Søren Rasted

Foto: Franne Voigt

Søren Rasted

Søren Rasted: Mænd har især glemt én ting, når det gælder kvinder

Søren Rasted forstår ikke, hvorfor de danske mænd ikke trækker stolen ud og holder døren for deres kvinder noget oftere. Der ligger nemlig en styrke i at være gentleman. Det fortæller han om i denne uges ALT for damerne.

Søren Rasted griner. Meget. Højt og over hele hovedet. Det er hans ting. Nærmest en superkraft, der overvinder al modstand.

– Mit grin falder naturligt, og det er meget afvæbnende. Jeg får tit at vide af andre mennesker, at det kan de godt lide. Hvis jeg har været i Mads og Monopolet, er det altid sjovt at læse bemærkningerne bagefter. Om de andre står der "fed mening, Asger havde der" og "super sagt af Hella". Om mig står der bare, jeg har et fedt grin.

Er der damer i det grin dér?
– Det tror jeg, der er. Det tiltaler mennesker at være sammen men en, der har let til latter. Altså, jeg går jo ikke rundt og er gladere end andre, men jeg har et forholdsvist lyst sind.

Det her er hans hjemmebane. Han har gjort sig mange tanker om, hvordan man bedst tiltrækker – og behandler – kvinder.

– Jeg mener dybest set, at man kan mærke det med det samme. Fra du kommer ind ad døren, og vi lige kigger på hinanden, jeg kan næsten mærke, om den er der eller ej. Eller kan i hvert fald mærke, hvis den kommer til ikke at være der. Jeg har bare sådan en sjette sans, og jeg rammer som oftest rigtigt.

– Jeg tænker tit på, at alt for mange mænd har glemt at være en gentleman. Det handler om at være en gentleman, så pigerne føler sig trygge med én, men også føler, at jeg sætter pris på dem og er nærværende og ser dem. Alle piger kan godt lide at blive behandlet godt.

– Det har jeg lært hjemmefra, og det er noget, som mange lægger mærke til. Jeg har tænkt meget over, at det er uforståeligt, at der ikke er flere drenge, der gør det. Her i Danmark er det næsten lidt pinligt for drenge at være gentlemen, men de skulle bare opleve, hvor fedt det er at åbne en dør og betale og så videre. Det får mig til at føle mig godt tilpas, at hun føler sig godt tilpas, det er så let at lære, og det giver så god mening.

– Vi er forskellige – og det skal vi lære at respektere. Jeg kan godt forstå, at kvinder har kæmpet for at komme hertil og slet ikke er færdige med at kæmpe, for selvfølgelig skal I have lige så meget i løn, og selvfølgelig skal der være retfærdighed, men kvinder gør nogle gange sig selv en bjørnetjeneste, når de gerne vil have det hele, for de sætter manden et andet sted.

Hov, det kunne han godt selv høre. Så han retter lige til:

– Men altså, alt det der feminisme, det er meget svært for mig at manøvrere rundt i, så jeg har svært ved at udtale mig om det.

Han griner. Og så er alt godt igen.

Læs resten af det store interview med Søren Rasted HER. Her fortæller han også om sin nye podcast, hvor han taler om sex med kendte mænd. Han åbner også op omkring sin nylige skilsmisse fra sangeren Lene Nystrøm, som han var gift med i 16 år, hvor han forklarer, at den har gjort ham yngre og givet ham mere tid.

Søren Rasted, 47 år

Sangskriver og producer kendt som den ene halvdel af Hej Matematik og en fjerdedel af Aqua.

Aktuel med anden sæson af podcasten "Den Grå Side"

Indtil i foråret gift med sangeren Lene Nystrøm, som også var en del af Aqua.

Sammen har de børnene Billy, 11 år, og India, 13 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold og Kærlighed