31-årige Lea om sit funkishus: ”Børneværelserne er nok dem, der overrasker mest”

Foto: Lea Andreasen Nordisk minimalisme møder en børnefamilie på fem.

Ugens instagram-bolig

31-årige Lea om sit funkishus: ”Børneværelserne er nok dem, der overrasker mest”

31-årige Lea Andreasens har sammen med sin mand bygget et nyt funkishus, hvor der er plads til familien på fem. Mød kvinden bag den smukke Instagramprofil her.

Nordisk minimalisme møder en børnefamilie på fem.

Sådan beskriver Lea Andreasen det nybyggede funkishus, som hun sammen med sin mand og deres tre børn flyttede ind i sidste år.

Med moderne messing armaturer og markante blå skabslåger i køkken og badeværelse kombineres den stringente farveskala med kunst, hylder af vandrør og dyretapet på børnenes værelser.

Lad dig inspirere og mød kvinden bag Instagramprofilen her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Lea Andreasen, er 31 år og bor sammen med min kæreste Søren og vores tre børn, Emil, 5 år, Adam, 3 år, og Ella, 1 år, i vores nybyggede funkishus fra 2020, der ligger i Stenløse. Jeg har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og arbejder som rådgiver på Stoplinien. Her rådgiver jeg inden for rygestop og kost- og motionsvaner.

I entreen er der sat en hattehylde og en fin bænk op. Akustikplader fra DKU living og vase fra Byondesign.
I entreen hænger en fin hattehylde og en lille bænk fra Aalborg Smeden. Hynde fra ABA Design & Living og vase fra House Doctor.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid været meget kreativ anlagt og haft en masse skøre idéer, hvor jeg har kastet mig ud i forskellige projekter. Som person vil de fleste nok beskrive mig som ordensmenneske, og det kommer nok også til udtryk i indretningen af vores hjem. Jeg har egentlig altid interesseret mig for boligindretning, men det var først, da vi købte vores hus, at jeg for alvor kastede mig over denne del.

Min Instagram startede, da jeg ventede mit første barn tilbage i 2015. Her omhandlede den graviditeten, og da min søn kom til verdenen; ham, babytøj og børneværelset. Indtil 2019 har min Instagram hovedsageligt omhandlet mine børn og vores liv som familie.

Da vi tilbage i 2019 købte grunden, hvor vores nybyggede hus skulle opføres, begyndte jeg at tage mine følgere med på denne spændende rejse. Da mine følgere hurtigt viste stor interesse for denne del, var det helt naturligt, at min profil stille og roligt gik mere og mere i retning af boligindretning, samtidig med at jeg stadig deler ud af vores liv som familie på fem, og hvad det indebærer.

Det blå køkken er fra Svane Køkkenet og de grå fliser er fra Flisemagasinet.
Det blå køkken er fra Svane Køkkenet, og de grå fliser er fra Flisemagasinet.

Beskriv din stil?

Jeg ved ikke, om jeg har en bestemt stil. I mange af vores rum er det nok den nordiske stil, der præger. Dog kan jeg godt lide, at min/vores stil skiller sig ud, og at vores hjem ikke nødvendigvis ligner alle andres. Jeg elsker at eksperimentere, og mine idéer opstår ofte ved, at jeg falder for ét produkt, hvor jeg laver et moodboard bygget op om det pågældende produkt, farve etc.

Et fint kig til soveværelse fra køkkenalrummet.
Et fint kig til soveværelse fra køkkenalrummet.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver inspireret virkelig mange steder fra. Det kan være alt lige fra loppemarkeder, magasiner, Pinterest, Instagram og boliger. Ofte får jeg en idé, og så søger jeg på Pinterest eller Instagram efter den idé og finder nogle billeder, hvor jeg synes, det minder om den tanke, jeg havde fået. Derefter får jeg skabt et moodboard, så jeg kan få projektet til at blive til virkelighed.

Sengetæppe fra Södahl, lanterner fra Villa Collection, puder fra Wacore og keramik fra Mia Maya Design & Knabstrup Keramik og
Sengetæppe fra Södahl, lanterner fra Villa Collection, puder fra Wacore og keramik fra Mia Maya Design & Knabstrup Keramik.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg fik en idé om nogle vandrørs-hylder til min ældste drengs værelse. De skulle ikke bare være som alle andre vandrørs-hylder, men have nogle sjove & skøre “former”.

Min mellemste dreng har jungletema på sit værelse med dyretapet på væggene og tæppe med blade på. Og min datters værelse har fået malet den ene væg af en kunstner, vi fik ud, der malede blomster i fri hånd.

Så jeg vil nok sige, at børneværelserne er de rum, som overrasker og er mest sjove i vores hjem.

Vandrørshylderne på Emils værelse har de selv lavet.
Vandrørs-hylderne på Emils værelse er fra Kolbøtterne.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Jeg har en svaghed for vaser, så den seneste vase, som jeg er kommet til at købe, er den smukke House Doctor art deco vase.

Leas seneste køb er denne art deco vase fra House Doctor.
Leas seneste køb er denne art deco vase fra House Doctor.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det er et karlekammerskab, som vi købte tilbage i 2015,  hvor jeg var gravid med min ældste søn. Vi købte det på den blå avis og satte det i stand, malede det, og beklædte det med tapet indvendigt.

Det fine karlekammerskab på Adams værelse har de selv malet og beklædt indvendigt med tapet.
Det fine karlekammerskab på Adams værelse har de selv slebet, sat i stand og malet.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det er en blanding af vores køkken-alrum og vores ene badeværelse. Køkken-alrummet vil jeg tro høster mange likes, fordi det er et lidt modigt valg med den blå farve, som vi er gået med i køkkenet.

Vores ene badeværelse får altid meget positiv respons, og jeg gætter på, at det er stemningen i rummet, vores mix af badekar, struktur på væggen og indretningen, som skaber en slags spaoplevelse.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er uden tvivl vores køkken-alrum. Når vi er en familie på fem med små børn i huset, har det været vigtigt for os at skabe et rum, som fungerer som samlingspunkt. Alkoven gør, at vores børn kan slappe af, når der laves mad, og vi kan være sammen alle sammen. Derudover er det et samtalekøkken, når vi har gæster, da vi hele tiden kan være til stede, selvom vi står og laver mad.

Køkken-alrummet er Leas yndlingsrum.
Køkken-alrummet er Leas yndlingsrum.

Vores badeværelse med badekar står også højt på listen, og det har længe været en drøm at have et badekar. Det er igen med fokus på børnene, da alle tre kan bade samtidig, og vi har en masse sjov og kvalitetstid sammen, når de er i bad. Derudover er det jo heller ikke skidt at få lidt alenetid derude, hvor man for alvor kan slappe af.

Stemningen, der er blevet skabt derude ved hjælp af interiør og strukturen på væggene, gør, at det er et rigtigt behageligt rum at være i, på trods af at det er et badeværelse.

Alle tre børn nyder, at de kan bade samtidig i det flotte badekar.
Alle tre børn nyder, at de kan bade samtidig i det flotte badekar.

Badevaerelse_2.jpg

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg er igang med et nyt og relativt stort projekt, som skal ende inde på min datter Ellas værelse. Jeg har købt flere karlekammerskabe, som jeg har sat i stand hen over årene, og denne gang har jeg købt endnu et, som jeg vil lave til et dukkehus i skala 1:6, så der kan være Barbiedukker i. Men sommeren nærmer sig jo også, så der kommer helt sikkert også til at ske lidt forskellige ting ude i vores have.

De smukke blomster på Ellas værelse er malet i fri hånd af en kunstner.
De smukke blomster på Ellas værelse er malet i fri hånd af en kunstner.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg tror ikke, at vores hjem vil få en masse pangfarver, især rød. Jeg elsker at følge andre, som bor anderledes end os og bliver ofte betaget af, hvordan andre kan tilføre en masse farver i deres hjem, uden at det bliver for meget. Det er jeg ikke sikker på, at jeg kunne mestre. Men igen, man skal aldrig sige aldrig, i forhold til hvilken stil der ikke kommer ind i ens hjem, for jeg synes alligevel, at min stil har ændret sig gennem årene.

Vase fra Byondesign, lampe fra Kun Det Bedste og lysestage fra Morsø.
Vase fra Byondesign, lampe fra Kun Det Bedste og lysestage fra Morsø.

Dine favorit-Instagrammere?

Jeg har mange favoritter – alt inden for bolig, børn, madlavning, træning, mode osv. – men hvis vi skal forblive i boligkategorien, så må tre af dem være:

@diydanmark - Fordi jeg virkelig er imponeret over, hvor kreative og dygtige de er, og jeg ville ønske, jeg bare var halvt så dygtig, som de er.

@luksushytten - Først og fremmest er kvinderne bag profilen hylende morsomme og får ofte et smil på mine læber. Derudover har de en masse spændende projekter i ærmet i deres nye, flotte hjem.

@klintdrupp - Jesper, som er bag profilen, bor virkelig fint og minimalistisk, og han formår at tage nogle virkelig smukke billeder.

Depotrummet er et af de valg Lea Søren og har være gladest for i deres nybyggede hus. Her er der masser af opbevaring til de ting, der ikke kan være i plads til i køkkenskabene.
Viktualierummet er et af de valg Lea og Søren har være gladest for i deres nybyggede hus. Her er der masser af opbevaring til de ting, der ikke kan være i plads til i køkkenskabene.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Skab en rød tråd i hjemmet: Vi har fx sørget for, at al armatur i hjemmet er i messing, at den blå farve, vi har i køkken-alrummet, også er at finde ude på badeværelserne osv.

Skab fornyelse med interiør: Vaser, puder, tørrede blomster osv.

Lav moodboard: Det hjælper mig med at spore mig ind på, hvad det virkelig er jeg går og ønsker mig til boligen, og jeg tror dermed også, at resultatet bliver endnu bedre.

Den store flydersofa er fra Dii Van Oh.
Den store flydersofa er fra Dii Van Oh.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Det må være vores tv. Det er jo bare ikke smukt, men jeg ville ikke være det foruden.

Stolen er fra Nuen Furniture og vaser fra Lene Bjerre og Byondesign.
Stolen er fra Nuen Furniture og vaser fra Lene Bjerre og Byondesign.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg er virkelig glad for vores spisebord med sildebensmønster. Jeg elsker sildeben, som man måske kan fornemme. Jeg synes, at den mørke valnød-farve komplimenterer den blå farve, køkkenet har, virkelig godt.

Sildebensbordet er fra Kolbøtterne.
Mens der bliver lavet mad sidder børnene i den hyggelige alkove og slapper af. Sildebensbordet er fra Kolbøtterne.

Følg Lea Andreasen her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_dmjpg.jpg