Find den bedste nytårsforret til din nytårsmenu

Inspiration til en lækker forret til nytår

Mangler du inspiration til nytårsmenuen, så se vores store udvalg af forretter til nytår her.

Nytårsaften handler om lækker mad, god vin, champagne og selvfølgelig fest, højt humør og godt selskab.

Detaljerne er vigtige, og ligesom bordpynt og outfit spiller en væsentlig rolle, gør nytårsforretten det også.

Læs mere

Opskrifter på den perfekte nytårsforret

Mange foretrækker fisk eller skaldyr til forret nytårsaften, og her finder du opskrifter på mange forskellige varianter. Måske er du ikke til den klassiske nytårstorsk som hovedret, men holder dig i stedet til torsk til forret. Måske skal forretten bestå af jomfruhummer, østers eller kammuslinger eller måske er du slet ikke til fisk og skaldyr. Vi giver dig masser af inspiration til forskellige muligheder.

Jomfruhummer, østers eller kammusling?

Nytårsaften må det godt være ekstra lækkert og koste lidt ekstra - tid og penge. Prøv f.eks. denne lækre opskrift på grillede jomfruhummere med krydderurtemarinade eller disse østers, som i anledningen af nytåret er gratineret i champagne - eller er du mest til ristede kammuslinger som her?

Tre fornemme forretter.

Nytårsforret - grillede jomfruhummere med krydderurtemarinade

Forretter med laks

Er du mere til fisk end skaldyr, kan du med fordel kaste dig ud i en lækker lakserilette eller små hapsere i form af røget laks med peberrod på toppen.

Forretter med rejer

Måske er du mere gammeldags og elsker bare en god rejecocktail til forret? Den er børnevenlig og fås i flere - også opgraderede - versioner. Rejer er bare et lækkert indslag til aftenens første ret.

Let, hurtig og nem forret til nytår

Skal det være nemt og gå lidt tjept med forretten, så byder menukortet på fx salatbåde med røget laksetatar, frisk tun med mango, avocado og soja eller grillede tigerrejer på spyd. Hurtigt og lækkert - så der er ingen undskyldning.

Der er selvføølgelig også blinis i alle afskygninger - altid et hit!

Lækker nytårsforret uden fisk og skaldyr

Er du ikke så meget til fisk og skaldyr, kan du også servere en anden type nytårsforret. Det kunne fx være hjemmebagte grissini med en lækker dip, som stilles på bordet sammen med saltede mandler og et godt glas champagne under dronningens nytårstale eller en god radicchiosalat med figner, blåbær og mandler, som serveres som en del af middagen.