping - Jungerfernstieg
  2. Berliner-stemning – Schanzenviertel-kvarteret
  3. Kunst – Hamburger Kunsthalle
  4. Natur – Altster-søen
  5. Fest – St. Pauli og Reeperbahn
  6. Spise – Parlament
  7. Drinks – Bar 1910

hvad skal man se i HamborgHamborg er den den ottende største by i Europa. (Foto: Getty Images)

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Secondhand