Anni og Keld sommerhus sommerhuslife
SPONSORERET indhold

”Det lille grønne sommerhus ved Vesterhavet vækker minder tilbage til min barndom”

Som barn camperede Anni på grunden, hvor hendes og familiens lille grønne sommerhus ligger i dag. Huset, der er gået i arv gennem generationer, emmer af ægte romantisk sommerhusstemning og vækker hyggelige minder fra barndommen.

Af: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Privat
15. jul. 2022 | Bolig | ALT.dk

I en frodig have med høje nåletræer og vild beplantning ligger et lille lysegrønt træhus, og for Anni, der sammen med sin mand ejer sommerhuset, har huset en helt særlig plads i hendes hjerte.

”Sommerhuset og hele egnen betyder rigtig meget for mig. Min far er født og opvokset her, og mine forældre købte grunden, inden jeg blev født. Som barn kan jeg huske, at vi camperede på grunden i et villatelt en gang imellem om sommeren, inden huset blev bygget. Så jeg er kommet her hele mit liv”.

Sommerhuset, der bliver brugt i alle ferier, helligdage og så mange weekender som muligt, er et fristed for hele familien. Her de nyder naturen og stilheden, og da huset hverken har fjernsyn eller WI-Fi giver det masser af muligheder for at koble af og tilbringe tid sammen.

Kom med når vi kigger indenfor hos @sommerhus_life

Kan I fortælle os lidt om, hvem I er?

Mit navn er Anni og jeg er 53 år. Jeg er gift med Keld, 45 og sammen har vi tre børn. To døtre på henholdsvis 13 og 18 år og en søn på 24 år, som er flyttet hjemmefra. Jeg er uddannet lægesekretær, og min mand er hørespecialist. De sidste 4,5 år har vi været selvstændige og ejer i dag to høreklinikker, som vi driver sammen. Vi bor i et parcelhus lidt uden for Aalborg, og så er vi ejere af et 64 m2 grønt sommerhus ved Vesterhavet, som vi elsker at bruge.

Hvornår købte I sommerhuset?

Sommerhuset er et 2. generationssommerhus, som min far byggede i 1983/84. Vi overtog sommerhuset i juni 2020. Sommerhuset og hele egnen betyder rigtig meget for mig, og jeg er kommet her hele mit liv. Min far er født og opvokset her, og mine forældre købte grunden, inden jeg blev født. Som barn kan jeg huske, at vi camperede på grunden i et villatelt en gang imellem om sommeren, inden huset blev bygget.

Entre_1.jpg
Den lille entré har hele fire døre, så er der ikke meget vægplads, men nogle hjemmelavede knagerækker og skoreol giver lidt mere opbevaringsplads.

Hvorfor købte I et sommerhus?

Både min mand, vores børn og jeg elsker området og sommerhuslivet, og vi har altid holdt sommerhusferier. Selv vores hund elsker det. Hun begynder at blive urolig og pibe, så snart vi drejer ind ad grusvejen til sommerhuset. Det er fantastisk at have et fristed, hvor vi kan slappe af. Et sted, hvor vi kan koble af, være sammen, komme lidt væk fra hverdagen - og nyde naturen og stilheden.

Stue
Parrets stil er let og lys med bambusmøbler, retro-ting, og pynt fra skov og strand.

Hvor ofte bruger I det?

Vi bruger sommerhuset i alle vores ferier, helligdage og så mange weekender som muligt. Det vil i praksis sige, at vi er her ca. hver anden weekend. Da det er bygget til brug om sommeren og derfor ikke er så godt isoleret, bruger vi det ikke om vinteren, når det er koldt.

Vitrineskab
Det gamle vitrine skab er fra 80'erne og er malet med grå kalkmaling. For at bestykke skabet har det til sidst fået en mat lak.

Beskriv jeres stil

Overordnet er stilen let og lys, og egentlig meget ”sommerhusagtig” med bambusmøbler, retro-ting, og pynt fra skov og strand. Jeg går ikke efter en bestemt stil. Stilen er ”alt hvad hjertet begærer”, og det er vigtigt for mig, at her er ting, som jeg er glad for, og som skaber sjæl i indretningen. Stort set alt i sommerhuset er arvestykker eller genbrugsfund og kun ganske få ting, har vi købt fra nyt. Jeg kan godt lide at bruge gamle ting på nye måder. Fx. har jeg sat sider fra min fars gamle botanikbog i rammer, og træet fra et gammelt arvet karlekammerskab, har vi lavet om til knagerækker.

Sovevaerelse_1.jpg
Skabene i soveværelset er bygget for 38 år siden af Annis far og svoger. 

Hvad har I ændret?

Alle lofter og vægge er blevet malet, og gulvene er slebet. Vi har også fået et nyt køkken, da det gamle efterhånden trængte til en opdatering. Det oprindelige køkken var 38 år gammelt og snedkereret af min far og svoger specielt til huset, så ikke to skabe havde samme mål. Det var et virkelig hyggeligt køkken med en rigtig fin sommerhusstemning, men en vandskade gjorde desværre, at vi måtte udskifte et skab, og det endte med, at vi i stedet købte et helt nyt køkken. Det var da lidt vemodigt at pille det gamle køkken ned, men vi er blevet rigtig glade for det nye.

Sovevaerelse_2.jpg
I soveværelset har de hængt en lille minikommode fra IKEA op. Den er perfekt til solbriller, smykker osv.

Hvad er dit yndlingsrum?

Det er vores uderum, nærmere bestemt vores to overdækkede terrasser. Her elsker vi at sidde og spise eller bare hygge morgen, middag og aften. Den ene terrasse har loft til kip, der gør, at man kan se både de høje træer samt solen om dagen og månen og stjernerne om aftenen. Jeg har pyntet og indrettet terrasserne med planter, tæpper, lanterner og lyskæder. Det giver en hyggelig stemning, og om aftenen kan vi også nyde lysene inde fra stuen.

Terrasse_2.jpg
Anni har pyntet og indrettet terrasserne med planter, tæpper, lanterner og lyskæder.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

Sommerhuset er fyldt med arvestykker, og mange af tingene ville slet ikke passe ind derhjemme, men i sommerhuset pynter de og skaber stemning. Stilen i sommerhuset er også mere romantisk, og jeg har mange flere nips end i vores hus. Det er vigtigt for os, at der er forskellige indretningsstile hjemme og i sommerhuset, for det bidrager endnu mere til følelsen af at ”komme væk hjemmefra”. Desuden har vi hverken TV eller Wi-Fi i sommerhuset, og der er rigtig dårlig dataforbindelse. Det gør, at vi kobler helt af.

Teenagevaerelse_1.jpg
Datterens sommerhusværelse er malet med farven Pale Linden fra Jotun. De stribede puder er fra Jysk.

Hvad er jeres bedste investering?

Det er vores nye køkken, hvor vi som noget nyt, har fået en opvaskemaskine. Den er skøn at have, og specielt børnene er vist glade for den. Det var nemlig dem, som havde opvasketjansen tidligere.

Koekken_1.jpg
Deres beste investering er det nye køkken fra IKEA.

Hvilke tre ting betyder mest?

  1. Alle vores arvestykker. Jeg ELSKER dem og nyder at bruge dem, og så sender jeg en kærlig tanke til de familiemedlemmer, som vi har arvet tingene fra. Jeg synes, at det er fantastisk at have ting, der har en historie. Det giver sjæl i indretningen, tingene får et nyt liv, og historien fortsætter hos os.
  2. At det er min far, som har bygget sommerhuset. Hele området betyder meget for mig, og min søster og svoger har sommerhus 1,5 km fra os. Jeg kan slet ikke forestille mig at have sommerhus andre steder.
  3. At det er er roligt område. Her er ikke mange turister, så man kan f.eks. være ugeneret på stranden. Og så er naturen dejlig. Vi har både strand og skov få hundrede meter fra huset.

Er der et særligt køb, I drømmer om til sommerboligen?

Brusenichen er meget lille, så jeg drømmer om en større – og en vaskemaskine – men det kræver dog en tilbygning at gøre badeværelset større. Vi ønsker og også en ny træterrasse. Faktisk har jeg en hel liste med ønsker til forbedringer, men vi tager tingene stille og roligt og i eget tempo. Vi når det, vi når…

Badevaerelse_1.jpg
 Badeværelset skal moderniseres på et tidspunkt, men indtil da har de frisket det op med maling.

Når jeg træder ind i mit sommerhus, så …

…smiler jeg og tænker ”hvor er her dejligt - tænk at det er vores”. Og så føler jeg mig dybt taknemmelig. Bagefter går jeg i gang med at sætte lanterner og nye blomster frem på terrasserne, mens resten af familien tømmer bilen. Sådan er det hver gang, vi ankommer. Vi kommer ned i et helt andet gear og slapper af på en anden måde. Vi har tit talt om, at vi ikke har den samme ”luksus” i sommerhuset som derhjemme. Der er hverken gulvvarme, uendeligt varmt vand, mange m2, vaskemaskine, tørretumbler, mikroovn, TV eller Wifi, men alligevel er det fantastisk at være her.

Mine 3 bedste tips til området

  1. Et besøg på Bulbjerg - Jyllands eneste fuglefjeld. Det er en 47 meter høj klippe, hvor man kan se mågearten Riden bygge reder på klippekanterne. Fra toppen af Bulbjerg er der er en helt fantastisk udsigt over det flotte naturområde og Jammerbugten.
  2. Et besøg på den store skovlegeplads en god ide, hvis man har børn. I klitplantagen er der også en rigtig flot og stor naturlegeplads.
  3. At se de blå fiskekuttere blive trukket op på stranden af den store bulldozer. I Fiskehuset kan man købe friskfangede fisk til at tage med hjem, eller man kan købe fiskeretter, som kan spises ved borde på stranden. Særligt rødspætterne er vi vilde med - de smager simpelt hen fantastisk.
Bulbjerg
 Bulbjerg er Jyllands eneste fuglefjeld.

Følg @sommerhus_life her: