Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Arrangementer til Kvindernes Kampdag 2018
Foto: Getty Images Marker kvindernes kampdag med alt fra fællessang til quiz go demonstrationer.

Arrangementer til Kvindernes Kampdag 2018

Træt af magtesløshed? Her kan du fejre kvindernes kampdag

Find din indre rødstrømpe frem og marker kvindernes internationale kampdag med sjove, vigtige og festlige arrangementer. Vi har fundet otte af de bedste.

8. marts står i festens og frustrationernes tegn.

Verden over gør mænd og kvinder nemlig klar til at markere Kvindernes Internationale Kampdag med ophedede debatter, pirrende skuespil og fællessang. 

Vi har samlet otte af de bedste kvinde-arrangementer, der kan sætte fut i din indre feminist.   

God kampdag!

LÆS OGSÅ: Thordis’ kæreste blev hendes voldtægtsmand: ”Jeg er et levende bevis på, hvad monster-myten kan gøre af skade”

LÆS OGSÅ: Nicolaj Kopernikus om ligestilling: ”Det kræver kræfter, hvis vi vil vende det lort, vi har fået opbygget”

1. Kvinde-fest i VEGA

For 4. år i træk fejrer KVINFO Kvindernes Internationale Kampdag med et stort arrangement i VEGA. Organisationen har i år slået sig sammen med Roskilde Festival, og på programmet er både musik, underholdning og inspirerende talere, inden dørene slås op til fest i Ideal Bar.

Mød bl.a. Twerk Queen Louise Kjølse, Iris Gold, Geeti Amiri, Khaterah Parwani og Kussesumpen, som vil blive ledt igennem aftenens show af værterne Yasmin Mahmoud og hendes bror, journalist Abdel Aziz.

Billetter koster 150 kroner og kan købes her.

2. Syng kampdagen i gang med Arbejdermuseet

Start morgenen med en kop sort kaffe og den klassiske kampsang "Selvom vi er kvinder", når Arbejdermuseet skyder Kvindernes Internationale Kampdag i gang.

Foruden fællessang vil programmet byde på et kort oplæg om spændingen mellem rødstrømpebevægelsen og arbejderklassens kvinder, ligesom Det Kønne Kartel vil runde af med lidt underholdning.

Biletter koster 40 kroner og kan købes her.

3. Skuespil i kvindernes tegn

Find dit varmeste tøj frem og tag med på vandreforestillingen DRAMA QUEENS på indre Østerbro, hvor 21 kvinder vil opføre fire forskellige stykker på forskellige lokationer i København.  

I kvindedagens tegn er alle skuespil både skrevet af kvinder, omhandler kvinder, opføres af kvindelige skuespillere og er iscenesat af kvindelige instruktører.

Mødestedet er Teater Republique. Billetter koster mellem 40 til 80 kroner og kan købes her.

4. You look fine!

Feminisme og kropsidealer er i fokus, når HK fejrer årets kampdag. Her vil et panel bestående af bl.a. blogger Ekaterina Krarup Andersen, sexolog Sara Skaarup og journalist Line Baun Danielsen tage stilling til nogle af kvindekampens største spørgsmål. Er der rigtige og forkerte måder at være feminist på? Og hvordan frigør vi os fra fastsatte kropsidealer?

Arrangementet er kun for medlemmer og biletter kan købes her.

5. Street fashion i Rundetårn

50 kvindeportrætter fra Ugandas hovedstad, Kampala, vil være omdrejningspunktet, når Kvinderådet og den danske designer Marie Visti Hansen inviterer til debatarrangement i Rundetårn den 8. marts.

Billederne gemmer alle på unikke historier, men er også en skildring af kvindesynet i et land, der på mange måder er forskelligt fra Danmark. Et tema, der vil være udgangspunktet for en debat om ligestilling på tværs af lande, som sekretariatsleder fra Kvinderådet, Dorthe Chakravarty, vil stå bag.

Entré koster 25 kroner og arrangementet starter klokken 17.

6. Hvad ønsker du dig i fremtiden?

Kvindemuseet i Aarhus lægger op til debat, når de på årets kampdag inviterer til et stort foredragsarrangement om kønnenes fremtid, magtbalance og traditioner anno 2018. For hvor langt er vi egentlig nået med ligestillingen?

Debatten vil være afbrudt af både workshops, musik og underholdning – og så vil festlighederne slutte af med et fakkeloptog gennem byen.

Entrè koster 20 kroner og arrangementet starter klokken 14.

7. Quiz om kvinder

Quiz dig igennem kvindernes historie på årets kampdag, hvor 3F slår dørene op til både sang, quiz og debatter i hunkønnets tegn.

Foruden quiz kan du også blive opdateret på kvindefodboldlandsholdets faglige konflikt i efteråret 2017, ligesom forfatter Pia Fris Laneth vil gennemgå kvindelivet gennem intet mindre end fire generationer.

Du kan tilmelde dig arrangementet her.

8. #MeToo manifestation

Det aktivistiske netværk ’Aldrig din skyld’ går den 8. marts på gaden i #Metoo-kampagnes tegn.

Hvad der startede ud som en stærk bevægelse er nemlig ved at blive overdøvet af massiv modstand og hverdagstrivialiteter, lyder det fra netværket, der ikke helmer, før kvinder kan færdes trygt.

Du kan være med, når et ’all-female-ensemble’ bestående af bl.a. komiker Sanne Søndergaard og politiker Pernille Skipper demonstrerer på Højbro Plads på kvindernes internationale kampdag. Undervejs kan du også blive både klogere og underholdt med taler og musik.

Arrangementet starter klokken 16.30.

Kvindernes Internationale Kampdag

  • Kvindernes internationale kampag markeres hvert år den 8. marts. 
  • Tanken om en international kampdag for kvinder blev født af den tyske kvindesagsforkæmper Clara Zetkin i København i 1910 på en socialistisk kvindekongres. Kongressen blev afholdt på Jagtvej 69.
  • Kampdagen er siden 1921 blevet markeret den 8. marts. Tidligere blev dagen afholdt en søndag tæt på 8. marts, så kvinderne havde fri.
  • Hovedformålet med de første kampdage var valgret for kvinder. Danske kvinder fik kommunal valgret i 1908 og lige valgret med mænd i 1915. Siden har fokus været på ligestilling generelt. 

Kilde: Ritzau

Se, hvad vi ellers skriver om: Ligestilling, Samfund, Kvindernes kampdag og #MeToo