Christel Pixi kager
SPONSORERET indhold

Christel Pixi om hjertesorg: "Giv dig selv lov til at vræle helt åndssvagt"

Christel Pixi om glæden ved godt bagværk, om at arbejde hårdt for sin succes, og om at give sig selv lov at vræle til Celine Dion.

Af: Cæcilie Kallehave Jensen Foto: Line Thit Klein
02. jan. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Hvornår er du helt dig selv?

– Jeg er mig selv hver dag. Jeg har mødt folk, hvor jeg ubevidst har lavet om på eller lagt låg på sider af mig selv, fordi jeg følte, jeg skulle. Det ender i usikkerhed og bliver noget rod, så man skal altid være sig selv.

LÆS OGSÅ: Christel Pixi: "Livet går videre, selv efter den største sorg"

Hvad ville du aldrig give penge for?

– Jeg måler ting i rejser, så jeg ville aldrig give 17.000 kroner for en fancy taske, da jeg ved, jeg kunne komme til Patagonien tur/retur og trekke for samme pris. Jeg vil altid hellere betale for oplevelser end for materielle ting.

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

– Da jeg fik min søn. At få børn er en begivenhed, der ændrer alle menneskers liv, tror jeg. Uanset hvilke forberedelser man må gøre sig, og hvilke forestillinger man har haft, så ændrer det ens liv markant. Jeg var dj fire gange om ugen og levede for det meste om natten, så for mig var det en kæmpe omvæltning.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– At jeg hviler mere i mig selv, i mine holdninger, og hvad jeg vil. Jeg er ikke lige så forvirret og usikker på livet, som da jeg var 21.

Hvad er du mest stolt af?

– Der er mange ting, men jeg er meget stolt af at kunne kalde mig selv mor, men også at jeg har udgivet to bøger og er dessertkok på ”Go’Morgen Danmark”. Jeg har arbejdet hårdt for at kunne gøre de ting, jeg gør i dag. Der er ikke held involveret – kun hårdt arbejde, stædighed og en vanvittig passion for bagværk og kager.

Hvad er din største succesoplevelse indtil nu?

– At jeg er aktuel med min anden kagebog ”Pixis kager”. Og at jeg krydsede Atlanten i en sejlbåd med nogle fantastiske mennesker sidste år, selvom jeg var vanvittigt bange for at sejle før afgang.

LÆS OGSÅ: Ane Høgsberg: "Folk tror tit, at jeg er sur, men det er altså bare mit ansigt"

Hvornår føler du dig allermest lykkelig?

– Når jeg henter min søn tidligt om fredagen, og vi skal blande masser af slik og se ”Disney Sjov” derhjemme. Eller når jeg har færdiggjort et projekt, som jeg har lagt al min energi i, som for eksempel min nye bog. Også når jeg rejser, for det er en gave at se og smage andre kulturer – det gør mig lykkelig, og især når jeg kan dele det med min søn. Jeg føler mig også lykkelig, når jeg er midt ude på det åbne hav. Intet kan måle sig med det simple og smukke ved sejlads.

Hvad er din største last?

– Jeg er ikke så god til at lægge mig ned og slappe af. Det er klart noget, jeg arbejder på. Og at jeg bedst kan lide at lave ting og opgaver i sidste øjeblik, hvilket godt kan gøre, at jeg bliver lidt presset i dagene op til deadline.

Hvilken ret elsker du, og hvad siger det om dig?

– Jeg elsker wienerbrød, morgenmadsprodukter og is. Nogle vil nok mene, at så er man ikke særligt voksen, men jeg elsker at spise, hvad jeg har lyst til. Man bliver bare glad
af et godt stykke bagværk.

Hvad er dit bedste juleminde?

– Første gang jeg skulle holde jul for hele min familie i min lejlighed på Vesterbro. Det har altid været min mor, der har stået for juleaften. Jeg gik i gang en uge inden den 24. med at bage og forberede. Jeg insisterede på, at ALT skulle være hjemmelavet. Det var den bedste juleaften, jeg nogensinde har haft. Jeg indførte en ny tradition om, at vi skal have hjemmelavet gløgg og æble-skiver, når alle er kommet.

Hvad er dit bedste råd mod kærestesorger?

– Accepter, at det er en proces, som du ikke kan haste dig igennem. Giv dig selv lov til at vræle helt åndssvagt til en heartbreak Celine Dion-sang en hel dag og så op på hesten igen dagen efter.

Anbefalet til dig