Sofie Linde
SPONSORERET indhold

Dybt rørt Sofie Linde takker mediekvinder på Instagram: “Tak for at tage mig i hånden”

Den populære tv-vært siger dybfølt tak på Instagram for, at over 700 kvinder i mediebranchen støtter hende i, at sexisme er et problem i branchen.

Af:: Cille Lewinsky Foto: Klaus Bo Christensen
11. sep. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Den seneste tid er det væltet frem med historier om, hvordan kvinder i mediebranchen har oplevet sexisme og seksuel chikane. I går skrev over 700 mediekvinder under på, at sexisme i mediebranchen findes og er et problem:

"Dem, der mener, at denne sexistiske kultur ikke længere eksisterer, tager fejl. Hverdagssexismen findes stadig blandt nogle mænd i mediebranchen, men også i andre brancher og på andre typer af arbejdspladser. Mange tænker desværre stadig, at “sådan er det bare” - og det er dén kultur, hvor sexistiske bemærkninger ikke for alvor bliver set som et problem, vi vil gøre op med. Du har ret, Sofie Linde. Vi skal turde tale højt om den sexisme, der finder sted, så vi kan finde ud af, hvordan vi kommer den til livs," stod der blandt andet i brevet.

LÆS OGSÅ: 701 kvindelige kollegaer takker Sofie Linde i rørende brev: "Du har ret. Vi oplevede det også"

Nu er brevet nået frem til tv-værten, som på Instagram takker mediekvinderne for at stå ved siden af hende:

" Jeg har her til aften læst jeres brev. Tak ♥️ Tak for at tage mig i hånden ♥️♥️," skriver hun bl.a. i opslaget og understreger, at sexisme ikke kun er et problem i mediebranchen, men i alle brancher:

"Vi er mange der har oplevet det. Og vi er mange, der stadig oplever det. Og vi siger NEJ! - Ikke bare i mediebranchen - men i alle brancher! ♥️ Vi har ret!"

Har DU oplevet sexisme på jobbet?

ALT.dk sætter i den kommende tid fokus på problemet med sexisme og seksuel chikane generelt på alle landets arbejdspladser. Fordi #sexismefindes.

Vores ønske er at fjerne ansvar og skyld fra den, krænkelserne går ud over, og i stedet sætte fokus på konkrete løsninger, der kan gøre arbejdspladserne endnu mere trygge. Og ikke mindst blive klogere på krænkernes adfærd: Hvorfor gør de det? Hvordan kan de stoppes? Og vi har brug for din hjælp!

Send os din personlige oplevelse med sexchikane eller sexisme i bredere forstand på arbejdspladsen. Eller hvis du er en af dem, der har krænket andre.

Fortæl kort, hvad du – mand som kvinde – har oplevet, og send det til tip@alt.dk og skriv 'sexisme’ i emnefeltet. Vi samler alle oplevelserne i en stor artikel med vidnesbyrd på ALT.dk.

Oplevelserne har ingen udløbsdato, og du vælger selv, om du vil være anonym, oplyse dit fornavn eller dit fulde navn. Redaktionen skal dog være bekendt med din fulde identitet. Vi nævner ikke den konkrete arbejdsplads.

Anbefalet til dig