Michael Robak

Kære Robak: “Min mand kommenterer min vægt”

Hvor meget betyder en kvindes vægt for mænd, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til ­livets små og store dilemmaer.

Kære Robak
Jeg har i løbet af de seneste år, især efter at jeg har fået børn, taget ti kilo på. Jeg er ikke tyk, men det ville da bestemt klæde mig at ­smide fem-seks kilo. Nu skal vi på ferie, og hver gang jeg får lyst til et eller ­andet lækkert, begynder min mand på alt muligt om, at vi jo snart skal på ferie, og jeg skal have bikini på, og så ved jeg jo godt selv, at jeg ­ville ønske, at jeg havde tabt mig. Det har han helt ret i. Det, jeg overvejer, er bare, om det egentlig er hans måde at sige, at jeg er for tyk. ­Handler det i virkeligheden om, at HAN gerne vil have, at jeg bliver slankere? Eller er det ren og skær omsorg for mig? Jeg har det faktisk fint med min krop, lider ikke af dårligt selvværd eller noget, og min mand og jeg har det rart og godt sammen – og har også sex. Alligevel spekulerer jeg på, om det kan skade vores forhold, hvis han synes, jeg vejer for meget? Hvor meget betyder en kvindes vægt egentlig talt for en mand?
Venligst AA

Kære AA,
En kvindes vægt betyder rigtigt meget for mange mænd. Der er dem, der vil have kvinder, der er ligeså tynde som parasol-stænger, og andre foretrækker dem, der er på størrelse med mindre busser. Sagt med andre ord: Mænd er forskellige og kan lide forskellige slags damer. Kvinders forestillinger om, at mænd kun er ­vilde med ­afpillede modeltyper er stærkt overdrevne. Gudskelov. Jeg synes, at du én gang for ­alle skal stille din mand det ­simple spørgsmål: "Er min ­nuværende vægt et problem for dig?" Hvis svaret er nej, er alt godt. Han har åbenbart bare udvist en lidt ­tvetydig og klodset form for omsorg. Hvis han synes, du er blevet for stor, må du afgøre, om du vil gøre noget ved det. Det er dit valg. Fem-seks kilo for meget bør ikke holde en ordentlig mand søvnløs.
Og nu I er i gang, så synes jeg, at du skal et stille ham et ­spørgsmål mere: "Vil du ikke være sød at kommunikere lidt mere ­direkte i fremtiden?" Hentydninger og sidebemærkninger ­hører ikke ­hjemme i et parforhold. Man må forvente, at ens ægtefælle siger tingene lige ud, uanset om det handler om vægt eller ­vaskepulver. Tak for dit spørgsmål.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal man takke ja til parmiddag, selvom man ikke har lyst?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min kæreste tager ikke initiativ til sex”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min veninde er dårlig til at holde vores venskab ved lige"

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go’morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak