Tina Müller om donorbarn

Foto: Henrik Bjerg Sportsvært Tina Müller droppede planerne om at få et donorbarn, da hun for alvor mærkede efter og granskede sin egen opvækst, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Tina Müller droppede planer om donorbarn: ”Skulle jeg sætte et barn i verden og give al den bagage videre?”

De seneste år har budt på store spørgsmål for den 41-årige sportsvært Tina Müller. Ét af dem har været, om hun skulle få et barn alene eller ej.

Hvad gør man, når man altid har forestillet sig et liv med børn, men pludselig befinder sig et sted i tilværelsen, hvor man for alvor mærker det biologiske ur tikke og ikke har en kæreste?

For sportsvært Tina Müller var det oplagte svar at få et donorbarn. Det fortæller hun om i et større interview i denne uges Hendes Verden:

- Jeg havde ingen kæreste, så hvis jeg skulle have et barn, var det et donorbarn. Jeg brugte lang tid på at tænke over det og havde mange samtaler med mine nærmeste. Jeg var så langt i processen, at jeg havde valgt donor. Det er ligesom at vælge slik i en slikbutik. Du sidder ved din computer og vælger øjenfarve, højde og hårfarve. Det var både enormt følsomt og føltes samtidig rigtigt. Da DR Sporten flyttede til Aarhus – og mig med – skulle jeg starte helt forfra. Den nye klinik i Aarhus skubbede hårdt på og gav mig et kanylesæt med hjem, som jeg kunne stikke mig med hormoner. Jeg tænkte mig om en gang til og vendte og drejede alt med veninderne, siger tv-værten blandt andet i interviewet.

Vrede og frustrationer i bagagen

De mange samtaler og mærken efter skulle vise sig at få afgørende betydning for hendes endelige beslutning. Tina Müller er nemlig vokset op uden sin far og ved om nogen, hvilke frustrationer der kan følge med, når man ikke har kontakt til en biologisk forælder.

Og det var ultimativt den erkendelse, der fik hende på andre tanker, fortæller hun:

- Jeg havde altid forestillet mig et liv med børn, men pludselig stod jeg i en situation, hvor det på grund af min alder var nu eller aldrig. Samtidig mødte jeg i den periode min far for første gang. Det gik op for mig, hvor meget jeg havde knoklet med tanker, beskyldninger og vrede mod ham. Skulle jeg sætte et barn i verden og give al den bagage videre? Jeg havde selv valget, om jeg ville møde min far, men det valg ville mit donorbarn jo aldrig få. Så droppede jeg at få et barn. Jeg vil hellere stå ved, hvem jeg er og blive lykkelig, selv om jeg ikke er blevet mor.

Læs hele interviewet med Tina Müller her, hvor hun fortæller om nogle af de sværeste beslutninger i hendes liv; om endelig at tage kontakt til en far, man aldrig har kendt, og om at lære at leve i nuet i stedet for konstant at jagte det næste mål.

Tina Müller, 41 år

  • Vært på DR Sporten. Har senest dækket VM i herrehåndbold i Danmark og været vært på Sportsgalla 2018. Desuden vært på tv-programmet Madmagasinet.
  • Tidligere reporter på Viasat Sport, indtil hun i 2007 var med til at starte TV2 Sport op, hvor hun begyndte som vært.

Kilde: Hendes Verden

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Donorbørn

610x200_woordy_knap2.jpeg