Esbjerg
SPONSORERET indhold

Guide til Esbjerg: Oplev kunst, natur og byens skønneste spa-sted

Vi klæder dig på til vinterferien med en guide til de bedste spots i Esbjerg. Her deler erhvervskvinde og tidligere skøjteløber Pernille Slinkert sine insider-tips til skønne oplevelser og spisesteder.

Af: Simone Brandt Hald Foto: Getty Images
14. feb. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Spis

Kage i pejsestuen

Hjerting Badehotel ligger 15 minutter kørsel fra Esbjerg helt ud til vandet i Hjerting. Der er en dejlig ro, og stemningen er helt fantastik badehotelsagtig. Fra restauranten kan man se ud på Vesterhavet. Nogle gange tager jeg derud for at sidde i deres pejsestue, drikke te og spise hjemmelavet kage. Andre gange tager jeg mine fine stiletter på og nyder en god middag i deres gourmetrestaurant Strandpavillonen. I forbindelse med hotellet ligger en lille hyggelig butik. Butikken har et stort sortiment af lokale råvarer, f.eks. et lækkert udvalg af slagtervarer fra Slagter Christiansen på Fanø og Fanø Honning.

Øko-salat og bobler i baren

Rankin Park er en nyere cafe i Esbjerg. Det er en lille oase med hjemlige omgivelser. Ea, som har cafeen, står ofte selv bag baren. Hver gang du kommer ind, bliver du taget imod med smil og god energi. På Rankin Park kan du få sund og varieret mad med et simpelt koncept. Du kan vælge op til tre økologiske salatretter på en stor eller lille platte. Ud over de skønne salater har de også brunch og tapas. Drop bare ind uden at bestille bord. Skulle der være fuldt optaget, kan du vente i deres lille bar med et glas bobler.

LÆS OGSÅ: Anne Hjernøes guide til Aarhus: Det skal du se, opleve - og spise i "Smilets by"

Udsøgte thailandske risretter

I hjertet af Esbjerg ved torvet ligger Street Food-hallen. I løbet af hverdagene søger jeg ofte noget lækker og nem frokost eller aftensmad. Maden bliver lavet hurtigt af gode råvarer, og smagsoplevelsen er i top. Nogle gange tager jeg maden med hjem, ellers finder jeg en hyggelig krog. Ofte møder jeg mennesker, jeg kender, så maden kan indtages i selskab med venner og bekendte. Det uformelle miljø skaber rammerne for hyggeligt samvær og uforpligtende fællesskaber. Det køkken, jeg spiser mest ved, er det thailandske – jeg ikke kan få nok af deres risretter.

Se

Ø-livet i billeder

Fanø er en lille ø, der ligger 12 minutter med færge fra Esbjerg, og det er som at lande i et helt andet samfund. Gå en tur op i hovedgaden og besøg de mange små specialbutikker med mad, tøj og brugskunst. Fotoudstillingen Fanø Dagbog er helt klart også et besøg værd, den giver et godt indblik i, hvordan et liv på en ø er. Fanø Dagbog fortæller gennem billeder historien om Fanøkvinden og det liv, hun har levet i Fanødragten. Den er ikke romantiseret, men fortæller om det barske liv som kvinde på Fanø. Meget autentisk. Fotoudstillingen kan opleves i sportshallen ved Fanø Bad.

Et kig ind i fantasiens verden

Museum Frello
Oplev Otto Frellos betagende værker i Varde, hvor han er født. 15 minutter i bil fra Esbjerg. Foto: PR.

15 minutters kørsel fra Esbjerg centrum ligger Museum Frello, hvor fantasiens verden udfolder sig. Mange af Otto Frellos værker hænger på det lille museum i Varde, hvor han er født. Da jeg så malerierne første gang, blev jeg betaget og fascineret på én og samme tid. Som kunstner skaber han illusioner, fantasiuniverser og livagtige dimensioner – maleriet ”Den Blå Kugle” viser meget godt hans malerstil. Når du som tilskuer betragter hans malerier, kan du blive ved med at opleve små symbolske detaljer i værket. Efter at have gået rundt inde på museet, så fortsæt til Otto Frellos Plads, hvor Frello er ophavsmand til to store, flotte gavlmalerier.

Udforsk byen med app

En god og alternativ byvandring i Esbjerg på egen hånd kan ske via appen SightRoutes. Du vælger selv, om du vil gå eller løbe. SightRoutes guider dig langs ruten med oplæst rute- vejledning. Der findes tre typer af ruter mellem 2,96 km og 9,78 km. Den mest interessante er Nordic

LÆS OGSÅ: Smukke parker og gigantiske rejemadder: 24 timer i skønne Gøteborg

Walk Esbjerg.

Når du passerer en attraktion, gør SightRoutes dig opmærksom på det. Læs mere om attraktionen på appen. Esbjerg har mange interessante bygningsværker, og havnen er en stor del af Esbjerg. I Esbjerg lugter der ikke af fisk, men af penge.

Oplev

Klap en kronhjort

Esbjerg er en by omgivet af natur, masser af skov og eng.

I udkanten af Nørreskoven ved Gl. Vardevej ligger Esbjerg Dyrehave. Et område med kronhjorte, dådyr og sikahjorte. Dyrene er meget tamme og vant til at blive fodret af børn og voksne hele året. Gulerødder er et hit. Hvis du rasler med posen, kommer de tæt på, da de forbinder lyden med mad.

Efter dyrene er blevet fodret, kan man gå en tur i dyrehaven. Der findes også en sjov frisbeegolfbane inde i skoven for de aktive med et veludviklet konkurrencegen.

Ingers stilsikre øje

50 meter fra Esbjerg Torv oppe ad Torvegade ligger tøjbutikken Inger K. Det første, du møder, når du træder ind i butikken, er smilende Inger. Inger har haft butikken i en del år.

LÆS OGSÅ: Storslået natur og rooftop-drinks: 24 timer i smukke Bergen

Tøjet er både feminint og råt på samme tid, og du vil finde både kendte danske mærker og også mindre kendte mærker, Inger selv har håndplukket til butikken. Hun er altid god til at finde det tøj, der klæder mig, og give mig inspiration til mit klædeskab. Jeg kommer ofte hjem med noget, jeg ikke havde forventet, og det ender med at blive mit favorittøj hele sæsonen.

Stress af i badekarret

Ved svømmestadion ligger Esbjerg Spa og Wellness, hvor du kan stresse af på en kold vinterdag. En lille fredelig oase.

Prisen er overkommelig, 195 kr. Der er flere forskellige saunaer, dampbad og spabade. Særligt deres saunagus og badekar er jeg vild med. Saunagus udføres et par gange om dagen, så tilpas dit besøg. De har også et område med gamle klassiske badekar. Værtinden hjælper dig med at gøre klar til et badekar med salt og olie. Her kan du hygge dig med frugt, nødder og et glas bobler. Jeg har fået en helkropsmassage derude, efter 80 minutter var min krop løsnet op for spændinger og afstresset.

Anbefalet til dig