Pernille Rosenkrantz-Theil børn
Foto: Sif Meincke (Makeup og hår: Maja Rathje) "Jeg havde plads til ham," lyder det fra Pernille Rosenkrantz-Theil.

Pernille Rosenkrantz-Theil om sin plejesøn: ”Det har overrasket mig, hvilket specielt forhold man kan få til et barn, man ikke selv har født”

Hun havde ikke overvejet det inden, men i dag er der kommet et plejebarn ind i Pernille Rosenkrantz-Theils liv. Noget, hun kun kan anbefale til andre, fortæller politikeren i denne uges Hendes Verden.

"Det er ikke de samme følelser, som du har for dine egne børn, men det er tæt på. Du får en helt speciel slags kærlighed til et menneske, du har ansvaret for."

Ordene falder fra Pernille Rosenkrantz-Theil, når hun fortæller om den plejesøn, som i dag har fundet vejen til hendes hjerte.

LÆS OGSÅ: Mads og Monopolet: Her er dilemmaerne, de husker 

Den populære politiker har i forvejen to børn på ni og ti år med sin eksmand, men hun har også valgt at udvide familien med drengen Haben, der var 15 år, da han måtte flygte til Danmark. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

"Jeg havde plads til en til"

Det lå egentlig ikke i kortene, at Pernille Rosenkrantz-Theil skulle have et plejebarn. Hun havde i hvert fald ikke tænkt over det inden, men omstændighederne ville, at drengen Haben dukkede op i hendes liv.

– Ud over mine børn har jeg en plejesøn, og det har overrasket mig, hvilket specielt forhold, man kan få til et barn, man ikke selv har født. Det kan jeg kun anbefale, siger hun til Hendes Verden og fortsætter:

– Det var faktisk ikke noget, jeg havde overvejet, men jeg havde fået kontakt til Haben, som var flygtet som 15-årig fra en militærtjeneste i Eritrea. Jeg havde kendt ham et halvt års tid, da han skulle have en plejefamilie. Jeg syntes, der havde været så mange mennesker i hans liv, at han ikke skulle lære en helt ny familie at kende. Så tog jeg ham i pleje. Vi kom godt ud af det med hinanden, og jeg havde plads til ham.

En helt speciel slags kærlighed

Modsat hvad man måske kunne tro, når man får et ældre plejebarn ind i familien, har det ikke været svært for Haben at knytte sig til den socialdemokratiske politiker – og omvendt. Tværtimod er hans skæbne og alder noget af det, der netop har skabt et særligt forhold mellem de to.

– Det er to forskellige følelser, du har over for dine hjemmegroede børn og et plejebarn. Hvis du får et plejebarn i 4-5-årsalderen, er forskellen nok ikke så stor, men jeg fik Haben som halvvoksen. Hvor hjemmegroede teenagebørn løsriver sig, har jeg med ham oplevet det modsatte. Han havde behov for at knytte sig til mig. Så kommer man tæt på hinanden, forklarer hun.

Og det nye familiemedlem har i den grad vakt en ny og stærk følelse i politikerens liv og hjerte, hvilket har overrasket hende, afslører hun.

– Du får en helt speciel slags kærlighed til et menneske, du har ansvaret for, understreger Pernille Rosenkrantz-Theil.

LÆS MEGET MERE I DENNE UGES HENDES VERDEN

Her fortæller Pernille Rosenkrantz-Theil også om bruddet med Enhedslisten, tiden efter sin skilsmisse – og at hun en dag måske godt kan finde på at trække sig fra politik, som kollegaen Søren Pind netop har gjort det.

HENDES VERDEN ER PÅ GADEN HVER MANDAG

Pernille Rosenkrantz-Theil, 41 år

  • Blev i 1998 1. suppleant for Enhedslisten og var i 1999 midlertidigt folketingsmedlem.
  • I 2001 blev hun valgt ind i Folketinget, hvor hun sad frem til 2007.
  • Skiftede i 2008 parti til Socialdemokraterne, som hun kom i Folketinget for i 2011.
  • Forfatteren Adam Price brugte Pernille Rosenkrantz-Theil som forlæg for karakteren Anne-Sofie Lindencrone i tv-serien Borgen.
  • Paneldeltager i det populære radioprogram Mads & Monopolet.
  • Fraskilt og bor med sine to børn på 9 og 10 år på Frederiksberg.

Pernille Rosenkrantz-Theil skiftede fra Enhedslisten til Socaldemokratiet i 2008. (Foto: Sif Meincke)

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Politik og Familieliv