Lis Sørensen

Foto: Nellie Møberg

Lis Sørensen

Lis Sørensen: "Jeg nyder mine laster. De hører til den gode ende af livet"

Sanger Lis Sørensen om at spise en hel dåse chokoladelakridser, om at holde sit stressmonster i skak og om at favne livet.

Hvornår vidste du, at du var blevet voksen?
– Jeg arbejder løbende på det. Dybest set handler det om at tage ansvar, når der er brug for det. Når man er i stand til at løse en konflikt og gribe til handling. Jeg lagde noget barndom bag mig, da jeg mistede min mor i starten af 20'erne. Min far var ved at falde fra hinanden, så der måtte jeg træde til. Det drejer sig vel om at være i stand til at give noget af sig selv.

Hvornår har du sidst grædt af grin?
– Når mit orkester er samlet, og vi har været lang tid undervejs, så kan fanden tage ved i en tourbus. Lige pludselig opstår der en stemning i bussen, og man ved ikke altid, hvad der trigger det. Til sidst kan vi bare slet ikke holde op. Og det er så forløsende.

Hvad er den vigtigste ­lektie, livet har lært dig?
– At jeg skal skynde mig lan­gsomt. Jeg har tit travlt, og jeg elsker at have travlt. Men jeg kan også mærke det der stressmonster gribe fat i mig indefra i perioder, hvor jeg har leveret meget af mig selv. Der er det så, at jeg ­minder mig selv om: Husk nu at ­skynde dig langsomt!

Hvad er din største last?
– Min største last er, at jeg har rigtig mange laster. Og jeg nyder dem. Hver dag skal leves fuldt og helt, og laster hører til den gode ende af livet. Dem skal vi bare have masser af og nyde. Så falder man i svime i en eller anden serie, og så kommer man til at spise de der Bülow-lakridser rullet i chokolade. En hel dåse, så man nærmest er ved at kaste op. Så er den spist. Den er helt tom! Og der er ikke noget at gøre ved det.

Hvornår føler du dig ­værdsat?
– Jeg føler mig værdsat, når min søn kigger på mig med et helt bestemt blik. Fuld af kærlighed og fuld af forståelse. Det der med at være midt i nuet, hvor han sender mig et bestemt blik. Der bare siger: "Du er sgu dejlig, mor. Du er sgu god nok."

LÆS OGSÅ: 11 mødre viser deres strækmærker frem på Instagram

Hvad skal en mand gøre for at gøre indtryk på dig?
– Han skal simpelthen kunne få mig til at grine. Uden tvivl. Det er dét, der gør mest indtryk på mig. En mand må gerne flirte med det mål at få mig til at grine. Det er det fedeste i verden. Humor og selvironi, så er jeg med.

Har du en tilbageven­dende drøm?
– Jeg har ikke en tilbagevendende drøm. Jeg drømmer meget syret og meget abstrakt. Jeg drømte forleden om en gammel ven, som jeg har haft, som desværre er død. Jeg har egentlig ikke tænkt på ham i årevis, men pludselig var han der i min drøm. Og så begynder man at tænke over, hvad det lige skal betyde. Kommer man mon forbi i andres tanker, når man er død?

Hvordan tror du, at andre ser dig?
– Det tænker jeg lidt over, når jeg skal op på scenen. Der er så mange mennesker, der kigger på mig. Jeg har ikke lyst til at tænke for meget over, hvad andre synes om mig – for det binder mig til at være på en bestemt måde. Og lukke mig inde i en udgave af mig selv, som jo stensikkert ikke er mig. Jeg bilder mig egentlig også ind, at jeg faktisk føler mig forstået gennem mine sange, som jo kommer fra mig, mine inderste følelser.

Hvilken ret elsker du, og hvad siger det om dig?
– Jeg lavede en chili con ­carne til nogle venner her i ­lørdags. Jeg havde tid til at pusle om den, og jeg elsker at lave den ret, fordi der er så mange ingredienser i. Hvad jeg ikke putter i af krydderier, og jeg kan hele tiden forfine den. Det siger meget om mig som person: Jeg har en ret bred smag, hvad angår mange ting i livet, og jeg favner livet bredt. Derfor får jeg også meget ud af livet, synes jeg.

LÆS OGSÅ: Niels Olsen og Joy-Maria har været sammen i 25 år: “Det er da en udfordring at leve i et parforhold, hvor man laver det samme”

LÆS OGSÅ: Annemette Voss: ”Jeg kastede op, fordi jeg simpelthen ikke kunne rumme mere”

LÆS OGSÅ: Alenemor Tine Gøtzsche: “Jeg savner én at dele de store oplevelser med”

Lis Sørensen, 61

Sanger, sangskriver og komponist. Har bl.a. sunget sammen med Anne Linnet i bandet Shit & Chanel. Aktuel med turné i foråret, hvor hun giver koncerter i hele landet. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Musik

610x200_woordy_knap2.jpeg