Mette Kirstine Goddiksen Klumme ALT for damerne
SPONSORERET indhold

Modtog sexvideo og gav igen: "Jeg har netop ødelagt en ældre herres politiske karriere"

Nu må vi være færdige med at slå blikket ned og bevare den fine stemning, når andre lader deres magt og liderlighed gå ud over sagesløse.

Af:: Mette Kirstine Goddiksen Foto: Peter Nørby
18. jun. 2021 | Livsstil | ALT for damerne

Jeg har netop ødelagt en ældre herres politiske karriere. Eller nærmere: Det klarede han jo helt fint selv.

Det hele startede med, at jeg var med i en portrætserie på tv, hvor jeg blandt andet fortalte om egne erfaringer med kærestevold, sexisme og #MeToo: Tunge, personlige emner.

På et tidspunkt siger jeg, at jeg ikke er interesseret i at hævne fortidens synder, men jeg bare vil have, det stopper nu. Og at jeg i øvrigt var i stand til at rejse mig hurtigt efter min daværende kærestes vold, fordi jeg anmeldte til lydhøre betjente og efterfølgende tog den hele vejen til retten, hvor han fik en dom.

LÆS OGSÅ: "Jeg har drevet min mand til vanvid over det..."

Ergo: Den ældre herre var advaret om, at jeg er en type, der er handlekraftig (eller en rigtig furie, militant feminist, sippe eller hystade, som han sikkert udlægger det). Så da den omtalte politikerspire lige efter portrætudsendelsen sendte mig en video, hvor der til tonerne af Ed Sheerans "Shape of You" blev tegnet et samleje med pubeshår og hele moletjavsen, så blokerede jeg ham ikke bare, som jeg tidligere ville have gjort.

Jeg fandt ud af, at han stiller op til det kommende regionsvalg, sendte hans besked til pågældende parti og pointerede, at deres kandidat er tonedøv, eftersom vi er midt i en #MeToo-bølge, hvor især politikere granskes. Jeg fortalte desuden, at jeg har svært ved at tro på, at jeg er den eneste kvinde, han har opført sig respektløst overfor. Og ved du hvad: Han er ikke længere opstillet.

Nu har mange af os kvinder hang til overbærenhed, overdreven empati og at vende alt skyld indad, så har jeg fortrudt? Næh. Ikke et sekund. Jeg er nemlig slet ikke så flink længere, som jeg var i min ungdom. Heldigvis.

Efter anden bølge af #MeToo er der slået en streg i sandet. Herovre på denne side af stregen burde alle efterhånden have fattet budskabet om, at de fleste mennesker (inklusive alle de ordentlige mænd, som heldigvis er flest) ikke finder magtmisbrug, macho-fis og uinviterede, seksuelle henvendelser charmerende.

At ingen nogensinde begejstret har tænkt "juhu – hvor mega mandigt, simpelthen ridderen på den hvide hest – ham vil jeg så meget i seng med" ved modtagelse af et dick pic. Vi er videre. Man lader ikke sin magt og liderlighed gå ud over sagesløse på baggrund af køn. Men jeg skal ikke være for fin til lige at tage den en sidste gang for Prins Knud:

Modtager jeg uinviterede dick pics, så offentliggør jeg dem. Og jeg tror ikke, jeg vil være flink nok til at overstrege senderens navn. Alternativ til dick pics: Prøv med værdighed. Forsøg at starte en samtale i stedet.

LÆS OGSÅ: Er du demiseksuel? "Jeg har aldrig forstået veninder, der havde et one-night-stand med en smuk fyr"

Rager mine medmennesker uinviteret på mig, så slår jeg ikke længere blikket ned og tøffer væk uden at ødelægge stemningen. Jeg sætter højlydt ord og fakta på:

Nå, du gramser nok i mit skridt? Alternativ til uinviteret gramseri: Prøv med værdighed. Forsøg at starte en samtale i stedet.

Dertil er der den række ældre, magtfulde mennesker, der tænker, at de helt unge, smukke mennesker på arbejdspladsen ganske enkelt ikke kan stå for deres charme. Og det er jo derfor, de ikke siger fra over for flirteri og middagsinvitationer. Tænk igen. Alternativ:

Find nogle på din egen alder og/eller med samme magt. Og er du til yngre mennesker, så scor dem i sammenhænge, hvor de ikke risikerer noget ved at takke nej.

Og hvis du har lyst til at være sådan en kold furie, militant feminist, sippe og hystade, der insisterer på, at der må være en konsekvens, når man behandler sine medmennesker uværdigt, så er du velkommen i mit #EnoughSaid-fællesskab.

Anbefalet til dig