-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Gravad laks med rødbede, gin og peberrod
Nem og lækker nytårsforret med laks - her har den gravad laks fået fornemt selskab af rødbede, peberrod og gin.
Forret til 6 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 600 g laks i ét stykke
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. havsalt
- 100 g rødbede
- 3 spsk. revet peberrod
- ½ dl gin
- Rødbeder:
- 16 mini-/babyrødbeder
- 2 spsk olivenolie
- salt
- Dressing:
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk. flydende honning
- 2 spsk. grov sennep
- 2-3 spsk. friskrevet peberrod
- Pynt:
- 50 g risnudler
- ½ l fritureolie
- rødbedeblade
Sådan laver du forretten med laks
- Bland sukker og salt sammen, til det er helt blandet sammen. Fjern nervebenene i laksen, eller få fiskehandleren til det.
- Læg laksen i en bradepande eller fad. Fordel sukker og salt i blandingen over hele kødsiden.
- Riv rødbeden ud over laksen, og fordel den jævnt sammen med revet peberrod. Hæld gin henover laksen.
- Pak fadet i plastfilm, og læg noget tungt ovenpå. Sæt laksen i køleskab i 1-2 døgn.
- Fjern alt det, der ligger oven på laksen. Skær herefter laksen i tynde skiver.
- Tænd ovnen på 200 gr. Skrub rødbederne, læg dem i en bradepande, og dryp med olie, og drys med salt. Bag rødbederne, til de er møre i 25-30 min.
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og lad den trække en halv time, inden du serverer den. Smag evt. til med mere peberrod.
- Opvarm olie i en gryde, til det syder om en tændstik (sørg for, at svovlet ikke rører olien). Kom de ukogte risnudler i olien, og lad dem poppe op. Fjern risnudler fra olien, og læg dem på fedtsugende papir.
- Anret tallerkener med skiver af laksen, bagte rødbeder, rødbedeblade, dressing og de sprøde risnudler.
De bedste tip til dit nytår
-
Sådan laver du den bedste kransekage til nytårsaften
-
Nytår: Her er de bedste vine til nytårsaften
-
Stor guide: Her finder du årets bedste nytårsfester
-
Nytårstale-bingo og Kusse-quiz: 5 sjove lege til din nytårsaften
-
13 nytårskjoler under 600 kroner, der vil få dig til at lyse op på dansegulvet
-
7 tips: Sådan holder du en børnevenlig nytårsaften
-
10 tips: Få en sjov nytårsaften som gravid
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte