Stjernen fra TV 2s Badehotellet om sin svære kamp: "En kæmpe, tung sten lå på mit bryst"

Foto: Mew Hele Danmark kender Ulla Vejby, som den søde, naive stuepige Edith i serien Badehotellet (makeup: Maria Wahlin).

Stjernen fra TV 2s Badehotellet om sin svære kamp: "En kæmpe, tung sten lå på mit bryst"

”Jeg skulle lære at passe på mig selv,” lyder det fra skuespiller Ulla Vejby, der var nødt til at søge professionel hjælp på grund af en krise, da hun var ved at være færdiguddannet.

En kæmpe, tung sten, der lå og pressede ned på hendes bryst.

Mens skuespilleren Ulla Vejby endnu gik på sin drømmeuddannelse, kunne hun pludselig kunne mærke, at noget var helt galt. Hun fik det mere og mere dårligt, mens en krise voksede i det indre.

Det var en krise, som hun ikke selv kunne håndtere, og som hun måtte søge hjælp til at komme igennem. For livet har lært hende, at det kan indimellem være nødvendigt.

Normalt kender vi hende som den søde, naive stuepige Edith på Badehotellet i tv-serien af samme navn. Men i denne uges Hendes Verden kan du møde skuespilleren bag rollen, Ulla Vejby, der fortæller om at lide af angst – og vigtigheden af at opsøge professionel hjælp.

– Da jeg var ved at være færdig på skuespillerskolen, kæmpede jeg i en periode med angst. Jeg havde det, som om en kæmpe, tung sten lå på mit bryst, især når jeg nærmede mig skolen og teatret. Da var det godt at gå hos en psykolog, som hjalp mig med at finde ud af, hvad det handlede om, fortæller hun åbent til Hendes Verden om den svære tid.

– En af grundene var, at min skuespillerdrøm nu for alvor skulle stå sin prøve, og jeg var bange for, om jeg kunne få det til at fungere. En anden var, at jeg under skuespilleruddannelsen havde rodet meget rundt inde i mig selv og tit havde følt mig presset til at kaste mig ud på dybt vand. Det er godt at kunne, men jeg skulle lære at passe på mig selv samtidig og kende mine grænser bedre, tage mig selv i hånden så at sige, lyder det i dag fra den populære skuespiller, som i dag har det godt.

I interviewet fortæller hun også om, hvordan hun som nyuddannet, ukendt skuespiller landede rollen i TV 2s successerie, hvordan det kom bag på hende, da hun mødte sit livs kærlighed - og om at blive mor og kede sig på barsel.

LÆS MEGET MERE i HENDES VERDEN, SOM ER PÅ GADEN MANDAG 28. MAJ.

Om Ulla Vejby, 33 år

  • Hun er vokset op på familiens gård i Klovborg lidt uden for Horsens.
  • Privat er hun gift med Michael, der er skolelærer. De bor i Kokkedal med deres to døtre: Ida, født 31. december sidste år, og Marie på fire år.
  • Hun kom ind på teaterskolen i Aarhus ved fjerde forsøg og blev færdiguddannet i 2012.
  • I 2013 dukkede hun første gang op i TV2-serien Badehotellet som stuepigen Edith, der efterhånden er kommet til at fylde mere og mere i historien om personale og gæster på det gamle hotel.


Ulla Vejby i gennembrudsrollen som den søde, naive stuepige Edith på Badehotellet i serien af sammen navn. (Foto: Mike Kollöffel, TV 2 presse)

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Serier og Angst