-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Æbleboller med chiafrø
Revet æble giver masser af fugt til dejen, og samtidig tilsætter vi chiafrø, som giver god smag og har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, kostfibre og protein. (Chiafrø kan købes i helsekostforretninger.)
Ingredienser
- Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid
- (14 stk.)
- 3 dl vand
- 2 dl yoghurt naturel
- 50 g gær
- 2 tsk. groft salt
- 1 spsk. honning
- 300 g revet æble
- 100 g chiafrø, fås i bl.a. helsekostforretninger og på nettet
- 100 g rosiner (kan udelades)
- 250 g groft speltmel
- ca. 400 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- chiafrø til drys
Sådan gør du
- Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, revet æble, chiafrø og evt. rosiner.
- Rør først speltmel og dernæst hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den er glat, smidig og hellere lidt klistret end for tør af mel.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Ælt dejen igennem på et mel-drysset bord. Del dejen i 14 stykker, og tril til boller.
- Læg bollerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med chiafrø.
- Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.