Hotel Rye 115 Ryesgade
SPONSORERET indhold

Her er Danmarks fire hyggeligste hoteller, du skal besøge, hvis du trænger til nærvær

Trænger du til en lille ferie eller bare en weekend væk fra hverdagen? Bliv i Danmark, og besøg et af disse dejlige boutiquehoteller på Østerbro i København, Als, Ærø og i Hornbæk. Her er både langborde, hvor man kommer hinanden ved, hjemmelavet mad og personlig indretning.

Af:: Stinne Kaasgaard Foto: Jesper Rais, Rye 115
29. jan. 2020 | Livsstil | Eurowoman

OBS: Denne artikel er skrevet før coronavirus, og det anbefales derfor at tjekke hjemmesiderne for de enkelte hoteller for at blive klogere på evt. ændringer. Hold dig i øvrigt løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger.

Rye 115

I en beboelsesejendom på en af Østerbros hyggeligste gader ligger det intime boutiquehotel Rye 115, der bygger på nærvær, autenticitet og bæredygtighed.

Hotellet

Hotellet blev til, fordi Charlotte Eberhard og Claus Højbjerg Andersen, tidligere hhv. sygeplejerske og software/tech-entreprenør, savnede mere tid sammen med deres sammenbragte familie og åbnede det familiedrevne Rye 115 i en bygning, der tidligere har huset et charmerende, men nedslidt hotel.

Værelserne

En herskabslejlighed fra 1905 danner rammen om hotellet, som er gennemgribende istandsat med hjælp fra Helene Blanche og Jannik Martensen-Larsen fra interiørvirksomheden Tapet-Café. Alle de 20 værelser er unikke og forskelligt indrettet med danske vintage-arkitektmøbler og vægt på bæredygtighed.

LÆS OGSÅ: Rejs klimavenligt: ”Der er ingen grund til at lægge hjernen på hylden, bare fordi vi holder ferie”

Herlighedsværdien

Du deler badefaciliteter med de andre gæster og spiser morgenmad ved fælles langborde. Og fordi hotellet ligger i en beboelsesejendom, kommer familierne fra opgangen og ejerne sommetider og spiser med og giver tips til lokalmiljøet.

Maden

Al maden på hotellet er økologisk, og morgenmad består bl.a. af hjemmebagte boller og bananbrød.

Oplevelserne

Den nye metroring giver dig med afgang fra nærliggende Trianglen Station mulighed for at nå hele byen rundt på 24 minutter. Bliver du i lokalområdet, kan du spise kager på Leckerbaer, tapas på La Esquina og moderne og økologisk italiensk på Tèrra. Drik vin på Pasteur, gå en tur om Søerne, eller tag i Fælledparken, som er smuk året rundt. Tæt på ligger også butikker som OZ, Moshi Moshi, Ganni og Stine Goya.

Ryesgade 115, 2100 København Ø, priser fra ca. 795 kr. pr. nat. Rye115.com

Dyvig hotel
Friske blomster og prisbelønnet gourmet-restaurant. Der mangler ikke noget på Dyvig Badehotel. Foto: Sirca

Dyvig Badehotel

Gourmetmaden og den prisbelønnede vinkælder gør i sig selv turen til Dyvig Badehotel på Als turen værd. Her kombineres moderne luksus med historiens vingesus.

Hotellet

Luksus er ro, diskretion og sublim service, mener ejerne af Dyvig Badehotel, som blev opført i 2010 af skibsreder Hans Michael Jebsen, der bl.a. også ejer Rønnede Kro. Hotellet er bygget i rødt træ med hvide vinduer og er lidt af en tidslomme, hvor alt fra stikkontakter til malerier og tapetet med 24 karat guld ligner noget fra en svunden tid.

Værelserne

Forpagter og gastronomisk chef John Bech Amstrup anbefaler især deluxe-værelserne No. 1 og 4 i stueetagen samt juniorsuiterne No. 2 og 3, som er nogle af de mest efterspurgte og alle har terrasse med havudsigt.

Herlighedsværdien

Gastronomien og vinen er i absolut topklasse på Dyvig Badehotel, der ligger få meter fra den lokale lystbådehavn, og alle 21 værelser er indrettet forskelligt med sans for detaljen.  

Maden

Spis frokost i Brasserie Skipperstuen, hvor du kan nyde danske klassikere som stjerneskud, sild og hønsesalat, og sæt hele aftenen af til en luksuriøs omgang i hotellets gourmetrestaurant, som bl.a. byder på hummer, pighvar og kalvebrissel.

Oplevelserne

Lokalområdets attraktioner tæller bl.a. renæssanceslottet Sønderborg Slot fra ca. 1170 og Jollmands Farm, en gård fra 1700-tallet, der er genopbygget i den oprindelige stil. Besøg også en af øens mange lystbådehavne og strande, hvor du med garanti kan finde et spot helt i fred og ro.

Dyvigvej 31, 6430 Nordborg, priser fra ca. 1.300 kr. pr. nat. Dyvigbadehotel.dk
The Monica
Den tidligere model Monica Conradsen står bag det petite boutiquehotel The Monica med bare to værelser på Ærø. Foto: Christoffer Regild

The Monica

På Ærø i det sydfynske øhav ligger det lillebitte boutiquehotel The Monica, som kun har to værelser, fælles stue og køkken, hvor indehaveren selv laver maden. Fordi du virkelig skal føle, at det er dit home away from home.

Hotellet

The Monica ligger ved havnen i Æreskøbing i en charmerende bygning fra 1850. Det er stedet, du skal tage hen, hvis du vil forkæles og have fuldkommen fred og ro på en af Danmarks smukkeste øer.

Værelserne

Helt usædvanligt, selv for et boutiquehotel, har The Monica blot to værelser, The Blue Room og The Green Room. Det første i maskulin stil med mørkt træ og mønstret tapet, det andet mere feminint i lyse farver med inspiration i det nordiske. Gæsterne deler desuden et fælles opholdsrum fyldt med bøger, som ejeren har samlet gennem sit liv.

Herlighedsværdien

Monica Conradsen er tidligere model og har også erfaring med interiør og gastronomi, og hotellet har en personlig blanding af vintagemøbler og moderne design samt en fin fornemmelse for, hvad danske og internationale gæster efterspørger.

Maden

I hotellets stueetage ligger køkkenet med tilhørende café, hvor Monica Conradsen laver al maden fra bunden. Menuen afspejles af årstiderne og kan i vinterhalvåret meget vel byde på Boeuf Bourguignon. Ifølge indehaveren er det nemlig måltider, der får folk til at mødes, og derfor spiser du også med de andre gæster ved et fælles langbord.

Oplevelserne

Æreskøbing er fyldt med smukke gamle bygninger med klatreroser og brostensgader. På øen kan du desuden opleve gamle badehuse, Marstal Søfartsmuseum, Det Gamle Værft ved havnen og smage på lokal konfekt på Hattesens Konfektfabrik og Ærø Whisky. Monica Conradsens butik ved siden af hotellet sælger keramik, tekstiler, bæredygtigt tøj m.m.

Brogade 16, 5970 Ærøskøbing, priser fra ca. 3.200 kr. pr. nat. Themonica.dk

hornbækhus
Sæt dig til rette med strikkepindene eller en god bog i en af de bløde veloursofaer på Hornbækhus. Foto: Hornbækhus

Hotel Hornbækhus

Så godt som hjemme. Hotel Hornbækhus har gjort det gamle badehotel hjemligt og personligt med varme farver, blød velour og masser af planter. Indstil dig på fællesaktiviteter som morgenyoga og bogsalon.

Hotellet

Som andre af de bedste hoteller lige nu, er ro, fordybelse og nærvær i centrum på Hotel Hornbækhus. Det drives af Sus og Lennart Lajboschitz, som har købt og istandsat det gamle træhus fra 1904 med en charmerende have.

Værelserne

Designfirmaet EEN står bag indretningen, og møbler, malerier, planter og tapet er særlig udvalgt til hvert af de 36 rum. Du får følelsen af at være hjemme hos en mormor med ualmindelig god smag med Josef Frank-tapet, bløde veloursofaer, tunge træmøbler og smagfuldt nips og kunsthåndværk i form af bl.a. porcelænspapegøjer og platter på væggene.

LÆS OGSÅ: Jacqueline Friis-Mikkelsen: Her er mine tre bedste ferietips til Hornbæk

Herlighedsværdien

Hotellet, som er åbent året rundt, tror på, at vi har godt af at komme hinanden ved. Derfor byder de hver aften til fællesspisning, ligesom gæsterne bliver inviteret til at synge, strikke, lave yoga eller deltage i bogsalon med de andre besøgende.

Maden

Menuen på Hornbækhus har fokus på gode råvarer og skiftes ud hver uge. Du kan bl.a. blive præsenteret for kylling i øl og æblemost, vildt farsbrød, lam i grøn salsa med hvidvin og vietnamesisk inspireret and. Det koster 150 kr. pr. person, og børn under tre år spiser med gratis.

Oplevelserne

Med sin beliggenhed på toppen af Nordsjælland indbyder et ophold på Hornbækhus til at besøge nogle af områdets mange seværdigheder, fx naturområdet Rusland, hvor du kan nyde Rudolph Tegners Museum & Statuepark, Heatherhill, hvor du kan gå en tur i lyngen eller Louisiana i Humlebæk, hvor du kan se på moderne kunst.

Skovvej 7, 3100 Hornbæk, priser fra ca. 1.000 kr. pr. nat. Hornbækhus.com

Anbefalet til dig