Helle Müller sommerhus blishytten
SPONSORERET indhold

Sommerhuset var faldefærdigt og ikke særligt kønt, men familien kunne alligevel se potentialet i det

Da Helle og hendes mand købte det fine sommerhus ved Stillinge Strand sammen med hans forældre, så det slet ikke ud, som det gør i dag. Men selvom det var faldefærdigt og ikke særligt kønt, kunne familien alligevel se potentialet i huset og ikke mindst grunden, der havde en størrelse, så der sagtens kunne blive plads til at bygge huset større med tiden.

Af: Hanne Bang Foto: Privat
28. maj. 2022 | Bolig | ALT.dk

Sommerhuset ved Stillinge Strand har undergået en kæmpe forvandling i den tid, hvor familien har ejet det. For der er stort set ikke noget, der ikke er ændret. Der er både lavet nyt køkken og bad, tilføjet en terrasse, en udendørsbruser, et anneks og senest en tilbygning, der har fordoblet husets størrelse. Huset emmer af sommerstemning med lyse farver, og alle møbler og alt interiør har en sjæl og en historie, der giver huset personlighed.

Kom med indenfor i @blishytten her:

Kan du fortælle os lidt om, hvem I er?

Jeg hedder Helle Müller, og er 46 år. Jeg arbejder til daglig som senior marketing-specialist i bilbranchen. Jeg bor i hus i Roskilde sammen med min mand og vores to teenagedrenge. Vores sommerhus ligger ved Stillinge Strand på Vestsjælland.

Helle Müller sommerhus blishytten
Familiens sommerhus ligger ved Stillinge Strand, og der er kun 5 minutters gang til stranden.

Hvornår købte I sommerhuset?

Vi købte sommerhuset tilbage i 2009 sammen med mine svigerforældre. Det var noget faldefærdigt og ikke kønt. Det trængte i den grad til en kærlig hånd, men det havde nogle af de ting, som vi godt kan lide – højt til loftet med store limtræsbjælker, og det havde potentiale til at blive rigtigt godt, og med en stor grund ville det sagtens kunne bygges større med tiden. Beliggenheden er central, og der er under 5 minutters gang til stranden, hvilket også er en vigtig faktor for os.

Helle Müller sommerhus blishytten
Skoreolen i entreen er fra boligcenter.dk

LÆS OGSÅ: Det er Sofies bedste investering til sommerhuset: ”Jeg fandt det på DBA til 400 kroner”

Hvorfor købte I et sommerhus?

Det var både en investering, og så så vi muligheden for at få en lille oase til weekender og ferier. Både min mand og jeg er opvokset på Vestsjælland, så det talte også, at det var tæt på vores familier. Vi kendte området og vidste, at der er en lækker strand og masser af liv med caféer, ishuse og købmand m.m.

Helle Müller sommerhus blishytten
I soveværelset er det tydeligt at se, at Helle er gået efter 'Sommerhus møder badehotel”-stilen.

Hvor ofte bruger I det?

Vi bruger det så ofte som muligt i ferier og weekender – dog mest i sommerhalvåret. De seneste par år har vi fejret jul i sommerhuset. Det har været en helt særlig stemning - så hyggeligt. Særligt i Corona-tiden har sommerhuset været vores åndehul, når vi ikke har kunnet rejse eller komme ud og få kultur- og restaurant-oplevelser.

Helle Müller sommerhus blishytten
Vitrineskabet er et genbrugsfund, som Helle har malet og sat nye greb på.

Beskriv jeres stil

Stilen kan man med rette kalde ”Sommerhus møder badehotel”. For mig skal et sommerhus emme af sommerstemning med lyse farver samt møbler og interiør med sjæl og historie, som giver huset personlighed. Man skal kunne fornemme, at man er tæt på strand og vand. Det kan være via de billeder, der er på væggene eller diverse pynt som muslingeskaller, siv osv. Flere af vores møbler er loppefund, som jeg nøje har udvalgt og upcyclet med maling og greb. De har nok ikke den store værdi for andre end mig – og nogle har længere levetid end andre. Bordlamperne er også loppefund, hvor jeg enten selv har betrukket skærmene med liberty-stof eller købt dem håndlavede.

Helle Müller sommerhus blishytten
Alle lamper i sommerhuset er loppefund med nye håndlavede skærme.

Hvad har I ændret?

Vi har ændret stort set alt, men med udgangspunkt i det gamle hus. Vi lavede nyt køkken og bad i de første år, så fik vi nye vinduer, senere byggede vi et anneks på 20 kvadratmeter, så tilføjede vi en træterrasse og herefter en udendørs brusekabine. I år 20-21 fik vi tegnet og bygget en større tilbygning, der fordoblede husets størrelse. Vi fik ekstra entréplads, endnu et badeværelse, soveværelse og en ekstra stue (”udestuen”) med et kæmpestort glasparti og ovenlysvindue og direkte adgang til terrassen. Og ja, så fik vi lagt nyt tag på hele huset. Man kan sige, at sommerhuset løbende er blevet tilpasset vores behov som familie. 

Helle Müller sommerhus blishytten
På badeværelset er skabe, spejl og lamper er fra IKEA, fliser fra Bauhaus og glasdøre fra Hometomato

Hvad er dit yndlingsrum?

Mit yndlingsrum er det rum, som vi kalder for ”udestuen”. Det har det skønneste lysindfald og vinduer fra gulv til loft, så man føler sig næsten i et med naturen. Rummet er helt perfekt til fordybelse, og så kan det også rumme mange gæster.

Helle Müller sommerhus blishytten
Spisebordet i 'udestuen' har de købt hos et ældre ægtepar i Tølløse, som kunne fortælle, at det er mere end 100 år gammelt og har været midtpunkt for mange gode familiefester. Helle har malet det med med kalkmaling og efterfølgende behandlet det med voks.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

Indretningen i sommerhuset er markant anderledes end i mit hjem. For mig er det vigtigt, at de to steder ikke minder for meget om hinanden, og at man får ”feriefornemmelsen”, når man er i sommerhuset. Min stil derhjemme er mere ”New Nordic” med dansk design og minimalisme, hvor stilen i sommerhuset er mere farverig og fyldt med finurlige ting og sager fra rejser og loppemarkeder.

Helle Müller sommerhus blishytten
I annekset er der blevet plads til et lille fint skrivebord, så man både kan arbejde og være kreativ.

Hvad er jeres bedste investering?

Vores kæmpeflyder af en sofa i udestuen. Det var faktisk min mands idé, at vi købte en sofa, der kunne rumme hele familien, og jeg synes, at det lykkedes at finde en, der passer ind i stilen.

Helle Müller sommerhus blishytten
I den store flydersofa fra IKEA er der plads til hele familien.

Hvilke tre ting betyder mest?

  1. Vores udendørs brusekabine, som min mand byggede for tre år siden, har virkelig givet så meget ekstra glæde i hverdagen. Det er fantastisk at bade udenfor – specielt efter en løbetur eller strandtur. Vi bruger den næsten hele året rundt.
  2. Mine vintage-bordlamper, som jeg har fået opgraderet med ny el og håndlavede lampeskærme. Jeg har en særlig svaghed for lamper og synes, at disse passer så fint ind i sommerhusstilen.
  3.  Arvestykker fra mine kære, der ikke er her længere, men alligevel giver en følelse af deres tilstedeværelse i sommerhuset.
Helle Müller sommerhus blishytten
Den blågrønne kommode er malet med farven Light Petrol fra Vintage Paint Official.

Er der et særligt køb du drømmer om til sommerboligen?

Mit næste køb, som jeg har overvejet længe, bliver en ny lampe til over vores spisebord i stuen, der passer ind i sommerhusstilen og som giver et godt lys. Vores nuværende lampe er funktionel, men ikke køn.

Helle Müller sommerhus blishytten
Lænestolen i rattan er fra Jysk.

Når jeg træder ind i mit sommerhus, så …

… falder der fuldstændig ro på, og jeg glemmer alt om arbejde og praktiske gøremål. Der findes ikke noget bedre end at lande i sommerhuset efter en travl uge og sætte sig på terrassen med et glas kold rosé. Så kommer jeg helt ned i gear og pulsen falder med det samme.

Mine 3 bedste tips til området

  • Stillinge strand er i mine øjne lidt overset. Du finder en helt fantastisk sandstrand for både store og små. Stranden er også perfekt til kajak, paddle board og lign. – specielt på vindstille aftener mens solen går ned – det er helt magisk.
  • Du kan ikke tage til Stillinge strand uden at besøge en af Danmarks mest gennemførte strandbarer, Cirkus is. Hvor du kan få alt fra toplækker is og kaffe til sandwichs, øl, drinks m.m.
  • Du får rigtig god mad på Den blå Café, hvor de serverer lokalt producerede grønsager og kød fra eget friluftskvæg. Restauranten er hyggelig, og så har de aftener med livemusik og gode musikere hen over sommeren. Jeg kan anbefale at bestille bord på forhånd.
Helle Müller sommerhus blishytten
Terrassen foran sommerhuset indbyder til både afslapning og hygge.

Følg Helle her: