Deltagere Danmarks næste klassiker 2022
SPONSORERET indhold

Mød deltagerne fra ’Danmarks næste klassiker’ 2022

Mød årets fem deltagere – og deres Instagramprofiler – her.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Nicolai Skov
04. jan. 2022 | Bolig | ALT.dk

Nu kan du igen følge nogle af landets mest talentfulde møbeldesignere dyste om at skabe et ikonisk møbel fra bunden, når DR1 sender 3. sæson af ’Danmarks næste klassiker’.

Fem nye, dygtige designere kæmper nemlig om titlen som årets vinder af programrækken.

Præcis som i de foregående sæsoner skal deltagerne i år prøve kræfter med skabelsen af flere forskellige typer af møbler.

Hver uge følger vi som seere med, når de dyster i en ny kategori, hvor de skal skabe et møbel på rekordtid. I år skal der blandt andet skabes en sovesofa til et lille rum, en skammel, en lænestol, et hjemmekontor og en lampe. Og så er der som noget nyt også en kategori, som endnu blot er betegnet som "overraskelse".

Dommerne kårer hver uge en vinder inden for én kategori, men først i det sidste og sjette program afsløres den samlede vinder - og vedkommendes vindermøbel fra et af de seks afsnit - som løber med æren. 

Men hvem er årets fem dygtige deltagere? Dem kan du læse mere om herunder.

Se ’Danmarks næste klassiker’ på DR1 hver tirsdag kl. 20:00 og på DR.dk HER.

Vært Mette Bluhme Rieck med dommerne Louise Campbell og Kasper Salto, 
Vært Mette Bluhme Rieck med dommerne Louise Campbell og Kasper Salto, 

Her kan du møde de fem deltagere:

Martin Egede Colberg (50 år)

Martin Egede Colberg Danmarks næste klassiker 2022.

Martin Egede Colberg kalder sig selv som ”autodidakt møbelmand”. Han er ikke snedker, men ved en masse om håndværk. Han er heller ikke uddannet designer, men har en ”jeg gør det alligevel”-tilgang til faget.

For ham har træet altid været det materiale, som fascinerer ham mest. Træ er besjælet på en helt særlig måde og om man så laver 1000 borde i den samme form, ville ikke to af dem være helt ens. Den tanke finder Martin en skønhed i.

Privat er han gift med Britta, som han startede True North Designs sammen med. Britta er udannet indretningsarkitekt, men står i firmaet for alt det praktiske.

Anders Engholm (39 år)

Anders Engholm Danmarks næste klassiker 2022.

Anders Engholm er uddannet klejnsmed og har siden tilføjet en uddannelse som møbeldesigner på sit CV også. Han er - med egne ord - ikke særlig struktureret i sin arbejdsproces og trives da også bedst i rod og kaos.

Han har rigtig mange idéer, og han har inderst inde et lille, minimalistisk hjerte, som afspejler sig i hans tilgang til design, hvor han ønsker at skabe noget enkelt og ærligt.

Privat har han boet som fastligger på en båd i Aarhus i de seneste fem år med sin kone og deres fælles datter, der kom til verden i 2019.

Eva Fly (33 år)

Eva Fly Danmarks næste klassiker 2022.

Eva Fly er uddannet møbeldesigner fra Kunstakademiets Designskole, og driver tegnestuen Bly Studio med kollegaen Anne Brandhøj. Hun ser sin grundighed som sin store force, hvor hun arbejder ned til allermindste detalje og vil være helt sikker på, at det er den rigtige løsning, hun går med. Det er samtidig også dét, hun ser som sin svaghed, fordi man som designer også skal kunne beslutte sig.

Hun har en enkel, grafisk stil og er til douch, stilsikre farver. Hun elsker træ og tekstiler, og hendes møbler har en enkelhed og ro over sig.

Privat er hun gift med Michael, og sammen har de datteren Ellinor på 3 år.

Mette Bentzen (43 år)

Mette Bentzen Danmarks næste klassiker 2022.

Mette Bentzen er uddannet maskinsnedker. Hun har i 11 år arbejdet tæt sammen med Lasse Kristensen, som hun også danner par med i privaten. Sammen driver de i dag designvirksomheden Egeværk i Helsingør. Mette er oftest den, der får de indledende idéer, og sammen udvikler de det endelige værk.

Når det gælder design, brænder hun for, at man holder fast i de impulsive idéer, og at man har modet til at give slip på det konventionelle og går efter det ekstreme. Hun er skulpturel i sin stil og får inspiration fra blandt andet naturen.

Privat har hun og Lasse sammen datteren, Lilly, på ni år.

Mathias Falkenstrøm (24 år)

Mathias Falkenstrøm Danmarks næste klassiker 2022.

Mathias Falkenstrøm er lige blevet færdig med sin bachelor som møbeldesigner på Kunstakademiets Designskole. Han har sideløbende også arbejdet med materialeudvikling for designvirksomheden Mater.

Selvom han stadig er ny i branchen, er han ambitiøs og målrettet og drømmer om at skabe noget nyt og noget, der giver mening i forhold til den verden, vi lever i, og som vi kan give videre til kommende generationer.

I sin tilgang til design har han fokus på bæredygtighed og selvopfundne materialer.

VINDERE

Afsnit 1: Sofa

Vinder: Anders Engholm

Afsnit 2: Skammel
Vinder: Eva Fly

Afsnit 3: Overraskelse

Vinder: Anders Engholm

Afsnit 4: Lampe
Vinder: Eva Fly

Afsnit 5: Hjemmekontor
Vinder: Mette Bentzen

Afsnit 6: Lænestol
Vinder: Eva Fly

DANMARKS NÆSTE KLASSIKER 2022

Tillykke til Anders Engholm, hvis stol, Aveny-T stolen, blev kåret til 'Danmarks næste klassiker'.