Diana Mwabala bolig instagram
Foto: Diana Mwabala

Ugens instagram-bolig

En væg-til-væg reol i stuen? Denne boligblogger har lavet sin egen for 290 kroner – og det tog én dag

Da hun ankom til landet, vidste hun med det samme, at her hører hun til designmæssigt. Diana Mwabala Naumann elsker den danske boligstil – og så laver hun skønne DIY-løsninger til hjemmet, som hun inspirerer andre med på Instagram.

Idéen til familiens væg-til-væg reol i stuen kom til hende midt om natten.

For hvorfor ikke lave en smallere reol end den slags, som man kan normalt køber sig til, og så male den i samme farve som resten af rummet?

Sådan tænker Diana Mwabala Naumann ofte, når hun finder på løsninger til sit hjem: De skal være stilfulde, børnevenlige, have en praktisk funktion – og så behøver de langt fra at koste en bondegård.

På Instagram deler hun ud af sin store passion for boligindretning, og selvom hun oprindeligt kommer fra Rumænien, er det kærligheden til dansk design og æstetik, som fylder i det smukke hjem.

Mød kvinden bag Instagram-profilen @diana.mwabala her:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Diana Mwabala Naumann, jeg er 25 år og kommer oprindeligt fra Rumænien. I 2013 flyttede jeg til Danmark for at læse på universitet. To uger efter mødte jeg min mand, som er fra Zambia, og sammen har vi i dag vores skønne datter på 1,5 år. Jeg skal snart starte på min kandidatuddannelse, men i mellemtiden er jeg jobsøgende indenfor design og markedsføring – gerne kombineret med min største passion: boligindretning.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Siden jeg var barn, har jeg været vild med at tegne. Jeg startede altid med en firkant, bagefter kom der flere og flere linjer på, og til sidst havde jeg altid tegnet fx en seng eller en reol – eller en seng med indbygget skrivebord til børn. Jeg elskede simpelthen at tegne møbler, og jeg glædede mig SÅ meget at flytte hjemmefra, blive gift og få mit eget hjem, som jeg kunne indrette, ligesom jeg havde lyst til.

Jeg begyndte at dele billeder af min boligindretning på Instagram, da vi flyttede i vores nuværende lejlighed. Det er en gammel lejebolig, som skal rives ned og renoveres, når vi en dag flytter herfra, og derfor har vi fået lov til at gøre lige, hvad vi har lyst til i den. Jeg har masser af ideer, og min mand er så dygtig til at gøre dem virkelige. Vi har selv lavet en stor del af vores møbler, da det er hyggeligt og sjovt at bruge tid på sammen, og så sparer vi en del penge.

I stuen har Diana bygget en hyggelig siddekrog. Sofabord fra MAKE Nordic, ryghynder fra ABA - Design & Living og tæppe fra Hausholmliving.
I stuen har Diana bygget en hyggelig siddekrog. Sofabord fra MAKE Nordic, ryghynder fra ABA - Design & Living og tæppe fra Hausholmliving.

Beskriv din stil?

Min stil er stadig under udvikling, men jeg synes, at ’mid-century’-stilen passer bedst til mig. Jeg kan godt lide renheden og lyset i den skandinaviske stil med træmøbler og klare geometriske linjer.

Funktionalitet er også vigtigt, og jeg starter altid med at løse en udfordring. Det skal både være praktisk og smukt. Jeg kombinerer det gamle med det moderne, genbrug med nyt og en masse DIY-projekter.

Det vigtigste for mig er at indrette hyggeligt og med min datter i tankerne – der skal være plads til hende i hvert rum. Jeg håber, at man kan se vores personligheder, værdier og kreativitet, når man træder ind i vores hjem. At der er plads til fællesskab og gæster, til leg og rod.

Hvad bliver du inspireret af?

Dansk design generelt inspirerer mig hver eneste dag – restauranter, institutioner, bygninger. Der er bare noget særligt og smukt over dansk design. Stilen i mit hjemland er helt anderledes, og jeg kunne mærke det med det samme, da jeg ankom: At her hører jeg til designmæssigt, og her kan jeg blive forstået. 

Plakat.jpg

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Udover en ny sofa, så drømmer jeg om spisebordsstole, gerne en dansk klassiker. Og så drømmer jeg også om et par lamper, bl.a. en lampe fra skønne @schneid_studio til spisestuen, da jeg er helt vild med deres fine, rene stil.

Loftlampe Sinnerlig fra IKEA og sofabord fra MAKE Nordic.
Loftlampe Sinnerlig fra IKEA og sofabord fra MAKE Nordic.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er tæppet fra Ferm Living under spisebordet, og så nipser jeg tit forskellige små ting fra genbrug. Her er det seneste fund en lampeskærm til en gulvlampe.

Dianas seneste køb er dette fine tæppe fra Ferm Living.
Dianas seneste køb er dette fine tæppe fra Ferm Living. Spisebordet har Diana og hendes mand selv lavet - se hvordan på hendes instagram story.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

En skænk af teak, som jeg fandt på DBA. Alt andet omkring den er skiftet ud, men min elskede teak-skænk bliver hos os for evigt.

Skænken af teaktræ skiller Diana's sig aldrig af med.
Skænken af teaktræ skiller Diana's sig aldrig af med.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Lige nu har vi et meget stramt budget, når det gælder indretning. Meget af vores hjem er da også enten et DIY-projekt eller genbrugskøb, men jeg elsker det alligevel, for det behøver ikke være dyrt at indrette sig, som man vil.

Jeg synes, at man bliver endnu mere kreativ, når man ikke har råd til alt, hvad man drømmer om. Men hvis det er noget, som vi ikke selv kan lave - fx en sofa, stol eller lampe - så vil jeg helst spare op og købe noget godt, en klassiker, som kan blive hos os altid.

Lampeskærmen er også et genbrugsfund.
Lampeskærmen er også et genbrugsfund.

Hvad høster flest likes, når du deler det Instagram?

Det er bestemt hyldereolen, som vi har bygget bagved sofaen. Jeg tænker, at det er fordi, at den er lidt anderledes end en almindelig væg-til-væg bogreol. Vi har valgt at lave den lidt smallere end en almindelig bogreol, så den ikke optager så meget plads, men samtidig er der stadig plads til pynt og bøger, og den giver dybde til rummet.

Reol_taet_paa.jpg

Det var en ide, som pludselig kom til mig en nat, da jeg tænkte, hvordan vi kunne drikke vores te i fred, uden at vores datter kunne røre ved den varme kop, haha. Jeg ville gerne have nogle hylder på væggen, som hun ikke kan nå – og hvorfor ikke bare på hele væggen, så det kunne indramme sofaen på en smuk måde? Så det gjorde vi, og det tog kun én dag og kostede 290 kroner.

Reolen tog en dag at bygge og kostede kun 290 kr.
Reolen tog en dag at bygge og kostede kun 290 kr.

Hvad er dit yndlingsrum i boligen?

Vores spisestuen er blevet til mit yndlingsrum, efter vi har renoveret det. Før var farven på væggen mørkegrøn, og vi havde et langt plankebord; nu har vi malet rummet i en lys, cremet gul farve, og så har vi bygget et rundt søjlebord i stedet for. Det har skabt så meget plads! Før optog spisebordet hele rummet, men nu kan min datter løbe frit rundt, uden at jeg skal være bange for, at hun rammer bordets kanter.

Mit andet yndlingsrum er min datters legerum – jeg elsker hendes lille univers af skønne farver, bambusmøbler og farverigt legetøj. Legerummet er faktisk en del af vores køkken, så derfor kunne jeg ikke gå helt amok med farver, som jeg ellers normalt ville gøre. Men det ser alligevel pænt og børnevenligt ud, og jeg elsker at hygge mig med hende her, mens jeg laver mad, og hun laver sin egen "mad” ved sit lille legekøkken.

Miriams fine værelse. Tæppe fra Parcellet.dk, sengehimmel fra Mashroom Kids, vægkunst fra Mado og trælegetøj fra Petit Monde.
Miriams fine værelse. Tæppe fra Parcellet.dk, sengehimmel fra Mashroom Kids, vægkunst fra Mado og trælegetøj fra Petit Monde.
Den smukke udtræksseng er malet i en fin gul farve. Plakat fra Mado.
Den smukke udtræksseng er malet i en fin gul farve. Plakat fra Mado.

Det næste, der skal ske i jeres hjem?

Vores soveværelse er ikke færdigindrettet endnu, her mangler fx et spejl og en kommode. Vores datter samsover med os, og det er megahyggeligt, men når hun en dag er klar til at få sit eget rum, glæder jeg mig til at indrette det.

Jeg har også i lang tid tænkt over at finde plads til familiebilleder, for jeg er altid nervøs for, at mit hjem bliver mere en udstilling end et hjem med minder, og det vil jeg gerne undgå. Så jeg prøver at finde en pæn måde, der passer ind i vores hjem, hvorpå vi kan have familiebilleder.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Hvide vægge – det er jeg ret sikker på faktisk. Det første jeg gjorde, da vi flyttede, var at male spisestuen grøn. Og i dag har vi ikke flere hvide vægge i hjemmet. Det kan jeg bare ikke. Hvis det ikke var for min mand, ville jeg male i flere og vildere farver. Lige nu har jeg malet i beige og brune nuancer, hvilket er et kompromis med ham, og det er da meget skønt, men jeg elsker også en farverig pastel-stil.

Soveværelset, der stadig mangler at blive færdigindrettet.
Soveværelset, der stadig mangler at blive færdigindrettet.

Mine tre favorit-Instagrammere?

Min yndlings boliginstagrammere må være:

@helenehoue

@kristinnaandreasen

@annaceciliep

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Indret med personlighed og med de ting, der gør dig glad – men også med ting, som du bruger til hverdag: Færre ting, nemmere at gøre rent, mere plads til at tænke.
  2. Hvis du skal male en væg, så mal alle fire vægge – jeg synes, at det giver en helt andet stemning og ro.
  3. Tag din tid, når du skal indrette et nyt rum. ”Snak” med rummet. Se, hvordan lyset falder, og tænk over, hvilke behov der er. Det gjorde jeg ikke fra starten af, da vi flyttede, og vi købte bare nogle ”hurtige ting”. Men så fandt jeg ud af, at det slet ikke var min stil, og at det ikke passede til selve lejligheden. Derfor er alt nu skiftet ud, men på den måde endte vi med at bruge flere penge, end hvis jeg havde haft tålmodighed til at finde de rigtige løsninger.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Et grønt tæppe lavet af min bedstemor, som hun gav til mig, da jeg blev gift.

Det grønne tæppe er en bryllupsgave fra Diana's bedstemor.
Det grønne tæppe er en bryllupsgave fra Diana's bedstemor.

Følg selv Diana Mwabala på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk