Sara Viktoria Bjerregaard

Foto: Martin Dam Kristensen Sara Viktoria Bjerregaard, 25 år, er skuespiller og sanger. Hun er aktuel med filmen ”De forbandede år” fra den 9. januar og ”denungewertherslidelser” på Aarhus Teater fra den 31. januar. Bor i København med sin kæreste.

Skuespiller Sara Viktoria Bjerregaard: "Pippi Langstrømpe er et kæmpe forbillede"

Sara Viktoria Bjerregaard om en vild mulighed fra Det Kongelige Teater, om at blive inspireret af Pippi Langstrømpe og om altid at have sine nærmeste i centrum.

Hvad er dit bedste råd mod kærestesorger?

– Jeg har været sammen med min kæreste i mange år, så jeg har ikke selv gennemlevet kærestesorger, siden jeg var teenager. Men hvis jeg sad med en knust veninde, ville jeg nok sige tid. Det tager tid at hele sår, og det tager tid at finde ud af, hvem man er, når man har mistet en del af sig selv. Det er okay at være ked af det. Og så tror jeg bestemt heller ikke at masser af is, tudeture til melankolsk musik og crazy danseaftener med vennerne er en dårlig recept.

LÆS OGSÅ: Jakob Oftebro: "De længste minutter var, da min datter skulle fødes, og lægen stormede ind..."

Hvornår har du sidst grædt af grin?

– Jeg har meget let til både grin og tårer, men det er sjældent, at det kombineres for mig. Mit sidste grineflip var i weekenden på en gåtur med min bedste veninde Emma. Få kan få mig til at grine og være så meget i mit es som hende.

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse, du har haft i din karriere?

– En oplevelse, jeg aldrig glemmer, var da jeg for et års tid siden lå på min sofa en søndag eftermiddag og fik en opringning fra Det Kongelige Teater. En af deres skuespillere i forestillingen ”Højskolesangbogen” havde mistet stemmen, så de spurgte, om jeg kunne nå at lære at synge alle hendes sange inden forestillingen tirsdag og synge hele hendes parti i tre forestillinger. Jeg takkede ja til udfordringen. Det var en stor succesoplevelse at kaste sig hovedkulds ud i en så stor opgave, og nogle vildt hardcore, intense og nervepirrende dage. Alle bakkede mig så meget op og tog godt imod mig i en lidt vanvittig situation. Det minder mig om, at man ofte kan mere, end man selv tror, og bare skal springe ud i det. Store udfordringer giver større udvikling.

Hvad er den sjoveste kompliment, du har fået?

– ”Hold kæft du ser sød ud. Du er sådan en, man får lyst til at klatre i træer med”. Men mit røde hår er klart det, jeg har fået flest komplimenter for.

Hvem har gjort særligt indtryk på dig?

– Den første, der popper op, er en fiktiv person, nemlig Pippi Langstrømpe. Hele min barndom har hun været et kæmpe forbillede, og jeg har altid spejlet mig meget i hende og set op til hendes væsen. Hvem ved, måske var det i første omgang spejlingen i det røde hår, der fangede mig, men for mig er det især hendes ukuelige gåpåmod og optimisme, jeg beundrer. Sætningen: ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”, synes jeg, er superinspirerende både som privatperson, men i den grad også i mit job.

LÆS OGSÅ: Christel Pixi om hjertesorg: "Giv dig selv lov til at vræle helt åndssvagt"

Hvilke egenskaber bryder du dig ikke om ved andre mennesker?

– Nærighed. Når folk er nærige med deres tid, penge, venlighed og kærlighed. Og intolerance. Når folk ikke rummer deres medmennesker.

Hvad er den vigtigste beslutning, du har taget?

– Beslutningen om, at selvom jeg har et fantastisk job, må det ikke fylde hele min verden. Jeg er ikke mig uden min kæreste, familie og venner. Selvom mit fag kræver meget tid og fokus, er det vigtigt for mig, at mine nærmeste er centrum i mit univers.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Jeg føler allerede, at jeg har levet et langt og vidunderligt liv og har stadig det meste af livet liggende foran mig. Jeg står midt i ungdommen samtidig med, at voksenlivet kommer snigende. Det, synes jeg, er en skøn balance. Jeg bliver hele tiden klogere på mig selv og livet og er jo derfor klogere nu, end jeg nogensinde har været. Det er da et skønt ståsted. Tit glemmer jeg min eksakte alder. Tallet betyder ikke så meget for mig, men det er måske, fordi jeg føler, at jeg er lige, hvor jeg skal være.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kvinder du skal kende og Film

610x200_woordy_knap2.jpeg