Felix Smith: ”Jeg snorker, Marie snorker – vi vil egentligt helst sove hver for sig”
SPONSORERET indhold

Felix Smith: ”Jeg snorker, Marie snorker – vi vil egentligt helst sove hver for sig”

Samsovning med ungerne og et anneks i haven til far – det er nogle af de løsninger, TV-værten Felix Smith trækker på, for at få familielivet til at fungere. Det fortæller han om i Vores Børns podcast Fårking Far.

Af:: Mette Hovmand-Stilling og Mattias Hundebøll Foto: Presse
25. jun. 2019 | Børn | Vores Børn

Hjemme hos Felix Smith har de to soveværelser. I det ene soveværelse står der en dobbeltseng, og i det andet står der en enkeltseng og en dobbeltseng. Her skiftes Felix og hans kone, Marie, til at sove med de to drenge, Theodor på 10 og Arthur på 5 år, på det ene værelse, mens den anden voksne sover alene i det andet værelse i en dobbeltseng. Og så sover de voksne naturligvis også sammen engang imellem.

- For os fungerer det fint. Jeg snorker og Marie snorker og i virkeligheden tror jeg, at vi begge helst ville sove alene i hvert vores soveværelse, erkender Felix Smith over for Vores Børn.    

Han har altid været realist, og det har hans kone heldigvis også. Det er en af årsagerne til, at de stadig lever sammen efter 13 år, mener han, for drømme er fine, men hverdagen skal fungere og skuffelserne skal man helst navigere uden om. 

- Det er klart, at hvis man forestiller sig, at man skal gå i seng kl. 22 hver aften og sove ved siden af hinanden og stå op og være lykkelige forældre og koge æg til sine børn… jeg kan godt se tanken om, at det kunne være rigtig fint og flot, men for mig er det enormt urealistisk at leve på den måde og det kan kun ende i, at nogen bliver skuffede. Enten dig, eller din kone. Eller børnene, siger han til Mattias Hundebøll, der er vært i Fårking Far.

Fars anneks på 15 m2

For mens Felix arbejder mest og bedst om aftenen, arbejder Marie, som er kok, i en børnehave om morgenen. Derfor har de måtte finde nogle særlige mønstre for deres familie. Før boede i de i en kolonihave på 50 m2, så kom de to drenge til, og nu har de skaleret op til 80 m2 på to etager. Og så er der annekset på 15 m2 i haven – eller Fars hus med brændeovn, seng og fjernsyn. Det er her, han forbereder sig og her han sover, når han kommer sent hjem fra arbejde om aftenen, og ikke vil vække resten af huset, der allerede er gået i seng.

- Det har ikke kun været vigtigt for mig, det har også været vigtigt for Marie, at jeg havde mit eget, for vi bor ikke i et særligt stort hus, jeg arbejder rigtig tit om aftenen. Det har bare været nemmere, at jeg kan gå derover, for så kan børnene få lov at larme her. Når man bor på 80 m2, som vi gør, så kan man høre alting, siger han til Vores Børn.

Fordi, det er Felix, der er mindst hjemme og ham børnene ser mindst i hverdagen, har han gjort det til en tradition at tage en drengetur med den ældste søn, en uges tid en gang om året – i år skal den yngste med, og så bliver der tanket op på drengekontoen.

- Det er altid ind med nogle tasker bag i en bil, og så kører vi ud i det blå. Så kører vi til Frankrig eller Schweitz eller ned igennem Europa og bare hygger os, uden at der er nogle damer med. Hvor vi hører det musik vi vil og spiser det dårlige autobahnmad, vi har lyst til. Det er ikke, fordi vi opfinder den dybe tallerken, vi prioriterer bare at en uge om året.

Hør hele podcasten her

Anbefalet til dig