Anne Mette Trolle
SPONSORERET indhold

Her får du de smukkeste buketter i Københavns-området

København blomstrer i disse år, hvor nye blomsterbutikker står i fuldt flor som på en sommerdag. Vi har stukket hovedet ind hos blomsterkunstneren Anne-Mette Trolle, der har en baggrund i modebranchen, åbnede Blooming Copenhagen i 2017 og har sin helt egen kreative og originale tilgang til sit nye håndværk. Hendes buketter skal stikke ud.

Af: Sofie Brünner Foto: Enok Holsegaard
21. jul. 2019 | Bolig | Eurowoman

Du er uddannet designer. Hvorfor åbnede du en blomsterbutik?

– Jeg syntes, der manglede et sted, hvor du kan få en anderledes buket med særprægede grene, planter og blomster. Jeg er ikke uddannet florist, men beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole og har overvejet at tage et klassisk blomsterbinderkursus. Men jeg er efterhånden kommet til den konklusion, at det vil begrænse mig mere, end det vil gavne. Jeg har fundet min egen vej og trives med det. Florist eller designer – det er kun materialet, vi har til forskel.

Blooming Copenhagen
Bloomingcopenhagen.dk har både butik i København og Hellerup. Foto: Enok Holsegaard.

Hvor stammer din kærlighed til blomster fra?

– Blomster er sanselige. De skaber følelser og vækker personlige og forskellige minder hos os alle. Jeg er den yngste i en søskendeflok på fem, og min mor var en flittig havedyrker og gik hjemme med mig, til jeg startede i 1. klasse. Så jeg tøffede i hælene på og fik en basal botanisk viden fra hende.

Hvad inspirerer dig?

– Modsætninger. Det mørke mod det lyse, det grove mod det fine og det maskuline mod det feminine. Der skal helst være et eller andet, der stikker af og giver karakter. Den måde en gren snor sig og vokser organisk, uorganiseret og asymmetrisk på, fascinerer mig. Jeg finder min grundinspiration i naturen og dens farver.

Anbefalet til dig