-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Lækre kanelbagels med rosiner
En af de ærkeklassiske amerikanske bagels, som vi har taget til os, er den søde variant med kanel og rosiner. Den er perfekt som mellemmåltid med lidt smør - og også dagen derpå efter en tur på brødristeren.
KANELBAGELS MED ROSINER
Ca. 16 stk.
Tid: ca. 45 minutter plus hæve- og bagetid.
2½ dl mælk
50 g gær
3 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
2 tsk. stødt kanel
2 æg
75 g rosiner
150 g grahamsmel
ca. 475 g hvedemel
2 liter vand til kogning
2 spsk. salt
1 æg til pensling
1. Lun mælken, hæld den i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, kanel, æg og rosiner. Rør grahamsmel i, og ælt dernæst hvedemel i dejen, indtil den er glat og smidig. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
2. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Del den i 16 stykker, og tril dem til aflange pølser. Fugt den ene ende med vand, og sæt pølserne sammen til ringe. Klem enderne godt sammen. Tænd ovnen på 220 grader.
3. Kog vand og salt op i en stor gryde. Læg et par dejringe i ad gangen, og kog dem i 1-2 minutter. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af.
4. Fordel de forkogte ringe på
en bageplade med bagepapir, pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
► SE OGSÅ: 4 opskrifter på sommerbrød med grønt
► SE OGSÅ: 5 opskrifter med fuldkorn