Vi har fundet 7 populære krimiserier til dig på Netflix.
SPONSORERET indhold

7 krimiserier, der hitter på Netflix

Så er vi her igen med flere serier, og selvom aftnerne bliver lysere, er der stadig god grund til at krybe ind under tæppet og tænde for tv’et. Vi har nemlig fundet 7 populære krimiserier til dig på Netflix.

Af: Kenneth Nielsen Foto: Screendump / YouTube
23. mar. 2017 | Livsstil | ALT.dk

1. The Killing

 Et brutalt mord. Et borgmestervalg. Så har man opskriften på en god krimiserie. Da Rosie Larsen bliver fundet myrdet og smidt i bagagerummet på en bil, der kan spores tilbage til politikeren Darren Richmound, eksploderer sagen i medierne. Richmond kæmper nemlig om borgmesterposten i byen, og da Rosies lig bliver fundet, peger sporene på ham. Sarah Linden og Stephen Holder bliver sat på sagen for at opklare Rosies mord, og jo tættere de kommer på at finde Rosies morder, jo mere eskalerer sagen. Alle er mistænkte. Scenerne er grå og regnfulde, og stemningen er dyster, hvilket skaber den perfekte ramme for en krimiserie. The Killing er baseret på vores danske Forbrydelsen med den amerikanske skuespillerinde Mireille Enos i rollen som den eftertænksomme Sarah Linden, som i den danske version spilles af Sofie Gråbøl.

Sæson 1-4 kan ses på Netflix.

2. The Fall

Krimiserien The Fall forløber som et psykologisk spil mellem to jægere. En seriemorder på jagt efter sit næste offer og en politikvinde, der er lige i hælene på morderen. En kvindemorder er løs i Belfast, og den eftertænksomme Stella Gibson bliver sat på sagen. Selvom Stella og hendes hold arbejder i døgndrift, virker det som om, at morderen altid er et skridt foran. Da en kvinde bliver kidnappet, må Stella løbe endnu hurtigere både for at redde hende og for at forhindre andre overfald. Undervejs kommer Stella og morderen tættere og tættere ind under huden på hinanden, og som tiden render ud, truer et opgør forude. Gillian Anderson er tilbage i sin første store rolle siden X-Files som Stella Gibson, og hun spiller den kølige og intelligente Stella overbevisende og godt, og hun får modspil af skuespiller Jamie Dornan, der spiller psykopatisk seriemorder.

Sæson 1-3 kan ses på Netflix.

3. Broen

Broen er en dansk-svensk krimiserie, og den forbinder Danmark og Sverige på mere end en måde. Da et lig af en svensk politiker og en dansk prostitueret bliver fundet på broen på grænsen mellem de to lande, bliver den danske efterforsker Martin Rohde og den svenske Saga Norén nødt til at dele distrikter og arbejde sammen for at finde morderen. Det viser sig senere hen, at morderen har et klart mål – at få folk til at indse samfundets problemer. Kim Bodnia og Sofia Helin spiller makkerparret Saga og Martin, der sammen skal løse mordmysteriet og fange morderen. Serien blev i 2013 nomineret til en BAFTA for bedste internationale serie.

Sæson 1-2 kan ses på Netflix. 

4. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

The People v. O.J. Simpson er den første sæson i serien American Crime Story, der er en krimiantologi fra tv-producenten FX. Sæsonen omhandler den berygtede mordsag om mordet på O.J. Simpsons ekskone, Nicole Brown og Ronald Lyle Goldman fra 1994-95. Den er baseret på Jeffrey Toobins bog ”The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson fra 1997. The People v. O.J. Simpson modtog stor hæder for både skuespil, manuskript og instruktion, og sæsonen fik 22 nomineringer ved Primetime Emmy Awards og vandt ni af dem. Filmen vandt også Golden Globes for Best Miniseries or Television Film og Best Actress – Miniseries or Television Film, som gik til Sarah Paulson, der spiller anklager Marcia Clarke. I andre roller ses Cuba Gooding Jr., John Travolta og Selma Blair.

Sæson 1 kan ses på Netflix. 

5. Dicte

Dicte er en dansk krimiserie om den Århusianske kriminalreporter, Dicte Svendsen, der aldrig giver op i jagten på den gode historie. Hendes stædighed får hende ofte ud i problemer med politiet, kollegaer og familiemedlemmer, og derfor ender hun tit i fedtefadet. Krimiscenen er oftest sat i Århus by, hvilket gør serien velkendt og virkelighedstro. Det er Iben Hjejle, der spiller hovedrollen som Dicte, mens hendes veninder spilles af Lene Maria Christensen og Lærke Winther Andersen. Dar Salim spiller Dictes tætte kollega Bo. Dicte er baseret på Elsebeth Egholms romanserie om journalisten Dicte Svendsen.

Sæson 1-2 kan ses på Netflix. 

6. Dexter

Dexter Morgan er retsmediciner med speciale i blodstænk, og i sit arbejde kommer han helt tæt på forbrydere og gerningssteder. Men Dexter lever et dobbeltliv. Samtidig med at han hjælper myndighederne med at løse mordmysterier, så slår han ustraffede forbrydere ihjel ved siden af. Dexters far har kendt til hans morderiske lyster, siden han var dreng, og han nåede derfor at ”kode” Dexter til kun at slå ”onde personer” ihjel, inden han døde. Dexter er en drama-krimi-komedie-serie, der blandt andet har vundet en Golden Globe for Best Actor i en dramaserie og en Emmy for bedste instruktion. Hvis man kan lide blodige, mørke krimikomedieelementer, så er Dexter den helt rigtige serie.

 Sæson 1-8 kan ses på Netflix.  

7. How to Get Away with Murder

I How to Get Away with Murder bliver en gruppe ambitiøse jurastuderende og deres juraprofessor viklet ind i en mordsag. En ung pige forsvinder, og det er nu op til gruppen at samle brikkerne i sagen, der viser sig at være et større puslespil end først antaget. Snart bliver både professorer og elever viklet ind i intriger, bedrag og løgne, mens antallet af mord stiger omkring dem. Undervejs i opklaringen af sagen, skærpes konkurrencen også mellem eleverne, for alle vil gerne knække koden, afsløre morderen og vinde. Serien er sexet og intelligent, og den har Oscarvinder Viola Davis i hovedrollen som den mystiske juraprofessor Annalise Keating. Hendes præstation i serien vandt hende en Emmy for bedste skuespillerinde i et tv-drama i 2015. 

Sæson 1-2 kan ses på Netflix.