Nikolaj Coster-Waldau
Foto: Les Kaner Nikolaj Coster-Waldau og konen Nukâka har været sammen i 23 år, men har været adskilt i lange perioder. Sådan er det, når den ene har en international karriere.

Nikolaj Coster-Waldau om langdistance ægteskab: ”Det har fungeret meget godt for os”

Nikolaj Coster-Waldau er vant til at være væk fra familien. Og måske er det også en af grundene til, at han og konen Nukâka stadig er sammen efter mere end 20 års ægteskab. Det fortæller han i denne uges ALT for damerne.

De fleste ved, at et langt ægteskab kræver hårdt arbejde. Og især, hvis man i perioder er adskilt og ikke kan deles om de huslige pligter og børnepasningen.

Men for skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau og hans kone, Nukâka, har det været virkeligheden i al den tid, de har været gift. Og måske også for det bedste.

Det fortæller han i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

”Jeg vil ikke sige, at opskriften er, at man ikke skal se hinanden, men det har fungeret meget godt for os. Jeg har altid rejst, og jeg har nok i gennemsnit været væk fire-fem måneder om året i al den tid, vi har kendt hinanden. Og det er meget, ja, men Nukâka og børnene har jo også været ude og besøge mig somme tider. Nu er børnene så store, at de hellere vil være sammen med deres venner,” lyder det fra Nikolaj Coster-Waldau.

Han og Nukâka har netop købt et hus i Los Angeles, men det er primært Nikolaj, som kommer til at bo i det i forbindelse med arbejdet i USA. Sådan er det – og sådan har familien vænnet sig til, at det er, når den ene part har en international karriere.

”Det har altid været den familiestruktur, vi har haft. Og så tror jeg også, at jeg meget tidligt besluttede, at det med at gå rundt og pive, det skal jeg ikke gøre. Det er jo et valg, jeg har truffet,” siger han.

Kærlighed på prøve

Også hans kone, Nukâka, fortalte for nyligt i et stort interview i ALT for damerne, at hun og Nikolaj er ”megastolte” over, at de har formået at holde sammen i 23 år. Særligt i de perioder, hvor ægteskabet har været sat på ekstra hård prøve, har kærligheden imellem dem ikke været til at tage fejl af, fortalte hun.

”Det var faktisk ham (Nikolaj, red.), der tog initiativ til, at vi skulle prøve noget parterapi efter min depression. Det var også skidehårdt for ham. Den syge stjæler al fokus i et forhold. Men han bakkede mig fuldstændig op hele vejen.”  

Hun understregede, at hver gang parret overkom udfordrende perioder, som dengang hun var indlagt med en depression, kom kærligheden ”tifoldigt tilbage”:

”Selvfølgelig skal man ikke blive sammen for enhver pris, men jeg kunne virkelig godt tænke mig at blive gammel sammen med Nikolaj. Nikolaj og jeg er jævnaldrende, han er 7 måneder ældre end mig, og jeg synes faktisk, der er noget hyggeligt ved at være to, der får grå hår sammen, og to, som skal have læsebriller på for at se, om hinanden har smukke øjne,” lød det fra Nukâka Coster-Waldau.

Læs hele interviewet med skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau i denne uges ALT for damerne, hvor han også taler om sine to piger, der helst ikke skal kysse for mange frøer, og om angsten for terror.

Nikolaj Coster-Waldau, 49 år

  • Skuespiller aktuel i filmen ”Krudttønden”, som handler om terrorangrebene i København i 2015
  • Verdenskendt for rollen som Jamie Lannister i HBO-serien ”Game of Thrones”
  • Fik sit store gennembrud med hovedrollen i filmen ”Nattevagten” i 1994
  • Gift med skuespiller Nukâka Coster-Waldau, som han har døtrene Filippa, 19, og Safina på 16 år med
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Kærlighed og Parforhold