Test af babyalarm
SPONSORERET indhold

Vi tester: Babyalarm

Det vigtigste er, at babyalarmen giver lyd, når din baby gør. Andre funktioner kan være rare, men unødvendige. Læs mødregruppens test af babyalarmer.

Af:: Sarah Galán Foto: Sofie Winther Askgaard
16. dec. 2016 | Børn | Vores Børn

Sover dit barn lur i sin barnevogn eller i en seng bag lukkede døre? Det er et af de spørgsmål, du skal tænke over, når du skal finde den helt rigtige babyalarm, fortæller Elisabeth Rahn Sørensen, der er salgsassistent i Kære Børn Slagelse og har 10 års erfaring med vejledning i babyudstyr.

– Hvis alarmen fortrinsvis skal bruges, når dit barn sover i barnevogn, skal den kunne ligge i nærheden af barnets krop. Her kan det anbefales at gå efter en model, som er lille, siger hun.

LÆS OGSÅ: Alternativ metode lover forældre mere søvn

Hvis du bekymrer dig om stråling, så kan du eventuelt kigge på emballagen efter de modeller, der skilter med ekstra lav stråling, siger Elisabeth Rahn Sørensen. Hun understreger dog, at det ikke betyder, at andre modeller er farlige.

– Alle produkter er blevet gennemtestet og kontrolleret, inden de kommer på markedet, og ingen af dem er farlige for børn. Skal du bruge alarmen indendørs, for eksempel i børneværelset, kan du sagtens bruge en model med en større babyenhed, som du kan sætte på en kommode eller lignende, siger hun.

Når dit lille pus snorkbobler i barnevognen eller i et andet værelse, skal du selvfølgelig kunne stole på, at alarmen giver lyd fra sig, når din baby gør det.

LÆS OGSÅ: Sådan får du mere søvn, mor

– Mange forældre føler sig mest trygge ved en alarm med genopladelige batterier i begge enheder. Så ved de, at enhederne er klar til at sende, når de er ladet op, siger salgsassistenten.

Tryghed og rækkevidde

Alarmens rækkevidde er en anden vigtig faktor, og her spiller det ind, om I bor i etageejendom eller hus, siger Elisabeth Rahn Sørensen:– Du skal regne med, at alarmens angivne rækkevidde er i fri luft, og den rækker kortere, hvis den skal gennem mure. Hvis du bor højt oppe i en lejlighed eller i et stort hus med tykke vægge, er det en god ide at vælge en alarm med lang rækkevidde. Nogle alarmer rækker helt op til 600 meter, men skal dit barn sove lige udenfor på altanen eller i haven, er 200 meter helt fint, siger hun.Det er også en god ide med en alarm, som advarer dig, hvis du er uden for rækkevidde, eller hvis forbindelsen svigter. Og så er det smart, hvis den har vibrationsfunktion, for så kan du mærke og se, om der sker noget hos din baby, selvom der måske er mange andre lyde, hvor du opholder dig, siger Elisabeth Rahn Sørensen.Endelig er en temperaturføler også et hit, så du kan blive advaret, hvis der bliver for varmt hos barnet. Funktioner som talk-back, kamera og musik er fine, men for mange er de unødvendige.

Kun for voksenfingre

Nysgerrighed og små pilfingre er en naturlig del af børns udvikling, og derfor er det en god ide at placere babyalarmen, så barnet ikke kan nå den. Vælg også en alarm uden knapper eller andet, der kan pilles af og puttes i munden, hvis barnet skulle få fat i alarmen, fortæller Lone Hansen, der er kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

Vær også opmærksom på sikkerheden, når du lader alarmen op. Tjek, at der ikke er synlige skader på opladerens stik og ledning, og lad op om dagen, hvor du kan holde øje med den.

– Babyalarmen må ikke ligge under dynen eller på et brandbart underlag og lade op, for hvis der opstår fejl i produktet, kan der være brandfare, siger Lone Hansen. 

LÆS OGSÅ: Før i tiden sov man bare

LÆS OGSÅ: 5 udfordringer ved søvn – sådan gør du

LÆS OGSÅ: Et “besværligt” barn: “Om natten vågner han så hyppigt, at jeg er stoppet med at se på uret"